sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Melkein oikea lännenhevonen!





Kisajännitys takana ja kotiin tuotiin kolme ruusuketta. Okei, kaikki saivat ruusukkeen hyväksytystä suorituksesta, mutta on meillä yksi sijoituskin! Pleasuressa oltiin 3/10, Horsemanshipissa 4/9 ja trailissa 4/10! Ja kyllä oli hymy herkässä, olen niin ylpeä Taavista. :)
Ja heti alkuun Helille kiitos kuvista, joita tosin bloggeri taas osittain pilasi...


Tuomari antaa palautetta ja Taavi tonkii jo kohteliaasti taskuja.... :D








Taavi käyttäytyi koko päivän hyvin, enkä kaivannut edes sitä raippaa. Etukäteen jännitetty silta mentiin Reiska-hevosen perässä ja sen jälkeen rohkeasti katselematta itsekin. Entinen tallikaveri Reiska oli tosiaan kisoissa myös ja ruunien jälleennäkeminen oli lämmin ja iloinen. Taavi jutteli Reiskalle pitkään ja hartaasti. Kyllä hevoset tosiaan muodostavat hyvinkin pysyviä ja syviä ystävyyssuhteita. Siksi olisi niin hyvä, että hevosen tarvitsisi mahdollisimman harvoin vaihtaa ystäviä ja laumaa.

Reiskan ja Eveliinan kisat menivät tosi hyvin, he voittivat trailin ja muissa lajeissa olivat kakkosia. 






Tuomarilta saatiin nopeat kommentit jokaisen luokan palkintojenjaossa (tarkempi on sitten pöytäkirjassa, joka ilmestynee nettiin jos oikein ymmärsin). Pleasuressa Taavi oli kuulemma mukavan tasainen, mutta ajoittain jännittyi (jouduin pidättämään sitä, kun se juoksi ihanien ponien perään innoissaan). Horsemanshipissa mulla oli liian pitkät ohjat ja paukutin kuulemma pohkeella (en tosin tarkoituksella). 




















Trailissa puomit kolisivat joka laski tulosta. Muuten Taavi suoritti minusta trailin tosi kivasti, se teki rohkeasti ja vastustelematta ihan kaikein.

Saatiin myös tosi paljon kehuja kisajärjestäjiltä ja kuulemma tuomarin mielestä Taavi näytti sltä, että on mennyt länkkää ennenkin. Tosin itse en ainakaan tällaisesta ole tietoinen..? Meistä tulee kuulemma hyviä, kunhan minäkin opin. Taavi on jo hyvin kartalla ja pelasti kuskin. ;)

Kuulemma länkkä on Taavin laji ja sillä olisi potentiaalia jopa aluetasolle asti jos intoa olisi (tosinTaavin polvet saattavat rajoittaa laukkaosuuksissa). Mutta ehdottomasti kannattaa kuulemma harjoitella ja treenata jos kiinnostaa.
Tästä kaikesta häkeltyneenä lupasin jo harkita valmennusta ja seuranvaihtoakin ensi vuoden alusta. Tottakai mennään Taavin mukaan, mutta ainakin tänään se tuntui nauttivan ja tykkäävän ja suoritti jopa sen sidepassin aika hyvin! 

 










 
 
Trailista on videopätkäkin (oli muistakin, mutta ne on tylsiä tai heiluvia), jonka laatu tosin on melko huono..

 
 









Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että tunnelma kisoissa oli mahtava! Kaikinpuolin tunnelma oli rento, hevoset olivat rentoja ja kuskit iloisia ja tsemppaavia. Yleisön meteli on vaan hyvästä ja Taavin taustajoukot saivatkin yhdessä palkintojenjaossa kommentin: "tässä huomaa, kellä on suurimmat kannustusjoukot". ;)
Ja kyllähän meillä oli ihanat kannustus- ja huoltojoukot mukana. Hoitui hevosen talutus, kun kävin tauolla lämmittelemässä, takin ja tavaroiden kanto edestakaisin ja kannustushuudot sekä tsemppaus.
 
 
 
 
 

 
Iskä ja Taavi

Meidän perhe
Matkaeväitä syömässä ennen kisojen alkua
 


 

Eilen illalla kopitettiin Taavia varmuudeksi ja se mietiskeli aika kauan koppiin menoa. Tänäaamuna kaksi minuuttia riitti molemmilla kerroilla. Kotiintullessa Taavilla oli niin kiire kavereiden luokse, ettei se meinannut malttaa ollenkaan jalkojen hoitoa odotella. Oli mukava nähdä, ettei se mennyt nyt ollenkaan lukkoon vieraassa paikassa ja jaksoi hyvin (oli jopa turhankin innokas). Ongelmia tuotti lähinnä line-upissa (rivissä) seisominen, kun Taavi olisi halunnut tehdä tuttavuutta molemminpuolin oleviin hevosiin. :D Lisäksi Pleasuressa eteen sattui usein joku hitaampi pikkuponi jolloin Taavi joutui hissuttelemaan ihan liikaa, mutta Taavi ei olisi millään halunnut mennä niistä myöskään ohi.

