lauantai 17. elokuuta 2013

Sukkajalka ja muuttopäätös



Iltapäivästä ajelin Taavia katsomaan, mukanani kylmäyssuoja, K:n armollisesti Taaville luovuttamat sukat, puhdasta vettä, teippiä ja muovipusseja. Ajatuksena siis askarrella jonkinlainen haude haavan päälle.

Taavi tuli osan matkaa minua vastaankin, eipä ole aikoihin tullut! Toin sen taas auton peräkoukkuun kiinni ja laitoin sille sadeloimen, kun tietenkin juuri sopivasti alkoi satamaan. Jalasta oli nesteet aika hyvin jo lähteneet eikä alue ollut enää niin arkakaan. Päätin kuitenkin viritellä siihen hauteen, kun taas on luvattu sadetta ja sitämyöten myös kuraa. Ensiksi kuitenkin laitoin jalan kylmäykseen.

Kuivasin jalan pyyhkeellä ja puhdistin sen Betadinella. Sääreen laitoin linimenttia. Sitten laitoin haavaan oikein reilusti pihkavoidetta niinkuin eilenkin ja päälle steriilejä haavataitoksia, sitten teipillä kevyesti kiinni, ähersin sukan kavion päälle ja teippasin sen jalkaan kiinni. Vielä muovipussista palanen vuohisen ja ruununrajan ympärille ja vola, paketti valmis! Taavi oli kärsivällinen potilas ja lähinnä nuokkui tyytyväisenä.
Alunperin ajattelin vetää koko säären muoviin, mutta linimentin laiton jälkeen en viitsinyt. Se voi tuntua aika ikävältä. 






Sukkajalka


Siinä se on :D
Muumi taas vähän innostui loimesta.. :)


Jätin sille ensin loimen päälle, kun sade vaan yltyi, mutta hetken päästä päätin kuitenkin ottaa sen pois. Sade alkoi jo hellittää ja Muumi alkoi samantien nyppiä loimea. Lämpötilakin on kuitenkin 15 astetta ja sateen pitäisi kokonaan tauota kahdeksaan mennessä.

Samalla tein tämän päivän aikana päätöksen, että me muutetaan huomenna. Helpompi hoitaa ja tarkkailla jalkaa, kun on mahdollisuus päästä talliin hoitamaan ja kentälle juoksuttamaan. Lisäksi ei tarvitse menettää yöuniaan, kun Taavi pääsee katon alle suojaan pahimpia sateita (joita nyt sitten näyttää riittävän).
Taavi ei olisi tänään enää ihan niin mielellään jäänyt laitumeen ja piti pitkään päätä sylissäni. Se on selvästi myös aika väsynyt, kun ei ole varmaan päässyt mihinkään kuivaan makaamaan moneen päivään. En usko, että se pahastuisi kuivasta makuupaikasta.

Toivon todella, että tämä tuleva paikka olisi meille pitkäikäinen, eikä Taavin tarvitsisi enää muuttaa muualle pitkiin aikoihin. Jos olisin löytänyt paikan heinäkuun lopussa, olisin toki vienyt Taavin sinne suoraan ja oltaisiin säästytty kaikki yhdeltä välietapilta. Tosin minusta oli mukava nähdä, miten Taavikin on muuttunut ja pystyy hyvin jo sopeutumaan uuteen laumaan ja uusiin hevoskavereihin. Silti muutto aina jännittää ja stressaa!


Ainiin ja siinä Tavia pusutellessa huomasin, että se on saanut osumaa myös silmäluomeen, vaihteeksi.. Se näyttää tältä:



2 kommenttia:

  1. Varmasti hyvä tuo päätös kun todellakin sateet tuntuu aika runsailta täälläkin ja itse tunnet parhaiten hevosesi ja huomaa sen väsymyksen niin on ihan hyvä päästää toinen huilaamaan kuivaan kunnolla ja kun se muutenkin olisi edessä muuttaminen. Toivottavasti muutto menee hyvin ja jalka parantuu. Tsemppiä päivään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on hevonen muutettu ja olo tositosi helpottunut. :) Taavi pääsi vielä ekaksi yöksi isoon varsomiskarsinaan nukkumaan, niin saa kunnolla levätä.

      Jalkakin on jo parempi, ei onnu enää. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.