keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Uuden loimen sovittelua, kengitysasiaa ja uudet heinät!

Horseware Amigo Hero6 Lite 50g


Taavin uusi loimi tuli tänään! Väri olikin vähän eri, kun alunperin luulin, ehkä parempikin. Tämä onkin tommonen violetti vaaleanpunaisilla korostuksilla. Pitihän loimi tietysti myös heti sovittaa. Olin aika skeptinen istuvuuden kanssa kaikista kuulemistani kehuista huolimatta. Taaville on ollut aika vaikea löytää sopivaa loimea, sillä niillä on tapana jäädä edestä roikkumaan hassusta ja sitten jos kiristää ne tiukalle, niin ne alkavat kuristaa. Lisäksi isohkot lavat tekevät oman lisähaasteensa loimelle.

Loimi on ihanan kevyt ja täyte on sopiva, se on pehmeän ja kuohkean tuntuinen, muttei kuitenkaan paksu. Päällepukeminen aiheutti lisää ilahtuneita huokauksia, loimi istuu edestä todella hyvin ja tuntuu pysyvän päällä napakasti. Loimi ei tottatosiaan kaipaa lapalaskoksia ollenkaan, silti se on tilava, eikä kinnaa mistään.

Vielä pitää odottaa kylmempiä tai huonompia ilmoja, jotta osaan kertoa sen käyttökokemuksia. Lupaan kertoa niitä teille heti, kun loimi on ollut käytössä. Odotan jo innolla, että pääsen toteamaan, pysyykö loimi todellakin paikallaan, eikä ala edestä kinnata edes käytössä. Nyt Taaville tuli äkkiä loimen alla lämmin. Se onkin viimepäivinä kasvattanut itselleen jo ihanan pörröisen talvikarvan alun. Karva ei ole pitkää, mutta niin tiheää, ettei iho näy, vaikka karvaa haroo sormilla. Varmasti on lämmin!




Olen myös hoidellut tässä Taavin vapaapäivien aikana sille uutta kengittäjää. Olen nyt sähköpostin välityksellä jutellut uuden kengittäjän kanssa ja laittanut hänelle kuvia Taavin kaviosta. Alustavan tiedon mukaan hän olisi tulossa Taavia katsomaan maanantaina illalla. Vaikka edellisestä kengityksestä on vain neljä viikkoa, etuset alkavat jo kaivata uutta kenkää ja ne molemmat myös lonksuvat vähän.
Ensimmäistä kertaa mulla on todella odottavainen ja hyvä olo kengittäjän suhteen. Hän on kysellyt Taavista paljon, sen sairauksista, jalka-asennoista, liikkeistä, kengityshistoriasta yms., jotta hänellä olisi mahdollisimman laajasti tietoa jo ennen tuloaan meille.
Haluan nimittäin saada toisenkin mielipiteen kavioista ja ehkä kaipaisin kengittäjältä vähän erilaista asennetta työhönsä, kun nykyisellä. Lisäksi en oikein siedä sitä, että Taavia lyödään, tönitään ja sille huudetaan, vaikka se ei ole ilkeä tai paha kengittää. Se joskus nojailee ja sen on selvästi takapään kanssa vaikeaa välillä, kun se takapolvi on kuitenkin viallinen. Olisi hyvä jos kengittäjä voisi hoitaa takaset lyhyemmissä erissä ja rauhassa. Taavi on muutenkin hidas ja tulee karjumisella ja lyömisellä entistä hitaammaksi, joka taas ärsyttää kengittäjää entisestään ja oravanpyörä on valmis.

