maanantai 5. elokuuta 2013

Siitä halkeamasta.... (ja tallipaikoista)

Se näytti tänään tältä:





Aikamoinen hole... Toisaalta, eipähän kerry likaa enää. ;) Sitä vaan mietin, että pärjääkö tuo nyt ilman kenkää sillä..? Tänään juuri aamupäivällä kengittäjä soitteli ja sain siunauksen pitää ilman kenkiä ainakin laidunloman loppuun saakka, mutta olin silloin vielä autuaan tietämätön uusimmasta käänteestä.

Siistin noita törröttäviä reunoja raspilla ja Taavi kyllä kävelee sen kanssa ihan normisti, eikä kavio kuumota tmv. Mitä netistä kattelin, näytti muillakin olevan aika isoja lohkeamia ilman kenkää.







Sitten siihen toiseen asiaan: Alkuun tuntui ettei ole yhtään hyvää tallipaikaa ja nyt niitä onkin kaksi! Olen käynyt katsomassa molemmat ja kysellyt hysteerisen hevosenomistajan tavoin asioita ja selvittänyt mussukan asiat juurta jaksaen. Molemmissa paikoissa on omat hyvät puolensa, kummassakaan ei suurempia miinuksia. Ihmiset mukavia kummassakin ja kumpikin ns. pieni kotitalli, joissa ei muita kun omia. Kamalan vaikeaa!

Olen kuitenkin melko varma päätöksestäni jo, sillä toisessa paikassa on kaksi aika suurta plussaa, joita toisella tallilla ei ole tarjota ja joilla Taavin kannalta on varmaan suuri merkitys. Se on aika lähellä sellaista paikkaa, josta olen haaveillut Taaville ja uskoisin myös Taavin viihtyvän siellä.
Meillähän ei ole paikalle montaa vaatimusta, mutta loppujenlopuksi ne vähäiset onkin sitten aika haastavia:
- laumatarhaus

- iso tarha
- reilusti hyvää heinää
- reilusti ulkoilua
- hyvät maastot

Yllättävän harvassa paikassa on mahdollisuus laumatarhaukseen ja/tai edes kohtuullisen kokoiseen tarhaan. Ulkoiluaika tuntuu myös monessa paikassa olevan rajoittunut tai sitten tällä seudulla ei löydy hyviä maastoja. Heinäasia nyt on se viimeisin, mikä on kenellekin reilusti ja hyvää heinää.

Tyhmältä myös tuntuu tallipaikkaa etsiessä esittää sellaisia kysymyksi, kuten; saavatko hevoset ainakin kolme kertaa päivässä heinää? Olen kuitenkin oppinut kantapään kautta, että edes tuo asia ei ole vakio joka paikassa. Ja minusta kolme kertaa on jo ehdoton minimi..




4 kommenttia:

  1. Kavioasiaan en malta olla kommentoimatta ennenkuin olen lukenut tallipaikka-asiasta.

    Että nyt tuo kavio näyttää paremmalta! Näkee selvemmin minne halkeama loppuu ja luulen että luonto hoiti nyt saman minkä kengittäjä ois tehny viimestään syksyllä eli avannu tuota seinämää. Sillä on kanta ehjä joten tuo vaan pyöristellään tuosta tod näk auki tuo seinämä, lovi kasvaa alas ja se siitä :). Meilläkin oli tän näköinen kun lohkeama kasvo ales: http://2.bp.blogspot.com/-9TQOhLucMrA/USfUErJSTXI/AAAAAAAAC0k/XSZGrJHGjLw/s640/etuset_ennenvuolua_15.11.2012.jpg
    Tossakinhan näkyy ettei tuo yllä ees anturaan asti vaan kyse on vaan ulkoseinämästä. Sillon kun kyseessä on tuo kavion sivu, eikä kanta tai varvas niin se on muutenkin tavallaan passiivinen painonkannon suhteen (puhumattakaan, että kyse on tosiaankin ulkoseinästä, joka on passiivinen oli sivulla tai ei, ainakin näin nyrkkisääntönä, jokainen kavio tietysti hevosen tarpeiden mukaan :D). Eli tuskin tulee ongelmaa, oon tosi optimistinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinua minä vähän odotinkin vastaamaan. ;) Kiitos paljon, ehkä annan asian olla ja katsotaan sitten syksyllä sitä tarkemmin. Itseasiassa se näytti tänään jo jotenkin paljon paremmalta.

      Poista
  2. Kannattaa opetella edes perusasiat kavioiden vuolemisesta ja että osaa irrottaa kengän ja lyödä pudonneen takaisin. pysyy kavio kunnossa vaikka se herra/rouva kengittäjä tulisikin millon sattuu.

    VastaaPoista
  3. Sepäs se.. Vaan enpä ole moiselle kurssille kerennyt tai päässyt, jossa olisin oppinut. Eikä ne taida irtokenkäkurssilla vuolua opettaa, vaan se pitäisi sitten käydä eri paikassa opettelemassa (ja sitten taas kengätön vuolu on eri asia). Lisäksi tähänkin olisi pitänyt takoa uusi kenkä, sillä vanhat olivat jo aivan loppuunkuluneet.. Ehkä siis pitäisi suoraan opetella kengittäjäksi?

    Ei se kavio olisi enempää kunnossa pysynyt sittenkään, kun lohkeama ei mitenkään johdu kengittämisestä tai sen puuttumisesta. :)

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.