 
Onks pakko lähtee?

Ai sul on kauraa..


No mennään sitte!



Siellä sitä mennään.




32 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! :) Ihana tuo Taavin matkustusasu huppuine kaikkineen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Haha, Heli sanoi, että se näyttää ihan Batmanilta! :D

      Poista
  2. Jeee! Hyvä te! :) Western lajit olisi tosi mielenkiintoisia. Olisi hauska treenailla niitä välillä. Oon vain niin pihalla kaikesta kuin voi olla. Ainoa mikä sujuu on hidas ravi pää alhaalla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Western on tosi kiva laji ja siitä löytyy jokaiselle sopiva luokka! Tuo hidas, pehmeä ravia pyöreässä, matalassa muodossa on kova sana pleasure-luokassa, jossa Taavi oli nyt kolmas. ;) Ja nämä kaikki luokat, joihin Taavi osallistui on siitä kivoja, ettei ole kiirettä ja hevonen saa oikein luvan kanssa olla hidas. Trailissakin tehtävät on hyvä suorittaa askel kerrallaan kiirehtimättä, aikarajaa ei ole.

      Laji on tosi mukava ja ihmiset tosi mukavia, lajin pariin on tosi helppo varmasti päästä ja netistäkin löytyy jo hyvin tietoa. Kannattaa tutustua! Meidät tämä ainakin hurmasi ihan täysin, ihanan rentoa menoa ja Taavikin oli kerrankin jossain lajissa oikein elementissään.

      Poista
    2. Meillä ei lännenratsastusviikonloppuna oikein trail sujunut.. Varsinkin sidepass puomi, se oli hankala. Tietenkin voisi alata treenaamaan urakalla niin sekin varmasti joskus sujuisi.
      Varmaan jatkatte Taavin kanssa westernkisoissa käymistä? Mielenkiinnolla odotan tuleviakin treeni- ja kisapostauksia. :)

      Poista
    3. Meilläkin se sidepass tuottaa päänvaivaa, mutta askel kerrallaan. Eihän kaikessa voi olla täydellinen heti alkuun, eikös niin? ;) Taavikin suoritti tossa videolla varmaan sujuvimman sidepass-räpellyksensä ikinä.

      Kyllä tarkoitus varmasti olisi jatkaa, harmi että täälläpäin on aika vähän aktiivista porukkaa ja kisojakin harvakseltaan (varsinkin näin alkuvaiheessa oleville). Toki pystytään jonkinverran harjoittelemaan ihan itsekseenkin ja tosiaan puhetta oli osallistumisesta valmennukseen jos sellainen järjestetään. Tehdään nyt tätä jos Taavin polvet sen kestää. :)

      Poista
  3. Teillähän meni tosi hienosti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuli kylä yllätyksenä tällainen "menestys", varsinkin kun samoissa kisoissa oli jo enemmän kisanneita ja kokeneempia ratsastajia. :D Mutta kivaa meillä oli!

      Poista
  4. Vautsi vau! Onnittelut hienosta suorituksesta ja ootte kyll hyvännäköinen pari! Totta niin kirjoitat tuosta hevosten ystävyydestä. Meille tuli tänään Iksu suokki ruuna joka taisi kyllä kaipailla laumaansa kun oli aika eroahdisteinen kun meidän hopuset hävisi sen silmistä. mutt nyt nukkuu pihatossa kun sai karsinanseinän taakse mun tammani. Kyllä ne kaipaavat ja ovat levottomia. Muuten vaikuttaa ihan kivalta tapaukselta. Huomenna ehkäpä saan kuvaa. tulivat senverran myöhään ja pitää kysäistä omistajalta vielä lupa et voin laittaa kuvia on kivampi sitten niin. Onnittelut vielä kerran teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Hevoset ovat niin herkkiä muutoksille ja uuteen laumaan sisäänpääseminen vie aikansa. Taavikin alkaa nyt selvästi "kuulua laumaan", kun aiemmin se hengaili aina vähän sivummalla ja jopa pelkäsi vähän muita. Mutta silti ne oli tärkeitä ja hätä tuli jos kaverit katsoivat näköpiiristä.
      Ja eilenkin kotiintultua ja ennen talliinmenoa piti kuikuilemalla tarkistaa, että missä kaverit ovat. :)

      Laita ihmeessä kuvaa jos vaan saat luvan, olisi mukavaa nähdä uusin asukas!