Tämä uusi ainakin kuulostaa erilaiselta ja hän ottaa omien sanojensa mukaan mielellään myös ongelmahevoset ja ongelmajalat asiakkaikseen. Katsotaan, mitä tästä tulee, muttsa odotukset ovat ainakin korkealla. :)

Taavi on viettänyt kolme päivää lomaillen, olen käynyt vain rapsuttelemassa sitä ja maanantaina käytiin vähän kentällä maastakäsin ravailemassa ja työskentelemässä muuten. On saanut maailman paras hevonen vähän palautua henkisesti rankasta reissusta. Vaikka Taavi kyllä positiivisella ilmeellä maanantaina vilkuili koppia, kuin kysyen, että taasko lähdetään.
Huomenna lähdetään sitten maastoon, kun keretään valosalla. Tallille tuli myös uudet heinät tänään ja eilen olin auttamassa heinävaraston siivoamisessa. Uusista kuivapaaleista olisi tarkoitus ottaa analyysit ja heinäntoimittaja oli luvannut ottaa esikuivatusta analyysin itse. Mahtavaa!



11 kommenttia:

  1. Meilläkin on Horseware Amigo loimi, ja olen ollut tosi tyytyväinen! :) Joskin hassunmallisia meikäläisen silmään, kun ovat edestä niin pitkiä, etenkin Akonille, kun on niin kaponen vielä..

    Ja ehkä ihan hyvä harkita kengittäjän vaihtoa, jos kerran noin epäammattimaisesti toimii! En kyllä sietäisi ollenkaan moista käytöstä! :< Onneksi Akonille ei enää tarvitse *kop kop kop* kenkiä hakata ja saa itse vuolla ja hermoja raastaa nykimisen kanssa. En minä silti koe tarpeelliseksi hevoselle huuta tai tuuppia :F

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin etuosa roikkuu aika alhaalla, melkein polvissa, ihmettelin sitä kyllä. :D Liittyneekö jotenkin juuri siihen liikkumatilaan vai mitälie ajateltu.

      Kylläjoo. Olen itseasiassa ollut harvoin näkemässä, kun Taavia kengitetään, mutta viimekerta sai tosiaan miettimään. Näin miten hevonen pinnisteli vaikeissa asennoissa ja teki parhaansa, sitä ei ollut pitkään aikaan kengitetty ja lisäksi sen kaviot olivat tosiaan kipeät. Ja silti se sai kiukuttelua palkakseen. Taavia en uskalla enää kengättä pitää, kun se alkoi viimeksi ontumaan ja tuntuu ettei vieläkään ole kaikki hyvin (siksikin haluan kokeilla toista kengittäjää).
      Nyt olen jo saanut niiden ottamieni huonojen kuvien perusteella analyysia kavioiden kunnosta (ja miten se vaikuttaa Taavin jalkoihin muuten) ja siitä, mitä niille kannattaisi tehdä. Odotan mielenkiinnolla ensimmäistä kengitystä.

      Poista
  2. Olen itse myös törmännyt kengittäjiin, jotka muksivat hevosta työkaluilla tai nyrkeillä ja murahtelevat, jos hevosen on hankala seistä tai se vähän nykii jalkaansa. Minusta kengittäjän tulisi huomioda jo jalkaa nostaessa millaisessa asennossa hevonen seisoo ja pyytää hevosta siirtämään jalkojaan jos asento jalan nostamiselle on valmiiksi jo hankala. Jose on toisesta takajalastaan sellainen, että jos se on huonossa asennossa kun toisen jalan nostaa alkaa tamma "kaatua" toiselle puolelle ja näin seisoma asennosta tulee hevoselle raskas ja vaikea. Tässä olisi helpompi laskea jalka (jos vain mahdollista, ettei nyt naulojen lyönti tms ole kesken) ja antaa hevosen korjata seisoma-asentoa ja nostaa kinttu uudelleen.

    Toivottavasti teidän uusi kengittäjä on hyvä löytö! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juuri näin. Meilläkin välillä kengittäjä nostaa Taavin jalan niin rivakasti ylös, että koko hevonen meinaa kaatua toiselle puolelle ja viimeksi juuri katselin, miten se pinnisteli perslihakset pinkeenä välillä, kun asento oli kertakaikkiaan huono.

      Poista
  3. Onpa upee uusi ulkoasu! Ootte ihan ammattilaisen näköisiä ruusukkeinenne :D

    Kysyhän uudelta kengitäjältä myös mielipidettä Taavin ontumiseen kengättä? Odotan innolla tätä uutta kengitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ;)

      Oli mielessä, että kysyn asiasta, ihan mielenkiinnosta. Tämä ainakin kuulosti tosi asiantuntevalta ja motivoituneelta.

