torstai 2. lokakuuta 2014

Paljon uutta ja ihmeellistä

Päivittelyn kanssa onkin vähän venähtänyt, koska viikko on ollut melko kiireinen. On ollut kaikenlaista tapahtumaa, suurimpana ehkä Hemuli-herran saapuminen talliin!



 
Hemulista on tarkoitus tulla Taaville uusi pihattokaveri. Toistaiseksi se on ollut karsinassa ja tarhailee yksin, koska se toipuu ruunauksesta. Viikonloppuna olisi tarkoitus päästää Taavi tutustumaan uuteen kaveriinsa.

Taavi myös kengitettiin maanantaina. Sentakia se pääsikin ekana tutustumaan Hemuliin, jotta se pystyisi kengityksessä keskittymään. Ekana iltana karsinassa oli melkoista kiljuntaa ja karjuntaa, mutta Hemuli on jo kovasti rauhoittunut parissa päivässä.Lähti sitä ääntä Taavistakin ja se polki jalkaa kovastikin. :D




Tiistaina käytiin taas kevyesti ajelulla ja keskiviikkona nappasin Taavin mukaan lenkille. Olen päättänyt suorittaa 11 viikkoa kestävän "sohvaperunoiden juoksukoulun" ja yhdistän Taavin liikutuksen samaan. Koska muuten en millään saa kaikkea mahtumaan päiviin ja kun Taavin liikutus on muutenkin nyt hyvin vapaamuotoista. Ja onhan se Taavikin melkoinen sohvaperuna. :D Tärkeintä olisi, että vähän liikutaan, koska maha kerää nyt jostain syystä kovasti ilmaa. Ja sekös sitten kipeyttää ja koko hevonen on ärtyisä. Nyt on meneillää maitohappobakteerikuuri, katsotaan, auttaako se.

Taavi onkin lenkeillä varsin hyvä personal trainer, toiseen suuntaan saan vetää 580 kiloa perässäni ja toiseen suuntaan Taavi sitten hoputtaa ja pinkoo täysiä kokoajan. Hah! Otin sen kanssa pari pätkää niin, että juoksin oikein kovaa. Toisella pätkällä se innostui liikaa ja nappasi minua hihasta leikkimielisesti, komensin sitä ja se pomppasi laukalle. Hetken kerkesin jo ajatella, että nyt se riistäytyy irti, mutta se onneksi pysyi vierellä pomppimassa. Kyllä nauratti. :D


Kenkä, kokoa 12. Taavin kenkä on kokoa 2 :D

Tänään oltiin Sannan (Hemulin omistaja) kanssa shoppailureissulla. Alunperin tarkoitus oli mennä vain Hevarille, mutta päädyttiin sitten vielä ajamaan Horzelle ja Veljekset Wahlstenille Lahteen. Lisäksi käytiin vielä Kärkkäisellä.
Hevarilta ostin uuden (vaaleansinisen) pitkän piiskan, juoksutusdeltan ja teddypehmusteisen lännenvyön. Horzelta mukaan tarttui alekorista viidelläkympillä uusi sadeloimi, jossa kevyt toppaus (100g) ja kaulakappale, ovh. oli 109e eli ihan hyvä tarjous!

Olen jo pidempään etsinyt kaulakappaleellista kevyttoppaa, mutten ole raaskinut ostaa. Meillä on se Horsewaren 80g sadeloimi, mutta siinä ei ole kaulakappaleen paikkaa. Itse olen mieltynyt näihin kevyttoppiin, koska ne eivät kinnaa ja ovat todella ilmavia hevosen päällä. Vuoreton sadeloimi on minusta kylmä, kun se litistyy karvaa vasten, kevyt toppaus välissä nostaa loimen pinnan irti karvasta ja pysyy näin lämpimänä. Tämä loimi menee Taavilla myös tarvittaessa kovilla pakkasilla lisälämmikkeenä, koska sille kunnon toppis on ihan ehdottomasti liikaa, kunhan se saa talvikarva kasvatettua. Viime talvena niin kylmää ei edes ollut, että Taavi olisi loimea tarvinnut.

Pitihän loimi vielä iltapalan aikaan sovittaa, vaikka se Taavi melkoisesti ärsyttikin. 





15 kommenttia:

  1. Hah, nauratti tuo että ensin saa hevosta vetää perässä ja sitten itsestä tuleekin vedettävä :D Been there done that! Samaistuin kyllä tilanteeseen :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joopa... :D Yritä siinä sitten keskittyä hengittämään ja juoksemaan.

      Poista
  2. Hevarin liikkeestä ei koskaan pääse ulos tyhjin käsin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pääse ei.. :D Ja siellä olisi voinut seikkailla vaikka kuinka kauan!

      Poista
  3. Teitpä hyvän löydön alekorista! Komeat oli ne isot kengätkin...kyllä siinä on kaviollakin sitten kokoa ketä tuollaisa käyttää :)
    Toivottavasti Taavi saa uudesta kaverista hyvän seuralaisen jotta elo on mukavampaaa pojilla keskenään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä on kokoa kengällä! :D Loimi oli tosiaan löytö, tykkään vielä väristäkin.

