keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Pieniä arjenaskareita, tutustumista ja temppuharjoittelun aloitus ( +onko kysyttävää?)



Eilen sain viimein valmiiksi edes jonkinlaiset uuden bannerin ja muutin esittelytekstiä. Täytyy jossain vaiheessa tehdä uusi ja parempi banneri, mutta tämä saa nyt alkuun kelvata. :) Vähän on ollut tässä hässäkkää, kun on pitänyt hankkia vakuutusta, soitella sinne ja tänne sekä järjestellä taas elämään jonkinlaisia aikatauluja. Iltavuoroviikolla tämä on aina vähän askartelua koko homma.

Ripen kanssa en ole kummempiä vielä puuhaillut, odotan viikonlopun kengitystä. Olen käynyt tallilla aamuisin ennen töihinlähtöä. Minusta on ollut kiva siivota itse Ripen karsina ja laittaa sille ruuat valmiiksi. Samalla olen pystynyt seuraamaan sen vointia paremmin, kuinka paljon se juo ja onko lanta hyvää. Heinät olen toistaiseksi punninnut tarkkaan, jotta osaan tehdä muutoksia tarpeen mukaan. Hevoset saavat heinää viisi kertaa päivässä, joka on ihan mahtavaa!

Yksi päivä kävin kevyesti maneesissa testaamassa ratsastusominaisuuksia. Vaikuttaa tosi hyvältä. Kavioiden pituus kuitenkin selvästi häiritsee, joten ravia en ottanut paria lyhyttä pätkää enempää. Tein vähän väistöjä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Ihan hirveästi en ees ympyröitä tehnyt, kun ajattelin pitkien kavioiden olevan niilläkin hankalat.

Eilen me vähän kentällä temppuiltiin. Aloitin ihan perusasiasta eli namista luopumisesta, aika hyvin Rippe sen käsitti. Sen jälkeen päästiin sen tauolle ja se kävikin piehtaroimassa ja tuli sitten jatkamaan opintoja. Vähän alustavasti hain siltä myös hymyä. ;) Katsotaan miten kauan menee, että se oppii sen. Täytyisi kaivaa naksutin jostain säilöstä. Mikä kätevintä, Rippe hyväksyy nameiksi kivennäisnappulat, joten sille ei tule ylimääräistä energiaa namipalkasta temppuilun aikana.

Tänään kävin nopsasta aamusta tekemässä siivoukset yms. ja moikkasin ponia tarhassaan. Se oli vähän sitä mieltä, että tarhassa ei ole sopivaa harjata (niinkuin maanantainakin). Mulla sattui olemaan taskussa edellisen päivän kivennäisnappuloita, joten aloin palkata sitä hetken harjauksen jälkeen ja kappas - pian sain kuopsuttaa päästäkin karvaa pois ilman, että se käänsi päätään pois tai lähti paikalta. :)

Ripellä on semmoinen huono tapa, että se ei aina anna tarhasta kiinni. Toistaiseksi täällä uudessa kodissa se on ollut pääsääntöisesti portilla vastassa, mutta mm. silloin hakureissulla se ei antanut kiinni tarhasta. Siihen täytyy nyt paneutua, koetan tehdä itsestäni mukavan ja mielenkiintoisen, senlisäksi ajattelin opettaa Ripen pukemaan itse riimun.





Mietin, että olisikohan teillä lukijoilla jotakin kysyttävää?

Ajattelin, että voisin toteuttaa sellaisen kysymyspostauksen, kun meillä ei vielä tapahdu mitään sen kummempaa ennen kengitystä. :)

6 kommenttia:

  1. Mitä haaveita ja tavoitteita sinulla ja ripellä on?
    Millaisella tallilla rippe asuu?
    Aijotko mennä Ripellä kuolaimettomilla?
    Onko Rippe opetettu ajoon?
    Aijotko kisata (länkässä) ripellä?
    Tarhaako Rippe laumassa?
    Asuuko Rippe pihatossa vai karsinassa?

    VastaaPoista
  2. Pari kysymystä nousi mieleen :)

    Mistä syystä Ripen kaviot ovat olleet hoitamattomat?
    Minkälaiset puitteet tallilla on ja minkälainen talli yleensäkin on?
    Minkälaiselle käytölle Rippe tulee? Viikko-ohjelma?
    Millaisella liikunnalla/käytöllä Rippe on ollut ja jos ollut kevyellä, niin miten/millaisella ohjelmalla lähdet sitä kuntouttamaan?
    Mitä Rippe syö?
    Minkälainen luonne Ripellä on ja minkälainen se on ratsastaa? Onko se muuttunut vuosien aikana?

    VastaaPoista
  3. Minäkin kysäisen, miten tuo namista luopuminen opetetaan :)

    VastaaPoista
  4. Minulla ei varsinaista kysymystä ole mutta teetkö muille bannereita? Koska, mitä olen seuraillut blogiasi ne on tosi hienoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kyllä aiemmin tehnyt, kun aika tuntuu olevan niin kortilla ja ideatkin aina lopussa. :D Mutta joskus, kun inspis iskee, niin miksei? ;)

      Poista
  5. Semmoinen kysymys nousi mieleen, että miksi Rippe ei ole samassa paikassa asumassa missä Taavi asui? (Tai siis näin olen ymmärtänyt asian) Olisiko se tuonut liikaa kipeitä muistoja? :/

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.