maanantai 14. lokakuuta 2013

Ja sitten jo parempia uutisia!

Tänään pidin Taavilla vapaan, mutta kävin töiden jälkeen katsomassa vointia ja juoksutinkin hetkisen pihalla nähdäkseni tämän päivän ontumatilanteen. Tilanne olikin melko yllättävä; sen mitä pihalla kerkesin katsella (siltä kaikelta hoputtamiselta, vetämiseltä, liinan keräämiseltä jne...), niin liike näytti ihan hyvälle.
En sitten tiedä kuinka paljon on vaikutusta sillä, että tänään juoksutin pihalla kovalla pohjalla ja eilen oltiin kentällä pehmeällä. Kenttä nyt jokatapauksessa vie siitä vähästäkin vauhdista puolet, kun kenttämasennus iskee. ;) 


Ja olin tietenkin jo omaan hysteeriseen ja pessimisteen tapaani kuvitellut kaikenlaista, kuten varaamassa aikaa klinikalle, jossa löytyy ties mitä ja kaikki päättyy siihen, että Taavi pitää lopettaa. Huh. Miten sitä ihmismieli onkin niin kummallinen.

Onnellisen helpottuneena pusuttelin Taavia ja kehuin kuinka se oli hienosti ja urhoollisesti juossut ne muutamat askeleet ympyrällä ihan puhdasta ravia. Käytiin vielä tallissa laittamassa jalkoihin Penetrolia ja putsaamassa ne haavat varmuudeksi.  Samalla Taavi sai repiä heinäpaalista heinää.
Tarhaan jäädessään Taavi jäi odottamaan sitä paalia myös ja lopulta pehmennyin ja vein vielä paalin hevosille mutusteltavaksi ja jaoin sen moneen pieneen kasaan, jotta kaikki saa jos haluavat tulla syömään. Taavi on ollut tähän mennessä lauman alimmainen, mutta siihenkin asiaan on tullut lähipäivinä näköjään muutos. Taavi ajoi Camun tänään pois heinäkasalta!

Tilasin kuitenkin eilen Taaville jo ensi viikolle kranio-hoidon, ei siitä haittaakaan ole ja se on ollut mielessä jo pidempään. 


Lisäksi on tämä lännensatula-case. Etsinnässä on siis uusi lännensatula vanhan ja kapeaksi jääneen tilalle. Tarvittaisiin siis leveä (luultavasti full-quarter) ja kaarevahko-runkoinen satula. Ja niitäpä ei ihan joka nurkalla sitten olekaan. Olen nyt netistä selaillut valikoimia ja ihmetellyt erilaisia satuloita, on joustorunkoista ja tavallista runkoa, pyöreää helmaa ja tavallista helmaa..
Harkittiin myös Taavin viemistä satulansovitukseen, mutta se on vähän jäänyt ja ensi viikko olisi lomaviikkona ainut mahdollinen se toteuttaa. Ja en sitten osannut päättää, että mihin sen edes veisin, kun meillä on molempiin melkein yhtä pitkä matka.
Lisäksi tietysti on hinta-kysymys; ei siitä satulasta nyt ihan maltaita voi maksaa, kun käyttöä on kuitenkin harvakseltaan. Tietenkin satulan on oltava kuitenkin laadukas ja kestävä, mitään halpista en ota. Tokikin elättelen toiveita, että alkaisin käyttää satulaa enemmän jos se olisi mukava meille molemmille. Olen vaan niin laiska, varsinkin iltaisin on vaan niin helppo ottaa naulasta suitset ja painua metsään.

Muutamaa satulaa olen kuitenkin katsellut sillä silmällä, että ne voisivat meille sopiakin. Yksi meni jo, kun tuttuni osti sen. :D Toinen katosia nettikaupan sivuilta, vaikka olikin siis uutena ostettava tuote, ei käytetty. Haluaisin kuitenkin mielummin lännensatulass käytetyn satulan, jossa nahka on valmiiksi jo pehmennyt, siksi olen ensisijaisesti ollut kiinnostunut niistä. Nyt olen vaihtanut kirjoituksia yhdestä länkkäsatulasta Facebookissa, joka saattaisi olla meille sopiva. Katsotaan... 
2 kommenttia:

  1. Kiva juttu että tilanne näyttää paremmalta etkä enää mietiskele niitä kurjimpia asioita. Eihän sille mitään mahda kun se hätä ja paniikkikin iskee...ja ajatukset on yleensä just niitä synkimpiä.

    VastaaPoista
  2. Kai sitä vaan niin pelkää, että menettää hyvän ystävän liian nopeasti. Vaikka voisihan sitä nyt vähän rauhallisemminkin ottaa ja ajatella ensin järjellä, eikä tunteella.. ;)

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.