maanantai 20. lokakuuta 2014

Kakkajuttuja

Miten onnellinen sitä voikaan ihminen olla pussillisesta sitä itteään kello yhdeksän aamulla. No todella onnellinen! :D

Tänään oli siis vuorossa aamutuimaan kakkanäytteen ottoa, enkä ollenkaan ollut varma, että miten siitä suoriudutaan. Koska hevosta ei oikein voi käskeä kakkaamaan, eikä Taavi näiden vatsaongelmien aikaan ole välttämättä kakannut läheskään aina liikuttaessa, mietin tarkkaan sotasuunnitelmaa. Päädyin kuitenkin valjastamaan sen kärryn eteen, koska siitä suunnasta on helpompi tarkkailla nousevaa häntää. Ja viimeksi viikonloppuna ajolenkille se teki, kun tekikin kahdet kakat.

Ei päästykään sitten pihatien metsäosuutta pidemmälle, kun siellä oli jotain äärettömän pelottavaa (ehkä metsuri jossain) ja Taavi jumitteli jatkuvasti. Lopulta se päätti tehdä jännäkakan ja minä olin salamana laittamassa pussia alle. Hah, voi kiitos tästä sattumasta! Sain suoraan pussiin aivan tuoreen lantanäytteen ilman maakontaktia, voisiko enää paremmin mennä.
Olin luvannut Taaville, että me käännytään heti, kun saan näytteen, joten me sitten käännyttiin ja hölkättiin kotiin. Käytiin matkalla myös kentällä pyörähtämässä. Minä en enää ole lainkaan varma, että missä niitä jalkavaivoja on jos jossain edes on. Liikkuminen kentällä on edelleen yhtä surkeannäköistä, kun aiemminkin. Halutonta ja liike töpöttää, takapää laahaa ja jää jälkeen jatkuvasti. Mutta "tasamaalla" pihalla tai metsässä Taavi liikkuu hyvin ja letkeästi ympyrälläkin.. Onko siis kyse enemmän asenneongelmasta?

Maha on nyt kuitenkin se ongelma numero 1 ja sitä selvitetään nyt ensin. Se on ennenkin ollut suurin syy liikkumisongelmiinkin. Nyt en tee mitään muutoksia ennen tuloksia. Sitten minulla on jo seuraava sotasuunnitelma tiedossa.
Kolien tuloksista voi kuulemma soitella keskiviikkona, mutta hiivoissa ja homeissa menee kauemmin.

8 kommenttia:

 1. Hah, voin samaistua kakkanäytteen ottoon. Muistan kun mun piti ottaa pieneltä jackrusselinterrieriNARTULTA pissamäyte :'D se vaati myös suuret sotasuunnitelmat ja älytömän nopeat refleksit, että mukin sai alle!

  Toivottavasti syy Taavin mahaongelmiin löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, tuo pissanäytteen ottaminen pieneltä narttukoiralta vaikuttaa vieläkin haasteellisemmalta. :D

   Poista
 2. Mulle tuli mieleen, että kun kova ja tasainen pohjahan rasittaa enemmän niveliä ja pehmeä pohja taas pehmytkudoksia, että olisiko siellä jotain, jos edes on? Taavi vaikuttaa herkältä hevoselta, joten pienikin epämukavuus voi vaikuttaa siinä missä joku toinen hevonen ehkä porskuttaisi suurinpiirtein murtuneella jalalla.

  Tsemppiä kaikkien juttujen kanssa. Hatunnosto sinulle, kun jaksat loputtomiin Taavin ongelmia ratkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voisi tietysti olla yksi selittävä tekijä.. Pitää laittaa korvan taakse jos maha ei ratkaise ongelmaa. Taavilla on kyllä myös kenttää kohtaan asenneongelmia, mutta on se siellä paremminkin liikkunut.

   Kiitos! Täytyy kyllä myöntää, että takki alkaa olla tyhjä. Vielä kantaa se viime kevään hyvä jakso eli tiedän, että kaikki voi saada kohdalleen. :)

   Poista
 3. Mä oon tulkinnut oman mahaongelmaisen kenttänihkeilyn just mahasta johtuvaksi. Pehmeällä tarvitsee enempi nostella jalkoja ja käyttämään siten mahalihaksia.
  Mä epäilin jalkavaivoja, mutta syy olikin mahassa. Mahakipukausina höntsäillään maastossa ja parempina aikoina voi sitten kokoilla kentällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tätä mieltä minäkin olen kokoajan ollut. Liikkuminen on huonontunut samaa tahtia mahan kanssa. Selvästi Taavikin välttelee takajalkojen käyttöä ja olen myös tulkinnut sen niin, ettei halua tuoda niitä rungon alle, koska maha on kipeänä. :-)

   Poista
 4. Jotenkin tosi lohdullista, etten ole ainoa, jonka hevonen kärsii mysteerimahavaivasta. Vaikka siis toivon toki, että kenenkään ei tarvitsisi kärsiä näistä! Kiitos blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä kellekään toivo, mutta on kiva saada tukea samassa tilanteessa olevalta. :-) kiitos aktiivisuudesta, on mukava kuulla kokemuksia, kun oireet täsmää niin hyvin.

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.