maanantai 6. tammikuuta 2014

Neljännes vuosisata eletty ja juhlittu sekä yksi irtokenkä

Päästiinhän me Taavin kanssa lauantaina sinne maastoonkin, tosin se lenkki päättyi melko lyhyeen. Taavi alkoi nimittäin sepelitiellä ontua erittäin voimakkaasti ja säikähdin kovasti. Alas tullessa kuitekin selvisi, että kenkä oli tippunut! Ei muuta, kun takaisin tallille taluttaen.
Valo oli tehokas. Voin hyvin kuvitella maastoilevani sen kanssa pimeässä, se valaisee koko tien leveyden hyvin ja lisäksi metsän reunat. Valon kantama on myös erinomainen, monta sataa metriä suoralla. Ainut ongelma oli valon saaminen kypärään. Vaikka se selvästi onkin suunniteltu juuri tällaiseen käyttöön, niin kypärän laakea muoto tuotti päänvaivaa. Valon etuosan paneelissa ei ole mitään kumista jarrua, kuten takaosan akkulaatikossa ja näinollen valo lähtee herkästi valumaan ylöspäin. Ravissa varmaan hyvinkin nopeasti. Nyt alkuun ratkaisin ongelman laittamalla etuosaan ilmastointiteipin, mutta pidemmän päälle pitäisi kehitellä jotain irrottamisen kannalta kätevämpää.. :)

Sunnuntai-päivä menikin pitkälti leipomiseen, kun mulla on tänään synttärit. Innostuin alemyynnistä ostamistani muumi-piparimuoteista ja tein niillä hattivatteja ja nipsuja. Lisäksi kokeilin netistä löytämääni pikeeri-ohjetta, jolla koristelin pipareita. Illalla vielä tein kakun, jonka virkaa toimittaa tälläkertaa appelsiininen kuivakakku sokerikreemillä ja marsipaanilla. Ohje löytyy täältä. Itse tosin tein vähän muunnellulla ohjeella, käytin kuorien sijaan appelsiinmarmeladia ja marsipaaniksi valitsin valkoisen. Eikä minulla ole mitään hifistely-tarvikkeita koristeluun, joten sokerihelmet saivat riittää. Ja koska keskusta meni vähän pieleen, piti kehittää patentti-ratkaisu. ;)








Nyt sitten odotellaan kengittäjän saapumista, jotta saadaan pudonnut popo mukaan menoon. Muuten Taavi on voinut ihan hyvin. Ja mikä parasta, kuvattomat postaukset loppuvat, sillä sain synttärilahjaksi ihanan uuden kameran vanhan hajonneet tilalle. Tokikin edelleen pimeät ilmat hieman rajoittavat kuvaamista. 


Odotetuin vieras, ilmeestäkin sen voi päätellä. :D ...Ihan kirjaimellisesti..

Stella tekemässä "orava"-temppua Helin kanssa :)

2 kommenttia:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.