tiistai 13. elokuuta 2013

Laidunterveisiä!



En ole pahemmin blogiin kirjoitellut, kun mitään kummallista ei ole tapahtunut. Taavi on jatkanut lomailuaan ja vähintään joka toinen päivä olen käynyt tarkistamassa voinnin ja lisäillyt rasvaa nenään ja ötökänsyömiin. Eipä ole kertaakaan ollut portilla notkumassa, huudella saa äänensä käheäksi ja lopulta se pitää kuitenkin käydä hakemassa; ei ole kiire ihmisten luo. :) 
 
 
" Ai huusitko sie mua? En yhtään huomannut.. "


Aika pyöreäksi on Taavi laitumella päässyt, mutta sulatellaan sitten taas talvella aktiivisella liikunnalla kiloja pienemmäksi. Itseasiassa laidun on tehnyt ulkomuodolle myös hyvää; ylälinjaan koko hevosen mitalta on tullut vähän täytettä. Eikä tuo vielä aivan huolestuttavan läski ole, kylkiluut vielä jotenkuten tuntuu ja selkärankakin erottuu. Kaulassakaan ei ole paljon ylimääräistä, Taavilla läski tuntuu kertyvän tuohon kyynärpään taakse kaikkein eniten, siinä sitä pehmeää sitten onkin yllinkyllin. Huoh. :)



Taavi pitää varsat kurissa ja nuhteessa ja silti se on varsinkin Muumin idoli. :D

Nenän rasvat on hyvä pyyhkiä vesiastian reunaan..

.. Josta seuraava voi sitten käydä maistelemassa..

Ilmatkin ovat sopivasti vähän viilentyneet, selvästi se on helpottanut hevostenkin olo laitumella. Taavi ei tunnu olevan ukkoskuuroista moksiskaan. Ruokaakin tuntuu olevan riittämiin, kun ei ole kertaakaan ollut nälkäisiä hevosia vastassa, laiskanpulskeita kylläkin. :) Päivät sujuvat sukkelaan ja tulee käveltyä, kun joutuu etsimään ruokaa heinikosta.

Kaviot ovat pysyneet nyt hyvänä eikä niistä ole enää lohkeillut mitään. Olen aina välillä raspilla niitä vähän siistinyt ja samalla lyhentänyt, aika hyvältä vaikuttaa. Ollaan myös päästy vähän yhteisymmärrykseen siitä, miten raspauksen aikana tulisi käyttäytyä. Enää ei ole niin paljon niiailuja ja jalan repimistä, kun aluksi. Riittää, kun sanoo nykimisen alkaessa, että "ei" ja odottaa hetken, niin Taavi malttaa ihan hyvin.







Tänään vietin pitkästä aikaa vähän enemmän aikaa Taavin kanssa ja harjasin sen ensin kumisualla kokonaan läpi, kylläpä teki ilmeestä päätellen hyvää. Sitten pehmeällä harjalla irtokarva pois ja samalla tuli tarkistettua jalat yms.. Laitoin Summer Relief-geeliä harjaan ja häntään sekä mahan alle ötökänsyömiin. Myös korviin hieroin sitä. Turvan rasvaus Helosan Solilla (harmillisesti on päässyt vähän palamaan ruvelle..) ja kaulassa olevan kesähaavan rasvaus Remedy Cream-voiteella pitää toivottavasti ötökät poissa siitä.
Kavioiden raspaus sujui hyvin ja sen jälkeen tehtiin vähän temppuja; pariin kertaan kaikki mitä Taavi osaa ja se pitkästä aikaa jopa vähän innostui tempuista!

Posti toi Taaville lisää nivelaineita; glukosamiini ja MSM:ää. Niiden lisäksi tuli myös ruusunmarjajauhetta ja kotona on valmiiksi sitä nokkosta. Tuo MSM nyt ilmiselvästi tökkii, joten ainakin vähennän sen määrää koska noista kasveista tulee myös kehossa MSM:ää.
Taavi rupeaa saamaan niitä tosin vasta, kun muuttaa sinne pihattopaikalle ja tulee pois laitumelta; en viitsi kokeilla montaa kertaa, että milloin herralle mahtaisi kelvata. Saa nähdä kelpaako sittenkään, kun saa olla vapaalla heinällä ja laiduntahan sielläkin on. :)

Lisäksi posti toi tällaisen fleecen: 
 



Aika suloinen vai mitä? ;) Edellinen omistaja oli kasvanut ulos ensimmäisestä loimestaan ja myyjä toivoikin jonkun kaima-hevosen omistajan bongaavan loimen. Oli pakko ostaa, kun oli sopivaa kokoakin ja edullinen.

Aikaisemmin jo ostin Taaville yhden puuvillavuorisen sadeloimen ja toppaloimen, molemmat maksoivat yhteensä 12 euroa! Käytettyjä ja sadeloimikin paikkailtu, mutta molemmat käyttökuntoisia. Loimet on vähän sellaista tavaraa, etten viitsi niihin omaisuuksia laittaa jos tiedän että ne on vaarassa revetä. En tiedä kuinka hankasti uudessa laumassa loimia revitään, mutta vanhassa ne olivat ainakin vaarassa. :) Eikä Taavi paljon loimia käytäkään, lähinnä noita sadeloimia viimalla ja räntäsateella, muutenhan sillä on karva sitä varten. Ja nyt vielä oma mökkikin tarhassa; jonka se tosin päiväsaikaan joutuu/pääsee jakamaan muiden kanssa.

3 kommenttia:

  1. Teet kyllä todellisia löytöjä noiden ostoksien suhteen :D

    Hehhee, no on se kiva kuulla ettei tää oo ihan epänormaalia että hirnakkaa saa kysellä pitempäänkin tulemaan laitumelta... meillä tätä on ollut koko kesä. Tarhasta se tulee heti vastaan mutta siellä ei ookaan mitään tekemistä. Laitumelta sillä ei oo mikää kiire tulla kun siellä on niin kivaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus kun sattuu kohdalle, niin ostan heti. :D Vaikka niitä olisikin jo riittämiin, niin halpoja kannattaa hamstrata. Itseasiassa tuo sadeloimi olikin fleecevuorinen, Taavi sai sen tänään päälleen.

      Meilläkin tarhasta tullaan höristen, mutta laitumelta ei. Sinne on myös kova kiire takaisin. Ilmeisen hyvin on viihtynyt.

      Poista
    2. Niin piti vielä mainita, että nämä ostamani sadeloimet ovat kaikki Hööksin ThermoMasterin vanhempaa mallistoa; ne istuvat Taavin päälle tosi hyvin! Taavin mukana tuli yksi ruskea fleecevuorellinen ja nyt olen ostanut sille tuon yhden oranssin fleecevuorellisen ja sitten vaaleansinisen puuvillavuorisen (tämän "ostin" postikuluja vastaan, kun siinä oli yksi palkeenkieli!).

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.