torstai 28. marraskuuta 2013

Kannatti herätä!

Kuva on tiistai-aamulta

Tänään oli vuorossa taas talliaamu, kun illalla menee töissä sen verran pitkään. En millään olisi jaksanut nousta ylös ajoissa, mutta lopulta sain itseni revityksi sängystä ylos. Äkkiä vaatteet päälle ja auton keula kohti tallia. Ilma ei ollut yhtään niin houkutteleva ja kaunis, kun tiistaina. Nyt oli pimeää, märkää ja tuulista.

Taavi ei suureksi yllätyksekseni ollut syömässä, hevosille on siis toissapäivänä laitettu taas uusi pyöröpaali tarhaan (kiitos pakkasten, joista nut on enää muisto jäljellä). Taavi kuikki pihaton ovelta, vain valkoinen turpa paljasti sen hämärässä.
Laittelin sille puuron turpoamaan, jotta saan psylliumit alas. Sitten keräsin kaikki tarvikkeet varmuudeksi mukaan jos tekisi mieli ratsastaa ja kiskoin ne heinäkärrissä kentän laidalle. Taavi tulikin vastaan portille ja oli kovinkin eloisa. Itse olin ajatellut, että pidetään silittely ja hierontatuokio, mutta yrityksistä huolimatta Taavi ei rauhoittunut, vaan heitteli kärrystä niin kypäräpussin, kun heijastinpussinkin maahan. Oli muutenkin levoton ja napsi hihoja tylsistyessään.

Lopulta luovutin ja ajattelin kokeilla, josko mieli olisi oikea temppujen opettamiseen ja se todellakin oli! Päästiin molemmissa kesken olevissa tempuissa vähän eteenpäin. Hanskan Taavi rupesi ottamaan itse suoraan maasta, eikä sitä tarvitse enää pitää sille pystyssä. Jalannostotempussa se oivalsi ehkä vihdoin, mitä väliä on sillä, kumman jalan nostan itse ilmaan. Saatiin tosi hyvä toistoja ja vain pari väärän jalan nostoa (ja nekin Taavi korjasi heti). Muutkin vanhat temput sujuivat hienosti ja Taavi olisi ilmeisesti tehnyt mielellään lisääkin.

Käytiin tallilla syömässä (tai paremminkin juomassa) psyllium-greenline-velli. Se meni alas ilman ongelmia ja sitten Taavi pääsikin takaisin ulos kavereiden kanssa. Nyt kelpasi käpytellä heinäpaalille syömäänkin. Nyt Taavi ei ole ollut yhtä pahasti turvoksissa, kun viimeksi. Toki se on tavallista pinkeämpi, mutta ei sentään kipeä tai apaattinen. Se on saanut ruuansulatusta edistäviä yrttejä (fenkolinsiementä, voikukkaa, basilikaa) ja lisäksi sitä omenaviinietikkaa, jota se on saanut jo jonkin aikaa. Se on tuntunut yvältä lisältä ja ihankuin rasvaa olisi vähän sulanutkin. ;)


Siivoilin vielä vähän pihattoa ja laitoin uutta olkea taas päälle. Alkaa muodostua aika kiva patja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.