keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Jumit avattu kraniolla ja temppupohdiskeluaMaanantaina tehtiin Taavin kanssa vähän maastakäsin jumppaa kentällä. Vähän ristiaskelia ympyrällä ja keskihalkaisijalta uralle päin, ne sujuivat vaihtelevasti ja loppua kohden paremmin. Samalla tehtiin myös vähän muita väistämisharjoituksia, Taavi toimi niissä todella hyvin!

Tiistaina Noora kävi antamassa Taaville kraniota. Taavi ei oikein malttanut keskittyä ja jumejakin löytyi. Niinkuin olin ratsastuksen perusteella epäillyt, niin oikea puoli oli melkoisen jumissa ja koko hevonen "banaanina" siihen suuntaan. Auts! Ei ihme, ettei Taavi ole kyennyt taipumaan. SI-nivel oli vähän jumissa vasemmalta, sillä on kuulemma kompensoitu vinoutta.
Polvet olivat ok (huh!), mutta kintereissä oli vähän tukosta, sekään tuskin on ihme näiden liukkaiden kelien takia. Taavi sai käsittelyn jälkeen villavuorisen sadeloimen niskaansa ja torkkui käytävällä meidän juoruillessa. Sitten Taavi pääsi takaisin ulos jatkamaan puuhiaan.

Tänään kävin iltasella riisumassa loimen pois ja moikkaamassa Taavia muutenkin. Se oli kuullut tuloni ja odotti korvat hörössä portilla. :) Tallissa myös sovitettiin uutta loimea, ihan ok. Ostin nimittäin Taaville Horzelta uuden sadeloimen, kun siellä oli 1200d loimi vain 38e! Mitään hienouksiahan siinä ei ole, muttei tarvitsekaan. Lähinnä tuo pinnan kestävyys houkutti ja voin sitten samantien myydä muutaman varaloimen pois tilaa viemästä.Taavi oli erittäin aktiivisella tuulella (mm. hymyili jatkuvasti herkkujen toivossa...) ja käytin sen hyväkseni, opeteltiin vähän hanskatemppua taas. Olen tosin nyt vähän jumahtanut sen kanssa, koska en osaa päättää mikä olisi seuraavaksi viisain askel etenemiseen. Nyt Taavi osaa nostaa hanskan maasta ja pitää sitä hetkisen suussaan (joskus), yleensä se sitten heitää hanskan pois. Haluaisin siis opettaa sen ojentamaan hanskan minulle, ensin maasta ja myöhemmin selästä.

Nyt pitäisi siis päättää, että:
1. Alanko palkata silloin, kun Taavi ojentaa hanskan minua kohti/hanska koskettaa minua, josta sitten voisi vaatimustasoa nostaa pikkuhiljaa ja ohjata hanska osumaan käteen.
2. Opetanko Taavin pitämään hanskaa kauemmin aikaa suussaan ja nostamaan sen pikkuisen korkeammalla, jolloin sen voisi itse poimia siltä suusta.

Ongelma kohdassa 1 on se, että Taavi heittää hanskan aina vasempaan, se osuu minuun niin usein kun seison vasemmalla, mutta Taavi ei käsitä tehtävää jos seison oikealle. Se ei vahingossakaan heitä sitä oikealle. ;)

Ongelma kohdassa 2 on se, että aina kun ojennan kättä kohti hanskaa, Taavi luulee että se saa palkinnon ja tiputtaa hanskan.. Ehkä tämä silti on käyttökelpoisempi jos ensin keskittyisi vain siihen, että hanska pysyy suussa pidempään? Mutta entäs sitten, oppiiko Taavi ojentamaan hanskan minulle jos itse alussa otan sen siltä ja palkkaan vasta sitten? Kun Taavilla on hyvä päivä, niin silloin hymyillään paljon... Ja silloin kyllä omakin huono päivä muuttuu paremmaksi, vai voitko olla hymyilemättä? :)


3 kommenttia:

 1. Minä lähtisin tuon viimeisimmän vaihtoehdon suuntaan, sillä se voi hyvinkin oppia juurikin noin että se antaa sulle hansan ja sitten saa palkan ,silloinhan koko homma on johdonmukaisempi :)

  VastaaPoista
 2. Koiria kouluttaneena mä lähtisin siitä että palkkaisin kun otan hanskan siltä. Pikkuhiljaa vaatisin pidempää aikaa että se pitää sitä suussaan. :)

  T. Banaaninkäsittelijä

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille! Tämä vahvisti omaakin näkökantaa, sitä olisin itsekin lähtenyt yrittämään. :)

  VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.