keskiviikko 7. elokuuta 2013

Lenkkariostoksilla ja Taavin talviasuminen järjestetty

Ruokalevolla, on ainakin ruoka maistunu.. :)

Tänään oli taas Taavin huoltopäivä, ettei se ihan unohda miten kesyhevoset käyttäytyy. ;) Se oli torkkumassa keskellä laidunta, eikä ollut kiinnostunut seurastani ollenkaan, jouduin hakemaan sen ja patistamaan mukaani. Kuuma päiväkin varmasti väsyttää, onneksi ilmojen pitäisi kohta viiletä.

Rasvailin kaulan haavan ja mahanalusen ötökänsyömän sekä laitoin korviin vähän myrkkyä. Yllättävän vähän on ötökät syöneet. Samalla tarkistin kaviot, ei yhtään lisälohkeamaa! Otin samalla niistä mitat, jotta saadaan lenkkarit. En raaski sillä ilman lenkkareita yhtään nyt ratsastaa ja uittopaikalle menevä tie on pitkälti soratietä. Huomenna on tulossa Aino taas ratsastamaan pitkästä aikaa, saa nähdä mitä keksitään. ;) Kovin rankasti ei nyt äkkiseltään voi mennä, kun Taavilla ei ole niitä kenkiä ja se on saanut vain lomailla puolitoista viikkoa!



"Ala vetää tai annan köniin"



Olin jo etukäteen tarkistanut Hevarilta varastossa olevat koot, jotten turhaan ajele 60km lenkkareita hakemaan. Kun meidän kokoa löytyi varastosta, niin kävin hakemassa kaksi paria Delta Hoof Bootseja, koot 1 ja 2. Ne pitäisi mittojen mukaan olla sopivat, toivottavasti..
 


Tallipaikka-asiakin on ratkennut viimein. Kahden viimeisen vaihtoehdon välillä kävin aika kovaa kamppailua pääni sisässä ja mietiskelin vaihtoehtoja eri kantilta.

Voiton vei kuitenkin paikka, jossa Taavi pääsee omaan pihattoon ja isossa laiduntarhassa on vapaasti tarjolla säilöheinää sekä yöksi lisänä Taavin tarpeen mukaan erittäin laadukasta kuivaa heinää pikkupaaleissa. Lisäksi on kolme muuta ruunaa seurana, tosin ne nukkuvat yönsä tallissa, toivottavasti Taavi sopeutuu tähän hyvin (tämä oli se asia, jota kaikkein eniten mietin tässä). Sille kuitenkin paras paikka on pihatossa, sen kylmänkestävyys on erittäin hyvä ja liikkuminen on nivelille hyväksi.
Samasta paikasta löytyy myös aidattu hyväpohjainen kenttä ja oivat maastot, jotka lähtevät suoraan tallin pihasta.

Toisessakaan paikassa ei ollut varsinaisesti mitään vikaa ja oltaisiin varmasti viihdytty sielläkin, ellen olisi saanut tätä pihattotarjousta. Siellä tosin ei ollut kenttää eikä vapaata heinää. Tuo vapaa heinä oli pihaton ohella aika ratkaiseva asia päätöksenteossa.

Toistaiseksi Taavi kuitenkin pysyy laitumella ja siirtyy uuteen paikkaan, kun kelit sitä vaativat tai viimeistään tämän kuun lopussa. :)

4 kommenttia:

  1. Oi odotan jo innolla kokemuksiasi noista tossuista, kunhan ovat ensin koekäytössä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on olleet koekäytössä, kirjoitan siitä kohtapuoliin. :)

      Poista
  2. Taas pienen tauon jälkeen lueskelin kuulumisianne ja olikin muutoksia tullu ja tulossa :) Tuo tallipaikka kuulostaa kivalta juuri tuo kenttä, maastot ja pihattoratkaisu. Kyllä se pihatto on toimiva jos se oikeasti on hyvin toteutettu. Itse olen hirmu tyytyväinen omaamme. Jopa tuo kovasti loimitettu tinkeritamma on hyvin tarjennut pihatossa kunhan heinää on tarjolla kovilla pakkasilla riittävästi hepat viihtyvät. Hienoa tuo kenttä asia myös kun te treenailette paljon noita kaikenlaisia temppujakin niin tulee lisää mahdollisuuksia sen myötä. Minulla vaihtuu kanssa hepat täällä syksyllä tai tulee kolmaskin lisää porukkaan ja molempien omistajat olivat juuri tyytyväisiä siihen että hepat ulkoilee vähintään 14h vuorokaudessa ja minulla on talvisin 5 x heinien ruokinta kun en toisen ahneuden takia voi pitää vapaata kun se söisi itsensä halki. Saa nyt nähdä miten tilanne muuttuu kun tulee nää uudet hepat tänne. Omani ei syö itseään halki mutta ei sitä tiedä aina hepoista ja nykyinen heinä kun on turhankin voimallista ihan jatkuvaan syöttöön monille. Odotan myös innolla kokemuksianne noista tossuista. Kiinnostaa todella! Mukavia loppu laidunkautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla sinustakin! :) Pihatto on tosiaan aika kiva juttu Taavin kaltaiselle nivelvaivaiselle, kun ei tarvitse seisoa öitä tallissa. Vaikkakaan ei se niin paha ole jos yö jää mahdollisimman lyhyeksi.

      Kenttä on ihana! Vaikka me ei sitä niinkään ratsastukseen tarvita, niin juuri niihin temppuihin se on hyvä lisä! :)

      5xpäivässä ruokinta kuulostaa hyvälle ja sopisi varmasti Taavillekin paremmin, kun hyvin.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.