      Poista
  5. Onnea, hienosti menitte ja videolta kyllä välittyi hyvä fiilis! :)

    VastaaPoista
  6. Ei vitsi, onnea, hyvä te! Tosi hauskan näköistä menoa! :))

    VastaaPoista
  7. Onnea hienosta suorituksesta :)

    Katoinko oikein, että teillä on tuo Bucas shamrock power tms? Onko ollu hyvä? Oon katsellu sitä meille kuivatusloimeksi kun villaloimi tuntuu niin paksulta välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Kyllä ihan oikein katsoit. Ostin aikanaan jo Elmolle ja se juuri ja juuri mahtuu Taaville edestä. En ole raaskinut myydä, kun tykkään siitä. Eli on ollut hyvä ja tuntuu sopivan vähän keliin kun keliin. Lämpimälläkään ilmalla (kuten nyt) se ei ole liian lämmin ja talvella se taas tuntui riittävän yksinään tosi hyvin. :)
      Ja niinkuin näkyy, niin se on melko tiivis (mm. edessä on kiinnityksen takana läppä) ja siksikin lämmin, lisäksi tuo otsan yli tuleva panta (joka pitää kaulaosan ylhäällä) on tosi kätevä.

      Poista
  8. Onneksi olkoon! Hienon näköistä menoa :)
    Westerni on miunkin lempparilaji, harmi vaan nyt on ollut monta vuotta taukoa, kun ei ole mitään paikkaa missä pääsisi harrastelemaan :/ No kunhan olen rikas ja on vara ostaa oma hevonen niin sitten taas :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Olen itse tätä lajia katsellut "sillä silmällä" jo pidempään, mutten ole sitten koskaan saanut aikaiseksi kokeilla. K on kiinnostunut länkästä jo pidempään ja nyt sitten kertarysäyksellä meistä tuli länkkäihmisiä. :)

      Poista
  9. Vau, onpa hienoo! Onneksi olkoon. Te ootte nyt löytäneet lajinne :D, ihanaa. Aivan mahdottoman upeeta että vieläpä saitte noin hienoo palautetta että ois aluetasolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä muuten ollu mikää läpiheittorata, tuossahan oli spinnin alkeetkin :D. Ja hirmu nättejä kuvia taas teistä

      Poista
    2. Kiitos! Sitä mieltä tosiaan olivat, että Taavilla olisi tosiaan ainesta tähän lajiin. Kyllä se mieltä lämmittää kuulla, että Taavillekin on joku laji missä se on hyvä (syömisen lisäksi). ;)

      Aika ahdas oli rata ja kyllähän siellä ainakin yhdellä ratsukolla loppui tila kesken, kun hevonen oli sen verran kiireinen.

      Poista
  10. Paljon onnea teille!

    Sinun ja Taavin touhuluista lukiessa tulee aina hyvä mieli :) Tämä onkin mulle sellanen hyväntuulen blogi!
    Sitten joskus, ku minullakin on heppa, niin haluan puuhailla sen kanssa samalla tavalla hyvällä mielellä niinkuin sä ja Taavi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, mukavaa että tunnelma välittyy myös lukijalle. :)

      Poista
  11. Lännensatula näyttää epäsopivalta, nousee liikaa ylös ja näyttää puristavan hevosta. Jolloin liike rajoittuu ja hevonen kävelee tönkkönä.

    Anteeksi tälläinen kommentti, mutta pisti silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos informaatiosta, vaikkakin asia on kyllä tiedossa ja työn alla parhaillaan jos lajia on tarkoitus alkaa enemmän harrastamaan ja satulaa käyttämään. Tönkköä kävelyä en kyllä itse näe.

      Poista
  12. Tarkoitin lähinnä tönkköä sillä, että puristava satula painaa hevosta jollain askellaji ei ole niin rentoa, sekä menee pienenpää askelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta. Tosin Taavin tapauksessa en eroa huomaa, yleensä meillä mennään ilman satulaa. Mutta kiitos kommentista! Se vahvisti omaa käsitystä asiasta.. :) Uusi satula on kokoajan työn alla, kunhan nyt vähän kartoitan, mitä on tarjolla meidän budjetille. Jokatapauksessa uuteen panostetaan vähän erilailla, kun käyttöäkin tulee olemaan enemmän kun kerran kuussa (jos silloinkaan.

      Poista
  13. Onnea molemmille :) Oisin muuten tullu kisoja kahtomaan, mutta sattui (tottakai) meno Ylämyllyn suuntaan samalle viikonlopulle. :P

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.