maanantai 8. heinäkuuta 2013

Maastoilua sateessa ja paisteessa



Perjantaina Taavilla oli vapaa, mutta lauantaina ja sunnuntaina K on liikuttanut sen. Perjantaina satoi vettä, loppumatkasta paljonkin. Lenkki oli aika lyhyt, mutta K ja Taavi menivät ravia ja ensimmäistä kertaa laukkaa! Tosi hienosti sujui ja Taavi  nosti laukan hyvin.


Ai miten hyvälle korvien rapsutus tuntuukaan...

Ihan kuin transsissa... :D

Ja mahan alta rapsutus saa huulen venymään

Tässä vielä video Taavin hassusta tavasta. Kun sitä rapsuttaa kutisevasta kohdasta, se alkaa hoitaa lattiaa tai vaihtoehtoisesti omaa jalkaansa, jotakin on pakko päästä hoitamaan jos lähettyvillä ei ole sopivaa elävää kohdetta. Olen kuvannut samaa asiaa ennenkin, muttsa eri suunnasta.


Perjantaina sovitettiin myös sitä postissa saapunutta Kiefferia, vaikka olin jo etukäteen päättänyt olla ottamatta sitä. Se oli huonommassa kunnossa, kun olin ajatellut ja lisäksi istuin oli pienempi, kun oli ilmoitettu. Se oli oman mittauksen mukaan maksimissaan 16", jopa sen alle. Vaikka etsinnässä onkin pienempi istuin, kuin nykyisessä (17,5"), niin tuossa satulassa oli ihan liian pieni istuin.
Eikä se sitten muutenkaan istunut, selkärangantila oli liian kapoinen ja satula jäi takakenoon, vaikkei se mielestäni ollut liian kapea juurikaan.
Ensiviikon alussa on tulossa yksi Passierin yleissatula sovitukseen, toivoisin niin paljon, että se sopisi. Saisin sitten antaa vaihdossa tuon nykyisen satulan.

Lisäksi Hööksin paketti saapui, siellä oli mulle kengät ja Taaville puuvillaiset länkkäohjat, sekä uusi otsapanta.


Uusi otsapanta, meillä kuolain on käytössä vain koristeena ;)

Sunnuntaina olikin kokopäivän lämmintä ja mentiin tallille iltapäivästä. Hain Taavin laitumelta, tai oikeastaan menin sen luokse ja se seurasi vapaana talliin. Rapsuteltiin ja harjailtiin se ja laitettiin varusteet. On ollut tosi hyvä, kun on apukäsiä. Olen päässyt palkkaamaan Taavia samalla, kun satulaa laitetaan ja päässyt vahvistamaan positiivista kokemusta satuloinnista. 


Tämä on kuulemma oikea tyyli ratsastaa.. :)

Käytiin aika pitkä lenkki ja oltiin reissussa yhteens kaksi tuntia. K ja Taavi menivät aika paljon ravia ja pätkän laukkaakin, kun halusin videoida sen. Taavi oli löysempi, kun eilen ja ensimmäinen laukkayritys päättyi nopeaan raviin. Seuraavalla kerralla K oli päättäväisempi ja laukka nousi.



Tallissa Taavi sai pesun ja pääsi sen jälkeen ulos piehtaroimaan. Alkuviikosta harjoitellaan varmaan uutta temppua, kun K on iltavuoroissa eikä kerkeä ratsastamaan.






4 kommenttia:

  1. Kyllä Taavista on moneksi hieno länkkäri :) .
    K. on. oikein hieno ratsastaja, hyvin nousi laukka hyvä K :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taavi on kyllä ihan todellinen monitoimihepo. Ja sen selässä on turvallista harjoitella laukkaamista; se ei lähde käsistä. :)

      Poista
  2. Kyllä on mukavan näköistä menoa :)

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.