perjantai 1. marraskuuta 2013

Viikon hiljaiset kuulumiset ja perjantaiyllätys

Viime päivityksestä on kulunut aivan liikaa aikaa, mutten ole yksinkertaisesti kerennyt tänne koko viikkona. Taavikin on keskiviikkoa lukuunottamatta lomaillut koko viikon. Olen ollut aikalailla työllistettynä koko viikon ja illat ovat venähtäneet pitkiksi. Tallille mennessä on pilkkopimeää ja oman otsalampun tehon totesin keskiviikkona aivan riittämättömäksi. Onko kellään suositella tehokasta ja hyvää otsalamppua?
Kentällä on kyllä hyvä valaistus, mutta Taavin kanssa kentällä tuhraaminen on niin turhauttavaa, eikä sitä kovin montaa kertaa viikossa viitsi muutenkaan tehdä. Lisäksi pimeys ja alkuviikon pitkät päivät töissä on kyllä vieneet suurimmat mehut, joten en edes viitsi väsyneenä lähteä ratsastamaan. Olen kuitenkin joka päivä käynyt moikkaamassa Taavia ja antanut sille useimmiten myös ruuat samalla. 






Ja tietenkin olen koettanut arpoa, että laitetaan loimea vai ei. Jos otan loimen pois, niin takuulla sataa koko seuraavan päivän. Jos taas laitan loimen, niin aurinko paistaa ja tuntuu, että Taavi sulaa loimiensa kanssa. Haluaisin pitää sitä mahdollisimman paljon ilman loimea, mutta en myöskään raaski seisottaa sitä sateessa kastumassa.

Lisäksi se uusin Horseware on jo kahdesta kohtaa revitty ja se odottaakin tällähetkellä kotona paikkausta (seuraava loimi täytyy olla vähintään 1200d). Taavilla on ollut nyt käytössä käytettynä ostetut ja paikatut vanhat Thermo Masterit, toisen fleecevuorellisen kyllästin ja se pitääkin nyt hyvin vettä selän kohdalta (olisi voinut tosin laittaa sitä kyl
lästettä myös helmaan, kun nyt se imee kaiken veden). Vuoreton malli on kyllästetty jo kesällä ja pitää myös hyvin vettä. Kolmas on roikkunut tallilla pyykkinarulla kohta kaksi viikkoa kuivumassa... Ei oikein kuivu. :D 





Se edellisen postauksen lännensatula tuli myös lunastettua, joten sinällään tuo töissä viihtyminen ei ole ollenkaan huono ajatus. ;) Se on kyllä todella mukava satula istua ja ihan ensimmäinen, jossa en lenkin aikana jatkuvasti väännä ja käännä asentoa, voin istua rennosti jalat omilla paikoillaan koko lenkin. Taavikaan ei ole kipeytynyt, joten eiköhän tuo ihan hyvä nyt ole. Ainakin leveyttä on paremmin kun edellisessä ja lyhyempi helmakin on tuntuu paremmalta. Vanha satula meni myös kaupaksi ja lähti tänään uuteen kotiinsa, joten se vähän tasoittaa tilin vajausta. :)
Ostoslistalle päätyi nyt myös satulateline jaloilla, sellainen pitäisikin olla tulossa. Tuon hintaluokan satulaa ei enää viitsi säilytellä lattialla.


Huomenna tallilla on Halloween-juhla ja Taavi aikoo pukeutua (tai siis Taavi puetaan) sinne, eilen sovitettiin pukua. Heli on toivottavasti saanut sen huomiseksi valmiiksi. Itselle en ole kerennyt edes miettiä vaatteita. Katsellaan... :) Luvassa on pientä esterataa, maastakäsin tehtäviä ja ratsain tehtävärata. Ensin oli tarkoitus, että menen ainakin tehtäväradan ratsain, mutta tänään (perjantain kunniaksi) tarhasta käveli talliin hevonen, jonka jalka näytti tältä: 






Joku hokillinen on kolhaissut vähän oikeaa takasta. Huomasin aluksi turvotuksen ja Taavi aristi koskemista jalkaan. Pesun jälkeen tämä sitten paljastui.
Onneksi Taavi varaa painoa jalalle, mutta aristaa selvästi jalkaa ravissa ja käynnissä (joka nyt ei Taavin tapauksesa kerro mistään vakavemmasta, sehän nilkuttaa ihan kaikista haavoista). Kuitenkin käynnissä voidaan varmasti huomenna osallistua maastakäsin. Se tuskin on jalalle pahaksi. Harmittaa kyllä, kun nyt olisi ollut taas hyvää aikaa ratsastaa. Nyt vain sitten optimistisia ajatuksia, ettei jalkaan tule impparia ja se lähtee paranemaan mukisematta.

Posti toi myös mukavaa tekemistä viikonlopulle, vaikkei ratsastus onnistusikaan:





2 kommenttia:

  1. Hmmm, mikähän se nyt olikaan se otsalamppu, joka meidän maastoilukaverilla on. Sanon sitä valonheittimeksi. Sillä ainakin näkee kuin päivällä maastoilisi. Sitä ladataan eli ei ole pattereita. Sellaisen kun saisi itsellekin.. :)

    Taavi on kyllä söpö hirmuliskona. Olisi ollut kiva, jos tallilla olisi ollut jotakin halloween-juttua. No, täytyy sitten ensi vuonna järjestää..

    Mukavaa syksyä! vai onko nyt talvi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku sellainen valo tuolla tarvisi olla, ei muuten nää mitään. Meidän otsalampun valo ei riitä ensinkään. :p

      Sun pitää ensi vuonna ehdottaa jotain Halloween-tapahtumaa. Meillä oli ainakin tosi mukavaa ja kaikki pääsivät osallistumaan, kun radat tehtiin jokaiselle sopiviksi. :)

      Mukavaa syksyä teillekin, sitä talvea odotellessa...

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.