      Peukut on pystyssä, että pojat tulee toimeen. Ny viikonloppuna Taavi pääsee Hemulin tarhaan kokeilemaan, miten se yhteiselämä lähtee sujumaan. Yöt ovat sitten vielä eri paikoissa. :)

      Poista
  4. Mulla on nyt samaa ongelmaa kun tuli ylläpitoheppa :D Kävin eilen Puuilossa, mukaan tarttui kaksi riimua ja kivennäissäkki, hups :D

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää on kallista puuhaa. Onneksi nykyään osaan jo vähän vastustaa ja miettiä, että tarvitsenko tuotetta varmasti. ;)

      Poista
  5. Missä sijaitsee Hevarin myymälä?

    VastaaPoista
  6. Ootte näköjään ollut ihan kulmilla, kun meidän lähikaupoilla ootte pyörineet :)

    VastaaPoista
  7. Taavin kuulumisien lukeminen on aina hyvää vertaistukea, Maisa vaikuttaa niin samanlaiselta useiden "ongelmiensa" kohdalta. Laihdutuskuurin lisäksi maha kerää kaasua ihan järjettömästi, yksi vapaapäivä ja poni on ihan hirveä pallo. Kipeäksi tämä ei kyllä tule, lähinnä kupeiden koskeminen on inhottavaa ja poni värisyttelee ihoa, jos sinne kaasupallomahaa hipelöimään ihminen eksyy. Syksyisin ollut aina tämä sama homma, johtunee siis joko a) putoavista lehdistä, jotka poni imuroi jokaikisen tarhasta, b) jäisen milliruohon nyppimisestä aitojen alta, tai c) joka sisältää noiden molempien tuoman haittapuolen, eli sen maan menemisen mahaan, kun ollaan niin tarkkaa jokaikisen syötäväksi kelpaavan jutun kanssa. Heinänkorsiakin tämä keräilee niin tarkasti, että maata menee mukana satavarmasti...

    Meillä ollaan siis nyt psylliumkuurilla ja ihmetellään, miten kuuri sitten vaikuttaakaan, vai vaikuttaako mitenkään! Epäilin, että miten saan nirppanokka (hah, miten tämä ei sovikaan yhteen yllä kirjoitetun kanssa :D ) ponin syömään psylliumia, mutta se onkin suurta herkkua, kun annokseen kippaa kourallisen täysrehua! Nyt on menossa kolmas päivä kuuria, eli 2 vrk tulee täyteen illalla, jolloin rehumassa olisi ehkä kiertänyt koko ponin ruuansulatuselimistön läpi lopulta, ja nähtäväksi jää, tuleeko ähkyoireita tai mahan kipristelyä. Psylliumkuurin loputtua ruokintaan pitäisi vielä sovittaa pellavarouhe ja maitohappobakteeri ja kokeilla niillä eväillä selvitä siihen asti ainakin, että maa jäätyy, ja sitten uutta kuuria menemään... Olisi hienos, jos poni ei olisi enää yksi jumppapallon niellytä tänä syksynä /talvena. Säilöheinäongelmaa en ole vielä(kään) onnistunut ratkaisemaan, nyt mietinnässä Maisalle oman tarhan rakentaminen pihattoaidan viereen, mutta jos se on esim. edes yöt pihattotarhassa, saa se imuroitua säilöheinää niin paljon, että ollaan kevään ongelmissa, taas. Huokaus...

    Miksi kaikki hevoset eivät voisi olla ihan samanlaisia? Samanlainen rehunkäyttökyky, ei mitään ongelmia ruuansulatuksen, jalkojen, minkään kanssa, aina yhtä reippaana duunia tekemässä. :D Nestori vaikuttaa nyt aika kivalta, harmi vaan, että sen rehunkäyttökyky on huomattavasti laumakavereitaan huonompi. Ja ne hokit, jotka sillä jo alla on, koskahan korjataan seuraavaa reikää ja kenestä... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Ihanaa" tosiaan saada vähän vertaistukea... :-) kaasupalloefekti on tullut surullisen kuuluisaksi täälläkin, suurimmaksi syylliseksi olen minäkin päätellyt ruohon, jossa varmaan sokeria kylmien öiden jäljiltä. Mutta esim. myös pari omenaa riittää..

      Kyllä tämä on niin uskomatonta tasapainoilua. :-) en haluaisi Taaviakaan eristää pois laumasta tuohon pikkutarhaan jossa ei muuta, kun kuivaa heinää ja öiksi sekin on pakko jokatapauksessa siirtää pihattotarhaan.. ja jos sitten joudun käydä sitä siirtelemässä, niin siihen menee aikaa ja bensaa reippaanlaisesti..

      Psylliumia meilläkin syötiin, ensin kuuri isommin ja nyt menee desi vatsaa tasapainottamaan. Olen huomannut sen paljon paremmaksi ja tehokkaammaksi, kun esim. Pellavainen (joka meillä aiheuttaa piereskelyä).

      Tässäkin suhteessa kaipaan Elmoa, syötit kuinka vähän vaan niin ei moittinut. Se oli helppo pitää sopivana. Eihän se toki sitä sano, etteikö sillekin pieni heinämäärä olisi ongelmia aiheuttanut, mutta sellaisen hevosen kanssa oli helpompi toimia joka ei kokoajan ole kiukkuisa ja ärtyisä.

      Poista
    2. Ainiin, maotohappobakteeri menee meilläkin, sellainen missä on samassa progut-suolistoparanne. En tiedä onko se auttanut, mutta ei ainakaan huonontanut. Ruoka haisee ainakin sen jälkeen ihan kaljalle.... :-D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.