keskiviikko 14. elokuuta 2013

Villihevosen elämä päättyi...

... Ja Taavi sai niskaansa nutun.

Kyllä kahdelta yöllä alkanut ja koko päivän jatkunut kaatosade on jo ihan tarpeeksi. Lämpötilakin alkoi tippua kymmenen asteen hujakoille ja tuuli yltyi, joten töistä päästyä kävin laitumen kautta.
Siellä oli kolme pyllyä tuulta ja sadetta vasten, mutta ei tullut Taavikaan portille vastaan (taisi kyllä vähän hörähtää kun menin ja huutelin sitä).
Kävin sitten katsomassa miltä ruunimus lähempää näyttää ja onko tarvetta laittaa nuttua niskaan. Jotenkin kovin säikyn oloinen oli käytökseen ja karva oli kastunut ihoon asti, kun kaivelin. Nappasin Taavin mukaan ja vein sen autolle. Oli muuten ärsyttävää, kun se säikkyi ja oli kovinkin eloisa Taaviksi.

Olisin kuivannut karvaa ensin vähän pyyhkeellä, mutta siitä Taavi oli tuossa säikkymielentilassa vähän eri mieltä, joten hylkäsin sen sitten. Voin kertoa, että kovassa sateessa ja tuulessa loimien laitto hevosen päälle on vähän hankalaa. Sain kuitenkin loimet paikalleen, laitoin alle juuri edellisessä kirjoituksessa mainostamani Taavi-fleecen ja sen päälle fleecevuorellisen sadeloimen (koska muita loimia ei ollut kotona; passitin K:n tänään tuomaan niitä väliaikavarastolta lisää). Taavi ei vastustellut loimien laittoa yhtään, joten ilmeisesti ne kuitenkin olivat sen mieleen.

Heti loimituksen jälkeen takaisin tarhaan Taavi lompsi ihan normaalina itsenään ja laitumelle päästyään marssi tyytyväisenä syömään. :) Ilmeisesti siis vähän kylmä jo olikin, eikä ihme. Saampahan itse nukkua yöni rauhassa, kun on hevosella loimi päällä.

Muumin mielestä Taavi oli joko uusi hevonen tai sitten Taavilla oli vaan ihan uskomattoman siisti loimi ja se pyöri Taavin ympärillä innostuneena ja koetti saada Taavia painimaan. Onneksi tuo loimi on jo valmiiksi paikattu jos Muumi vaikka päättää repiä sen. Taavi tosin piti aika hyvin huolen loimestaan ja komensi Muumia kauemmas.


"mee pois"

Käyn aamulla ottamassa loimet pois (jos ne edelleen on päällä) ja vaihtamassa tarvittaessa uutta kuivaa päälle. Ilmojen pitäisi tästä taas kirkastua, joten ei nyt heti kiireellä siirretä talvikotiin. Parin viikon päätä kuitenkin viimeistään. :)



2 kommenttia:

  1. Meillä on samaa, jos pojille laittaa loimet, on toinen ihan haltioissaan ja rakastunut, varsinkin Duke. Vilkas mielikuvitus? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilmeisesti. :D Oli kyllä hassua, millainen innostus loimesta tuli. Oikein keuli etujalkoja huitoen Taavin edessä ja sitten alkoi kosioleikit ja sen jälkeen (kun totesi kaverin tutuksi) olisi loimesta tehnyt kovasti mieli maistella vähän kulmia.. Tutkimattomia on hevosten ajatuksenjuoksut.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.