perjantai 11. huhtikuuta 2014

Haaste suoritettuTänään oli alunperin tarkoitus ratsastaa kaulanarulla, mutta pienten laukassa ilmenevien kääntymiseongelmien takia päätin sitten hakea suitset.

Hetken kentällä humputeltuani päätin toteuttaa viimein Kialta saamani haasteen. Haaste on alunperin Hippolan lukijoille tehty, esteratsastaja Antti Jurvasen suunnittelema.

"Harjoitus suoritetaan laukassa ja se täytyy tehdä molempiin suuntiin. Tehtävän voi tehdä kootummassa laukassa tai sujuvammassa rytmissä. Tärkeintä on kuitenkin suoruus ja hyvät, tarkat kulmat."


Olisi ollut mahdollista suorittaa myös blogeissa kiertänyt kouluratsastus-haaste, mutta voitte varmasti hyvin kuvitella Taavin väistämässä ravissa koko lävistäjän pituudelta.. Niinpä. :)

Tämä vaikutti paremmin meille sopivalta, vaikka senkään onnistumisesta en mennyt takuuseen. Taavi on laukannut vain ympyröitä ja uraa pitkin suoraan (joka sekin on sille välillä vaikeaa). Siltä on myös aniharvoin vaadittu yhtään mitään, koska olen säästellyt sitä ja sen niveliä. Se ei myöskään koskaan ole tykännyt kentällä mennä, joka laskee aika reilusti myös ratsastajan motivaatioa kenttätyöskentelyyn. Mutta nyt se ei tunnu olevan kipeä ja menohaluakin löytyi, joten kokeiltiin! Ja minusta onnistuttiin lopussa ihan kohtuullisesti, vaikkakin tehtävä on suoritettu vain Taavin helpomman laukan puoleen. Teimme tehtävän myös vasempaan, mutta pyöristin siinä kulmia reilusti tehtävää helpottaakseni, enkä vaatinut suoruutta kavaleteille.

Tein tehtävästä liian kapean, joten lyhyemmillä sivuilla en kerennyt suoristaa kunnolla, kun laukan hallinta oli muutenkin vähän niin tai näin. Lisäksi Taavi oikoi yhtä kulmaa (kameraa lähimmän kavaletin jälkeen) jatkuvasti ja ennen kyseista kavalettia olevassa kulmassa se puolestaan koetti mennä suoraan. :D Jouduin myös laskemaan alunperin ristikoksi laitetut puomit alas, sillä Taavin hyppytyyli on sen verran kehno, ettei se kykene kunnolla jatkamaan laukkaa. Liike on myös niin matala, että se hyppää kaiken muun, paitsi maapuomit.

Vaihdoin hetken yrittämisen jälkeen kuolaimettomaan hiukan lisää "vipua" ja sitten homma alkoikin vähän paremmin toimimaan. Lisäksi piti itse päättää ratsastaa, laittaa jalat kiinni, ottaa ohjaa rohkeammin käteen ja ratsastaa. Tehtiin Taavin kanssa ennen vikaa yritystä sopimus, että nyt keskitytään molemmat ja saatiinkin sitten viimein se onnistunut suoritus. Se näkyy videolla viimeisenä. :) En jaksanut poistaa noita paria pieleen mennyttäkään. Onneksi video on kaukaa kuvattu ja antaa vähän anteeksi.

Plussat Taaville, se jaksoi mahtavasti yrittää ja jopa tsemppasi loppua kohden! Tuntuu välillä, että mulla on ihan eri hevonen nykyään.

Venyteltiin "treenin" jälkeen kunnolla kaikki paikat. Taavi kumartaa hienosti! Aloitin myös kolmen päivän Penetrol-kuurin.

2 kommenttia:

  1. Voi iiiikkkkk..... Aivan ihana Elina:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. :D kyllä me pistettiin kaikki peliin, mut haaste suoritetaan tottakai!

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.