sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Hiljainen viikko, messut ja uusi riimu sekä kesäkengät



Meidän viikko on mennyt hiljaisissa merkeissä. Tapsulta tippui jo viime viikonloppuna toinen takakenkä ja alkuviikosta myös saman puolen etukenkä, joten liikutuksen on saanut unohtaa. Olen keskittynyt toivomaan sormet ristissä, ettei arkominen alkaisi, eikä onneksi  pahasti alkanutkaan!

Kengittäjän piti tulla alunperin torstaina, mutta pääsikin saapumaan vasta lauantaina. Itse oltiin silloin messuilla talliporukan kanssa, mutta ihana kengittäjämme laittoi Taapsulle kengät ja heitti ulos senjälkeen. Hain sen aamulla sisään ennen messuille lähtöä ja sinne se jäi huolestunut ilme naamallaan heinää syömään. Huomaa kyllä, että karsina on muuttunut jo vieraammaksi paikaksi. 

Taavi oli käyttäytynyt kengityksessä kuulemma todella hyvin, oli nuokkunut. Sain kengittäjältä oikein kuvaviestin, kun oli saanut Tapsun valmiiksi. Kyllä sellainen rauhoittaa ja tyynnyttelee hysteerisen hevosenomistajan mieltä. ;) Epäilinkin, että Taavi käyttäytyy paremmin, kun en ole itse paikalla jännittämässä ja tartuttamassa sitä hevoseen. 


Vihreän maistelua, kyllä sitä jo vähän sieltä pilkottaa


Messuilta ei mukaan tarttunut, kun uusi riimu, itselle halpoja farkkuja sekä sellainen taipuisa harja jalkojen harjaukseen. Riimukin oikeastaan vain siksi, kun muutkin tallin hevoset saivat uudet riimut. Ei sitten Taavin tarvitse kulkea vanhoissa ja kauhtuneissa. ;) Heh..


Messut olivat kyllä ihan kivat, erityisen mielenkiintoinen oli esitys hevosen lihashuollosta ja venyttelystä kotona. Täytyy joku päivä testata uusia juttuja Taavin kanssa, opin mm. sen, ettei etujalkaa venyttäessä tarvitse venyttää koko jalkaa, vaan riittää kun ottaa polven yläpuolelta kiinni ja venyttää. Lisäksi tuli hyviä vinkkejä, miten omaa kehoa kannattaa venytyksissä käyttää apuna, jottei riko itseään.  
Muuta mielenkiintoista ei sitten oikeastaan ollutkaan, kun lihashuollon kanssa samaan aikaan oli itseäni kiinnostanut valjakkoajo, joten loppupäivä meni kierrellessä kojuja. Vaikka messupäivä meni nopeasti, niin ensi vuonna en aio paikalle mennä. Horse Fair-messuilla oli itselleni enemmän nähtävää ja kuultavaa sekä riittävästi ostettavaa jos tarvitsee messuille päästä. :)


Uusi riimu, tietenkin oikeissa väreissä!



 

Tänään sitten käytiin tallilla sovittamassa uusi riimu ja seurustelemassa hetken Taavin kanssa. Vasta huomenna sitten palataan töiden pariin. Taavissa tuntuu olevan virtaa ja hyväntuulisuutta vaikka muille jakaa, joten hyvillä mielin siis päästään palaamaan liikunnan äärelle! Mahtavaa!

Ruokintapostaus ei saanut aikaan yhtään kommenttia, jota vähän suoraansanottuna ihmettelin. ;) Nyt on sitten eläinlääkärikin tulossa hoitamaan tallin eläimia ja samalla Taavista saadaan viimein ne verikokeet. Kaikki eläimet myös madotetaan samalla kertaa. Muuta asiaa eläinlääkärille meillä ei ole, eikä toivottavasti tulekaan. *kopkop*.


2 kommenttia:

  1. Kivaa tuo temppuilunne. En ole vielä itse saanut ideaa että mitähän temppua alkaisin itse opettaa hepalle. Meillä on ollut kanssa aika hiljaista menoa. Ratsastanut en ole lainkaan mutta maastakäsittelyä ja laitumella kirmailua meillä on kuitenkin harrastettu ja alan pitää sitä hyvin tärkeänä touhuna hevosten kanssa. alan siis ilmeisesti pikkuhiljaa oppia sitä tärkeää olemista ja touhua hevosten kanssa ilman suorittamisen pakkoa :)
    Messuille en itse tullut lähteneeksi kun ei ollut oikein sopivaa kyytiä. Nätti on Taavi uuden riimunsa kanssa! Pidetään kaviot ja tassut Taaville verikokeiden puolesta pystyssä että olisi kunnossa ja eiköhän noilla laadukkailla ruuilla mitä annat luulisi asianlaidan niin olevankin mutta mikäänhän ei ole itsestäänselvää joten parempihan se on katsoa asia kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä laitumella kirmailu käy heposille oikein hyväksi liikunnaksi ja samalla saavat paikkoja auki, kun saa ihan vapaasti päästellä. :) Harrastuksesta tulee tosi paljon mukavampaa, kun paineet suorittamisesta vähenevät.

      Onhan se aina välillä hyvä tarkistaa verikokeilla, että kaikki on ok, kun ei ne niin hirmuisen kalliitkaan ole. Kun kerran noudatetaan tällaista "erikoisruokavaliota", niin on mielenkiintoista tietää, että riittääkö se todella. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.