lauantai 5. lokakuuta 2013

Jätkämaasto ja pihaton uudet räsymatot

Torstaina maastolenkin ja kotiutumisen jälkeen K kyseli meidän perjantain suunnitelmista ja kertoi halukkuudestaan ratsastaa ja sehän onnistui tottakai! Perjantaina siis suunnattiin yhdessä tallille ja laitettiin Taavi kuntoon. 

Ihanaa, kun joku jaksaa rapsuttaa ryntäistä...

.. Ja korvista!


Nauttimista...


Joko lopetit?

Käytiin noin 4km:n lenkki, vaikka se tuntuikin paljon pidemmältä. Nämä lenkit ovat kyllä Taavin vauhdilla juuri sopivia, nytkin oltiin tunnin verran liikkeessä, kun osa lenkistä menee pitkin metsäpolkuja ja alkuun meni aikaa kaikenlaiseen säätämiseen.
Taavi oi tosi pirteä ja hyväntuulinen, niinkuin se oli torstainakin. En tiedä onko hampunsiemenillä vaikutusta asiaan vai vaan kylmenevillä ilmoilla, mutta niiden siementen syötön jälkeen Taavin olemus on piristynyt. 


Taavin molemmat etukengät vähän kilkkaavat, joten ollaan menty aika varovaisesti, että pysyisivät kiinni kengittäjän tuloon saakka. Näillä näkymin kengittäjä oliskin tulossa tiistaina aamusta, jännää!






Ja pakollinen haukotuskuva.... :D





Tänään oli tarkoitukseni kyllä mennä tallille ajoissa ja liikuttaa Taavi, mutta suunnitelmiin tuli muutoksia. Heräsin vasta kymmeneltä aamuviikon jälkeen ja taistelin monta tuntia tuon vertailupostauksen kanssa. Kuvia ei saa lisättyä Mozillalla, joten jouduin kesken kaiken siirtymään Exploreriin. Sitten blogger myös herjasi jostain kirjautumishässäkästä (että olen kirjautunut jossain muussa jutussa ulos ja haluanko kirjautua takaisin sisään --> kyllä --> olen ollut kokoajan sisällä ja sama alusta kertaa satamiljoonaa jokaisen kirjoittamani sanan jälkeen) ja jouduin sentakia kirjoittelemaan pitkiä pätkiä uusiksi, kun en saanut tallennettua ymsyms.. Huoh.

Sitten vain laiskottelin kotona ja lopulta kello olikin jo kuuden pintaan. Ja koska laiskotti myös, niin päätettiin käydä K:n kanssa vain katsomassa Taavia ja lisäämässä pihattoon olkia. Pihaton toiseen oviaukkoon olikin lisätty muutama matto, joten päätettiin vähän harjoitella niiden läpi kävelyä.

Taavin ilme matot nähdessään oli tämä: 
 


Herkkujen kanssa Taavi kuitenkin rohkaistui ja uskalsi nopeasti tulla mattojen läpi ilman apua. On se vaan fiksu ja rauhallinen, asiasta ei tarvinnut tehdä mitään juttua turhaan. Oli pakko ottaa videolle Taavin läpikävely, se oli niin hassu heitellessään mattoja turvallaan. :)

Toistaiseksi matot ovat vain toisessa oviaukossa, jotta Taavi saa totutella niihin rauhassa. Matot vain ovat aika kevyitä ja meinaavat vähän liehua tuulessa, pitäisi keksiä jokin paino alanurkkaan, mutta mikä? Ehkä niitä voisi olla myös neljä yhdessä oviaukossa, mutta toisaalta tuo väljyys on ainakin tässä vaiheessa vain hyvä.

Tässä teille vielä video.





4 kommenttia:

  1. Hauskaa, luin justiinsa pari pv sitten noista räsymatoista pihaton ovina :) Kiva idea. Teillä taisi olla vähän katostakin että ei talvella kastu ja jäädy koppuroiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat juu vähän suojassa katon alla. Katsotaan, miten lähtevät toimimaan. :)

      Poista
  2. Hauska video ja rohkea Taavi. Meillä Bonnie arkailee vieläkin hiukan noita muoviliuskoja kun ne osuu kylkiin pitää rynnätä läpi nopeasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavi on kyllä aika rohkea ja fiksu. Oli kuulemma illalla jo itsekseen mennyt mattojen välistä. :) Joillain hevosilla kestää aika kauankin ilmeisesti tottua liuskoihin tai mattoihin, ainakin siihen käsitykseen olen jäänyt kun olen lueskellut asiasta netistä.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.