perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kuntokuuri ja hellettä piisaa (pihaton tyhjennys ja talvitarhan salaojitus yms..)

Huh hellettä, ei voi muuta sanoa. Minun puolesta saisi jo lämpötilat vähän laskea, jotta jotain pystyisi päivisin tekemäänkin. 





Taavi on kuitenkin liikkunut ahkerasti (hallelujaa!), sillä olen ottanut nyt tavoitteeksi liikuttaa sitä (vähintään) 20min intensiivisesti päivittäin (tarkoittaa siis Taavin kohdalla hölkkää ja laukkaa tai metsässä rämpimistä, koska sen kävely ei ole intensiivistä nähnytkään). Aika on melko lyhyt, mutta jo se riittää vähentämään riskiä sairastua kaviokuumeeseen ja pistää rasva-aineenvaihdunnan liikkeelle. Nyt kun laitumetkin alkavat olla melko kaluttuja, niin toiveita pienestä hoikistumisesta ehkä on. 



Pihaton siivousta anonyymin kanssa. ;D Taavi on tupatarkastuksella.


Tämä helle vaan tekee hommasta melkoista pakkopullaa, kun aina ei ole mahdollista mennä tallille vasta iltamyöhään. Ajamaankaan ei hännän kanssa pääse, kun häntäremmi tulee juuri siihen ongelmakohtaan.
Ollaan nyt käyty reippaita hölkkälenkkejä ratsain ja pyörän kanssa, eilen käytiin ottamassa alkuverkka pihatiellä ja sitten tultiin kentälle, juoksutin Taavia irtona pyörän kanssa, kun en muuten pysy sen perässä, vaikkei se kovaa menekään. Samalla katsoin vähän sen liikkumista ja ihan hyvinhän tuo juoksi. Viikon alussa se tuntui ylämäkiin taas vähän vetävän takajalkaa, joka näkyy pään nyökkäämisenä, mutta luulen sen johtuvan ihan vain jäykkyydestä, kun se on kesän päässyt melko kevyellä. Seuraillaan..





Hevoset ovat olleen nyt kolme päivää takalaitumella arestissa, kun talvitarhan puolella on menossa salaojien kaivuu ja -putkien asennus. Taavi-parka on kaivannut pihattoaan ja yrittää joka kerta mennä sinne, kun kävelemme siitä ohi. Pihatto on saanut samalla kuivua, kun olkipatja tyhjennettiin alkuviikosta. Laitoin Taaville ötökkäloimen suojaksi, kun muuta suojaa ei takalaitumella ole ja paarmoja riittää. Se vaikutti ratkaisuun tytyväiseltä ja ötökkäloimi on ainut, mille se ei luimi! 



Hännän tilanne on melko hyvä, se erittää vähemmän ja näyttää siistiltä. Keskustan aukko tosin verestää vähän ja on hiukan suurentunut. Aukko umpeutuu varmaan sisältäpäin ja muuten ulkopinta on terveemmän näköinen. Olen huuhdellut alueen edelleen päivittäin ja laittanut siihen nyt muutaman päivän ajan vihreää hevossalvaa. Tuntuu olevan hyvä voide myös ötököiden puremiin ja karkottaa ötökät jopa hetkeksi.



22.7.

24.7.


4 kommenttia:

  1. Olet kyllä hyvin hoitanut tuota häntää :)!

    VastaaPoista
  2. Hyvä että häntä on mennyt paremmaksi! :) Oli se todella hurjan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Tänään se näytti jo todella hyvälle, täytynee huomenna napata siitä kuva. On kuivunut jo lähes kokonaan.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.