lauantai 21. syyskuuta 2013

Länkkäriharjoituksia!




Ilmoitin Taavin alunperin länkkäkisoissa vaan siihen pleasure-luokkaan, mutta kisojen järjestäjä puhui meidät ympäri ja lupasin osallistua myös horsemanshipiin ja trailiin! Ai kauheeta!
Mutta trailissa olevia esteitä (mm. silta, portin avaaminen, sidepass puomien välissä yms.) saa harjoitella ennen luokan alkua ja voin vielä muutamaa minuuttia ennen perua ilmottautumisen ja jänistää. Ja kaikkea muutahan pääsee kotonakin harjoittelemaan, mutta tuollaista siltaa ei tähän hätään mistään saa (sellainen olisi kyllä temppujakin varten tosi hyvä). 




Tänään olikin sitten länkkätreenit! Pakotin K:n mukaan kuvaamaan, koska halusin kuvia ja pari videota meidän harjoituksista.

Päätin jättää taas kerran sen raipan pois ja se on virhe! Taavista tulee siirapissa kävelevä kuuro laama. Paitsi kavereiden perään on toki kiva katsella kesken kaiken. Kaikki muu vielä menettelee, mutta se käynti; se on niin hidasta että nukahtaisin ellen kokoajan hoputtaisi hevosta eteenpäin. Ihan oikeasti mie pari kertaa laskin kymmeneen, vaivuin epätoivoon ja haukuin jopa hevosen siinä kiukun puuskassa. Ja pari kertaa potkaisinkin sitä rumasti pohkeella vain huomatakseni, ettei se mitään auta, pahentaa vain tilannetta. Ravikin saisi olla astetta tarmokkaampaa, noin hidas ravi näyttää ja lähes epäpuhtaalta. Siksi ei videoita tänään. ;)

Tämän raippa-ongelman takia päädyinkin nyt siihen, että kotona treeneissä pidän raipan mukana ja haetaan vain onnistuineita suorituksia. Sitten kisapaikalla voin koettaa keskittyä niihin onnistuneisiin ja vain toivoa parasta. Onnistumismahdollisuudet ovat varmasti suuremmat silloin, kuin jos kaikki treenikerratkin menevät turhautumiseksi ja tappeluksi.


Mitä ihmettä blogger teki tälle kuvalle??








Sitten siihen positiiviseen osaan. Harjoiteltiin tänään myös 360° käännöstä, sidepassia ja avattiin pariin kertaan porttia. Käännös onnistui paljon paremmin, kun olin osannut odottaa. Toki se on laaja, eikä pysy täysin paikallaan, mutta Taavi kääntyy kuitenkin selkeästi takaosansa ympäri suurimman osan ympyrästä. En usko, että sen harjoituskisoissa tarvitsee niin täydellinen ollakaan.










Sidepass olikin sitten astetta haastavampi. Siinä pitäisi mennä suoraan sivulle ristiaskelia, siis erittäin jyrkkää pohkeenväistöä. Näissä kisoissa tehtävä suoritetaan puomien välissä. Onneksi sen saa suorittaa hitaasti, askel kerrallaan. Välillä tuli hyviäkin askelia ja sitten taas välillä Taavi vain peruutti. Osasyy on oma istunta, pitäisi aina muistaa painaa paino sen puolen jalustimelle, minne ollaan menossa. Se toimii erittäin hyvin ja unohtuessaan romuttaa kaiken!

Ensin kerralla laitan puomit, ne saattaisivat autaa Taavia hahmottamaan tehtävää ja pysymään samalla linjalla. Eikä sillä, kunhan nyt jotenkin räpiköi sen tehtävän, niin hyvä.







Taavi miettii ja miettii.... :D
Peruutukset sujuvat jo tosi kivasti välillä, viimeistään pieni pidäte ohjasta saa Taavin peruuttamaan. Apuina käytän reilua etunojaa ja istunnan kevennystä satulasta, sitten pyydänä pohkeella mahdollisimman eteen ja sanon suulla "takaisin". Jos mitään en hetkeen tapahdu, pyydän ohjalla hyvin kevyesti ja viimeistään tässä vaiheessa aina tapahtuu. Sen suhteen ei ole ongelmaa enää. Jee! :)







Portin avaamista harjoiteltiin pariin kertaan lopuksi, siinä ei ole ongelmaa. Tässä riittää pelkkä portin avaus ja maahan heittäminen, ei tarvitse sulkea.

En meinannut saada Taavi säilyttämään laukkaa tänään, en sitten millään. Tallissa löysin siltä haavan oikean takasen vuohisesta. Se oli kyllä aika tuore, sellainen viiltohaava, jossa ensin oli karvat palaneet/kuluneet ja sitten viilto. En tiedä oliko sillä vaikutusta tahmeuteen, mutta sen huomatessa mulle tuli tosi paha mieli, että olin haukkunut Taavia ja jopa potkinut. :(
Kyllähän minä jossain vaiheessa sitä ääneen pohdin, että onko se kipeä, mutta K ei osannut sanoa. Enkä nyt kyllä osaa itsekäänsanoa, voisiko tuollainen haava olla syynä kaikkeen. Toisaalta, Taavin tuntien se kyllä on mahdollista. :D Mutta raipaton ratsastus on aina samanlaista, joten...
Laitoin haavaan reilusti pihkaa ja nyt vaan sormet ja varpaat pystyyn, ettei siihen tule impparia.


Huomenna lähdetään Helin kanssa katsomaan mulle vaatteita tuonne kisoihin, listalla on ainakin uudet, tarpeeksi pitkät farkut ja pitkähihainen kauluspaita.








2 kommenttia:

  1. Tosi siistii että lähdit mukaan kisoihin. Täällä ollaan sitten kyllä kannustusjoukoissa ajatuksella mukana :) Toivotaan että haava ei tuo mitään ylimääräistä harmia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos! :) Pitäähän sitä kannattaa, kun täälläpäin kerrankin tapahtuu jotain mukavaa ja vähän erilaista.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.