      Poista
  4. Hyvä kengittäjä on kultaakin arvokkaampi! Tuo uusi kuulostaa tosi hyvältä, mä tykkään, jos kengittäjä on ihan oikeasti kiinnostunut hevosesta ja sen hyvinvoinnista eikä vain lyö kenkää kiinni. Niitäkin on nähty ja maksettu kalliit oppirahat Penan kanssa (saikulla reilun kuukauden). Meidän kengittäjä on aika hidas, mutta tekee todella siistiä ja huolellista työtä eikä hermostu hevoselle. Joskus on komentanut, mutta vain silloin kun syynä on selvästi ollut "tuhmuus" eikä jokin esim. asennosta tai jostain muusta johtuva vääntely. Toivottavasti tämän uuden kanssa synkkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän se on, kun kengityksellä on lopulta hevosen terveyteen hyvinkin suuri vaikutus ja sillä voidaan myös korjata jo olemassa olevia virheitä. Hitaus ei minua haittaa, päinvastoin. Olisi ihanaa jos kengittäjällä olisi aikaa keskittyä ja katsella ja tarvittaessa pitää taukojakin.

      Poista
  5. Omituiset otukset on blogilistaus kaikille eläimistä kertoville aktiivisille blogeille.

    Kävijöillä on mahdollisuus antaa palaute toimintojen avulla blogeihin ja näin voit saada helposti palautetta sivuillesi tekemättä itse mitään.

    Jo yli 80 bloggaajaa ei voi olla väärässä.

    VastaaPoista
  6. Hyvännäköinen on uusi loimi. Meillä myös on talvikarva tullut tai juurikin se tiheä ja jo hivenen pitkä villa ja ihoa ei saa näkyviin- Tänään huomasi hyvin kun Diisalla oli ratsastaja ja hän laukkasi aika paljon niin toisella oli kaula ihan totaalimärkä kun tuolle tuntuu tulevan kaulaan erityisen muhkea villa. Kyllä hyvä kengittäjä on todellakin timantti hevoselle ja omistajalleen. On se kyllä kumma kun niitä on sellaisia rähjääviä kengittäjiä. meillä on hyvä kengittäjä. huumorintajua löytyy mutta käsittelee hevosta niin hienosti. Rauhottelee ja lopettaa homman jos hevonen on rauhaton...jatkaa toista kaviota ja pitää hankalammalle jalalle näin paussia. Ei ole munkaan hepalle kertaakaan ääntään korottanut vaikka sekin etusista joskus vekslaa kun on matalajalkaisempi ja taitaa olla joskus kireyttä lavassa niin hiukan kiemurtelee joskus. Meillä on tullu tavaks et juodaan kahvitkin välillä siinä ohessa ja heppa saa tauon ja minä palkitsen niin hyvän kengittäjän ja melkein aina tarjoon jotain leipomuksia kun tuntuu olevan makuri :) Ulkoasusta piti munkin mainita et on tosi hieno ja tyylikäs!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hassua, että hevosilla voi olla hyvinkin erilainen tuo talvikarva. Diisalla ja Taavilla on tuollainen tiheä ja varmasti erittäin lämmin villakerros, mutta edellisellä ponillani Elmolla oli sellainen hapero, mutta pitkä karva. Se näytti lämpöiselle, mutta ei varmasti ollut yhtä suojaava. En tiedä olisiko se kasvattanut erilaista karvaa jos olisi asunut joskus pihatossa. Taavihan on ollut melkein ulkosalla neljä vuotta ennen minulle tuloa, sellaisessa pelkässä katoksessa.

      Teidän kengittäjä kuulostaa ihanalle, voi kun tämä uusi olisi samanlainen. Ainakin vaikuttaa tosi lupaavalle. :) Ja kiitos ulkoasukommentista, kiva että on mieleen.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.