keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Huomenta!


Aamut ovat tälläviikolla alkaneet tallihommissa ja Ripen seurassa. Ihana aurinko on hellinyt jokaisena päivänä.

Eilen Rippeä kävi katsomassa sen vanha hoitaja, joka on myöskin nähnyt Ripen viimeksi kymmenisen vuotta sitten. Hän talutti ponin Ranualle päin lähtevään kuljetuskoppiin ja mietti näkisikö sitä enää koskaan. Otin häneen yhteyttä viikonloppuna ja eilen sitten ystävykset tapasivat vuosien jälkeen. :) Hänkin vannoi, että poni on karvaisuudestaan huolimatta edelleen ihan oma itsensä ja tuntui ratsastaessa tutulle.
Samalla sain Ripelle hoitajan aina tarvittaessa, se on mahtavaa!

Tänään otin tuota kuvaa tarhassa ja pyysin Rippeä poseeraamaan kameralle. Sehän poseerasi käskystä ja höristeli vielä lisäksi jostain syystä, hassu poni. Harmi, ettei se kuvasta oikein kuulu. ;)

4 kommenttia:

  1. Eikö ole terveydelle haitallista elää noi lähellä voimalinjaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli vaan mieleen että joskus fysiikan opettaja taisi sanoa että voimalinjan lähellä on haitallista asua. Kai jotain syöpäriskiä tms.

      Poista
    2. No itsehän emme tässä asu, joten sinällään asia ei blogiin edes kuulu. Hevosten elämään voimalinjat tuskin vaikuttavat. Vai tuovatko kenties lisävirtaa? ;) Senlisäksi voimalinjoihin liitetyt myytit syövästä tmv. on kumottu tutkimuksissa, ei siis voida aukottomasti todistaa, että voimalinjojen lähellä asumisesta olisi haittaa. Lisäksi STUK kertoo asiasta seuraavaa:

      "Sähköturvallisuussyistä asuinrakennusta ei saa rakentaa johtoalueelle, joka ulottuu 20–30 m etäisyydelle voimajohdon keskilinjalta. Lisäksi STUK suosittelee asuinrakennusten ja muiden pitkäaikaiseen oleskeluun tarkoitettujen tilojen sijoittamista siten, että magneettikenttä ei ylitä 0,3–0,4 mikroteslaa (µT). Suositus on annettu, koska kaikkia magneettikenttien vaikutuksia ei varmuudella tiedetä ja koska julkisessa keskustelussa esiintyvät käsitykset avojohtojen mahdollisista terveyshaitoista saattavat huolestuttaa ihmisiä.

      Voimansiirtojohdon magneettikenttä vaimenee nopeasti johdosta poispäin siirryttäessä. Suurimmissa 400 kV voimajohdoissa magneettikenttä laskee edellä mainitun. 0,3–0,4 µT tasolle viimeistään, kun etäisyys voimajohtoon on 100 metriä. 110 kV voimajohdoissa vastaava etäisyys on noin 40 metriä. Kun etäisyys on noin 150 metriä 400 kV voimajohdosta tai 60 metriä 110 kV voimajohdosta, voimajohdon magneettikenttä ei enää erotu rakennuksen omien sähkölaitteiden ja -johtojen aiheuttamasta kentästä."

      Ja voin nyt vielä senverran valaista, että kyseiset rajoitukset täyttyvät tässäkin tapauksesa.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.