maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kommunikaatio-ongelmia ja kipsikäsi kyydissä


Eilen mentiin tallile vasta iltasella, kun oli niin lämmin päivä. Taavi olikin karsinassa ruokalevolla, mutta nimeä huhuiltaessa vastasi ilmiselvästi, että täällä ollaan. :) Sai avata oikein karsinan ovenkin ja silitellä, eikä Taavilla ollut mikään kiire nousta.


"Moi, oon just ruokalevolla tääl..."


Käytiin keskustelua siitä, että jaksaisiko herra lähteä lenkille meidän kanssa.

Nousihan se sitten, kun itse nousin seisomaan ja vähän tuuppasin Taavia kyljestä. Tietenkin heti hysteerisenä hevosenomistajana kävi mielessä, että josko se olisi kipeä. Ei ollut kuumetta ja olemuskin ihan pirteä, joten en usko, että syytä huoleen olisi. Olihan ollut tosi kuuma päivä ja paljon ötököitä, joten ihmekös tuo jos sisääntullessa alkaa väsyttämään.
K harjaili Taavin käytävällä ja laittoi varusteet.


Korvien hoito on ihanaa...

Hupua piti käydä myös moikkaamassa. Taavi seisoi tuolla nurkassa pitkään ja antoi Hupun näykkiä itseään.. Outoa. :)

Käytiin pitkästä aikaa kylällä päin, kun Taavi sinne itse tahtoi. Ihmeteltiin asiaa, kun se ei ole sinne pitkiin aikoihin halunnut ollenkaan ja matelee siellä kauheasti. Nyt se oli tosi reipas muutamaa hidastelukohtaa lukuunottamatta. Mentiin isolle tielle asti ja takaisin eli lenkistä tulee joku 6km ja aikaa kului syömistaukojen kanssa puolitoista tuntia.
Ötököitä oli tosi paljon ja minä tyhmä unohdin laittaa Taaville myrkkyä.. Tosin en ole ollenkaan vakuuttunut, että niistä olisi yhtään mitään hyötyä.




Tallissa riisuttiin varusteet ja Taavi sai taas juoda Greenline-vellinsä. Hyvin maittoi. Otettiin Stubben Artus mukaan tallilta, sillä se lähtee nyt vaihdossa tuosta Passierista. Päätettiin nyt jokatapauksessa ottaa se, kun sitä voi tarvittaessa tehtaalla (tai Ypäjälläkin) levityttää.
Taavi tuntuu jo hiukkasen laihtuneen, kun liikuntaa on lisätty rankemmaksi ja vähensin Greenline-määrän puoleen. Kylkiluut tuntuu jo selkeämmin, eli pahin pöhö on alkanut häviämään. ;)



Takaisintullessa nähtiin kesälaitumella oleva parivaljakko

Tänään käytiin taas iltasella lenkillä ja mentiin vanhaa latupohjaa pitkin pehmeäpohjaiselle tielle ja sieltä sitten isompaa hiekkatietä takaisin. Se on jonkun 7km luulisin. Laitettiin Taaville ötökkäloimi päälle eilisestä viisastuneena ja kyllä siitä apua olikin.

Taavi oli osan ravipätkistä vähän nihkeä ja siirtyi itsestään käyntiin. En tiedä onko vatsassa taas jotain hullusti, se ainakin piereskelee aika paljon. Psylliumia se on saanut, mutta eilen lopetin sen. Muuten se on kyllä ollut ihan hyväntuulinen, eikä vaikuta kipeälle.. Voihan se olla vaan väsynytkin helteistä ja K on mennyt sillä aika monta päivää nyt.




Toisaalta saattaa olla ihan opittuakin, kun välillä Taavi pääsee tällä tavalla päättämään ravaamisen, eikä sen sitten ole tarvinnut enää ravata. Välillä Taavi ravaa ihan hyvin (varsinkin kotiinpäin tai kun juoksen edellä ruualla houkutellen... :D) ja sitten taas toisella kerralla nihkeämmin. Kun K kerran napakammin pyysi jatkamaan ravia, ei ongelmaa enää ollut..
Laukka ei sensijaan noussut millään. Monen yrityksen jälkeen päätin itse käydä kokeilemassa, että onko nyt oikeasti joku huonosti vai onko ongelmia kommunikaatiossa.

Ongelma taitanee olla kommunikaatiossa, koska Taavi nosti laukat oikeastaan pelkällä äänellä, kun pyysin. Se oli ihan tohkeissaan, kun kiipesin selkään ja olisi varmaan mennyt vaikka solmuun. :D
Päästin K:n takaisin kyytiin ja yritettiin uudelleen. Saatiinhan sieltä sitten se yksi laukka, kun käskin läpsäyttämään ohjanpäillä (länkkäohjat) lavalle. Sitten mentiinkin laukkaa ihan pitkä pätkä. 




Ensitalven heinätkin on nyt saatu kuivina latoon, hienoa! Tosi hyvälle vaikuttaa, otin pussiin heinää kahdeksasta pyöröstä ja laitan ne menemään Valiolle. Teetätän nyt sitten siitä tavallisten arvojen lisäksi kivennäiset ja hivenaineet. Pysyy sitten vähän kartalla, kun Taavihan ei syö kivennäisiä ollenkaan.


2 kommenttia:

  1. Hahah tuo valkoinen on mun hoito/liikutusponi Timppa, se on ton hupun veli :D ja suomenhevonen kamu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ollaankin nähty hevosten omia ihmisiä viime kesänä ja juteltukin. Tänä vuonna ollaan törmätty pariin kertaan lenkillä. Harvoin tulee tuollapäin lenkkeiltyä, mutta aina ovat kovin kiinnostuneita. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.