perjantai 18. heinäkuuta 2014

Aina vaan paranee....







Mikä siinä kurkkii, en tiiä. Siinä on reikä ja keskellä jotakin. Maanantaihin asti on elettävä näin, sitten lähtee soitto hevoseläinlääkärin suuntaan. Päivystäjä ei kuitenkaan osaa mitään tehdä, eikä asialla ole hengenhätää.

Olisi mukavaa jos hevonen edes joskus sairastaisi jotain yksinkertaista ja helposti ratkottavaa. Että voisi nukkua yönsä.

12 kommenttia:

  1. Maseroitunut iho, märkää/kudosnestettä. Kuivaa tököttiä tilalle, rasvat pois... :)
    (Itse puhdistaisin laim. Betadinella ja melkein jopa lätkäisisin jonkun hopeataitoksen päälle, jos sattuisi sellainen kotoa löytymään... :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keskellä on reikä, josta tuo mikälie yökötysjuttu pilkistää. Se ei oikein kuvissa erotu. Se on tämänpäinän uusi ylläri, aiemmin ei ole ollut siinä, on ollut vain palluroita ihon alla. Kun tuo tuli esiin, kiinnostuivat kärpäset.

      Ei ole hopeataitosta, enkä tiedä miten se tossa pysyy? :S Puhdistettu on, eikä tossa oikein mikään pysykään, kun vuotaa niin paljon. Kovettuu sitten sellainen keltainen kilpi päälle. Taitaa vaatia järeämmät aseet taltutukseen..

      Poista
    2. Onpa ikävän näköinen, ja ihan varmasti kärpäset tykkäävät – Taavi-raukka :(

      Tällaisen maallikon silmään näyttäisi juurikin siltä, että ihonalainen paise on puhjennut ja tuo yökötysjuttu on se kanava, jonka paine on muodostanut. Mäkin puhdistaisin, mahdollisuuksien mukaan useammankin kerran päivässä, mutta en välttis peittäisi millään – varsinkin näillä helteille se hautominen ei vaan tuntuisi parhaalta vaihtoehdolta. Mutta tämä nyt on tämmöistä maallikon arvailua, ja lääkärin ohje onkin ehkä täysin päinvastainen, mutta opinpa sitten minäkin taas uutta :)

      Toivotaan, että tuo nyt puhjettuaan alkaa kuitenkin osoittaa merkkejä katoamisesta! Tsemppiä Elina!

      Poista
    3. Kiitos Saija! Näin koko yöm unta märkivista hännistä ja toukista ja ties mistä. :D Toisaalta on hyvä, että tuo tuottaa sitä kudosnestettä ja muuta mönjää suojaksi, koska siihen ei kärpäsetkään sitten tykkää koskea. Nyt ne hyökkäsivät innolla, kun tuo keskikohta paljastui pesun ja puhdistelun jälkeen (siitä irtoaa kovasti sitä kuollutta valkoista ihosolukkoa tmv?). Jos oikein hurjalta alkaa näyttää, niin laitan sitten ötökkäloimen päälle suojaamaan.

      Puhdistettu on ja koetin vähän varovasti työntää tai puristella, mutta mitään ei tullut ulos. Edelleen tuntuu tossa yläpuolella kovaa muhkuraa ja yksi alempana, samanlainen valkoinen juttu on myös yhdessä pienemmässä kohdassa. Peittämistä vastaan olen minäkin, tuntuisi jotenkin hullunkuriselta! Toisaalta se saattaisi auttaa haavaa kuivumaan, kun joku imisi sitä nestettä pois. Oikein mitään kirvelevää (eli siis alkoholipohjaista tai muuta desinfiointiainetta) en tuohon mielellään laittaisi, koska luulen, että sen jälkeen mulla ei enää ole yhteistyöhaluista hevosta, niinkuin onneksi nyt on.

      Tänään meillä on ystävän häät, joten se vähän rajoittaa tätä mun tutkimista ja muuta... Mutta tallilta on luvattu huuhtoa häntää ja infota minua. Huoh! Aina on kaikki päällekkäin kun jotain on meneillään hevosen kanssa.

      Poista
  2. Heippa, kokeile Cothivetiä, oikeasti on todella tehokas! Se ei taikoja tee maanantaiksi, mutta kun ötökät ei varmasti tule siihen ja se kuivattaa ja desinfioi. Yhtä ainutta märkivää haavaa tmv. ei ole ollut joka ei olisi Cothivetillä talttunut :) Saa myös Agrimarketeista ja joistakin heppaliikkeistä, apteekista tietysti myös.
    Meidän tallin ponilla oli juuri pari viikkoa sitten täysin vastaavanlainen vaiva ja samassa paikassa. Omistaja käytti siihen Cothivetiä reilun viikon ja nyt kohta on täysin terve, näkee että jouhet/karva alkaa jo kasvamaan takaisin.
    Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin vain, että kuinkakohan se mahtaa kirvellä tuollaisessa, kun on alkoholipohjainen? :S Joskus on meilläkin Cothivetiä ollut, Elmon kanssa sillä on parannettu ainakin joku imppari ja sitten pikkuhaavoja.

      Poista
  3. No ohhoh :( Hyi että. Mikä ihmehän tuo oikeen on... Onneks on eläinlääkärit :/.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano, meilläpäin on yksi todella pätevä heppalääkärikin onneksi. Ärsyttävää vaan kärvistellä viikonlopun yli! :p

      Poista
  4. Oho.. On kyllä sit mielenkiintoista tietää mikä toi on :/ Ei olis satuttanut mihikkään ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa. :/ Tämä vaan keskiviikkona ilmestyi ja nyt sitten tuli esiin myös toi keskustan outo juttu.

      Poista
  5. Se on paise. Kutsuisin päiv ellin avaamaan sen ni pääsee suihkuttaa ja paranee pohjasta alkaen.

    VastaaPoista
  6. On totta, että Cothivetissä on alkoholia, mutta koskaan, ikinä ei mikään eläimistä jolle minä olen sitä käyttänyt ole reagoinut siihen mitenkään. Ja kyllähän sitä saa laittaa suoraan haavalle, ihan ohjeittenkin mukaan. Olen itsellenikin laittanut, eikä tunnu miltään. Omalla hevosellani on nyt jalssa sellainen kymmenen sentin vekki, vuoti oikein reippaasti verta torstaina kun se oli tuore. Heti silloin laitoin ensimmäisen kerran Cothivetiä (siis vuotavaan haavaan) ja siis silloin torstaina laitoin kaksi kertaa, eilen kaksi kertaa niin tänään aamulla oli vastassa sulkeutunut, "kuiva" haava. Eritettä ei enää valunut jalkaa pitkin ja haava oli tosi siistin näköinen.
    Voisiko tuo juttu siinä keskellä olla ns.liikalihaa? Kyllä mun kokemuksen perusteella haavoihin voi tulla tuollaista ns.liikalihaa ihan parissa päivässä, sitä en osaa tarkemmin analysoida miksi. Siihenkin auttaa Cothivet :)
    Mutta varmasti eläinlääkäri antaa hyvät ohjeet, pääasiahan on että paranee, keinolla millä hyvänsä :)
    Anne

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.