lauantai 5. maaliskuuta 2016

Taas horjutaan


Näköjään aurinkoisten päivien loppuminen tarkoitti myös hyvän flown kääntymistä päälaelleen. Lisäsin torstaina Ripen lääkitystä hitusen ja perjantaina sitten taas huojuttiin ja oltiin huonovointisia....

Minä näin sen heti ponin olemuksesta. Sehän on viimeaikoina ollut sellainen iloinen hörisijä, lähtenyt mielellään mukaan ja ollut aktiivinen kokoajan. Kuvasta varmaan tekin näette, mikä oli eilisen päivän ilme. Käytävällä sitten totuus paljastui. Ilman mitään ihmisen provosointia poni heilui ja huijui, muttei kuitenkaan kaatunut. Kintereet ja häntä olivat taas lannassa ja tarhasta löytyi yksi lehmänläjä.

Ripelle tulikin sitten vapaapäivä, jätin lääkkeen antamatta ja jäin miettimään seuraavaa siirtoa. Pitäisikö vielä mennä sopivaksi havaitulla pikkumurulla kontrollikokeeseen asti? Sitten saisi tietää, että onko siitä murun syöttämisestä mitään hyötyä, isompaa kun ei voi antaa.
Pitäisikö kenties jättää lääkekokeilu sikseen ja siirtyä miettimään muita ratkaisuja? Trilostaaniin mulla ei ole varaa (se on noin 8e/pv). Homeopaattiset jakaa ylipäätään mielipiteitä. Yrteistä moni on saanut apua, mutta tutkimukset eivät puolla niiden tehoa kovinkaan vakuuttuvasti.. Vai pitäisikö vaan antaa olla?

Asianhan tekee monimutkaiseksi juuri se, että pergolidilla olisi niin hyviä ominaisuuksia mm. kaviokuumeen hallitsemisessa. Karvan kasvuhan nyt ei ole ongelma, siihen on laitteet keksitty, mutta muiden oireiden pitäminen poissa ilman lääkitystä on hankalaa.

10 kommenttia:

 1. Voi nyt hittolainen! :/
  Mä varmaan omalla kohalla tekisin niin, että jatkaisin kontrolliin asti sillä pienellä hipulla.

  Tsempit Ripelle ja sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tänään poni oli taas normaali, kun jätin eilen lääkityksen antamatta (jotta pääsee taas pitoisuudet tasaantumaan). Tänään annoin taas hippusen. Koetan nyt jatkaa sinne kontrolliin. Sittenhn sen vasta näkee, että onko järkeä jatkaa pikkumäärällä lääkettä.

   Poista
 2. Voi rähmä. Mäkin taitaisin jatkaa sillä minimäärällä minkä Rippe kestää ja katsoa kontrollissa, onko siitä ollut apua. Homeopatiaan en usko itse laisinkaan, etenkään kun kukaan siihen uskova ei halua/suostu puolueettomaan testaamiseen onko niissä sokerivesipalleroissa yhtään mitään muuta kuin sokeria ja vettä. (no ei ole, jos laimennetaan ainetta johonkin tuhanteen potenssiin ja vaikutus perustuu veden muistiin ja veden sekoittelun suuntiin niin... no joo, joku tästäkin varmasti vetää herneen nenäänsä :D) Mutta Ripelle tsemppiä ja sulle kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä pientä murua koetan syöttää sinne kontrolliin asti.

   Itse en oikein tiedä mitä mieltä niistä palleroista olisi... Tiedän ihmisiä, jotka ovat saaneet apua ja niitä, jotka eivät. Itsehän olen niitä pienenä saanut korvatulehduskierteeseen (kun seuraavaksi olisi ollut korvien putkitus edessä) ja ainakin korvatulehduskierre siihen päättyi. Sattumaa vai ei - vaikea sanoa. Itse en edes muista tätä.

   Yritän aina pitäää silmät auki kaiken suhteen. Itsehän koen esim. kranion erittäin tehokkaaksi, vaikka sekin jakaa mielipiteitä. Hevoset ovat siitä kuitenkin ihan kiistatta hyötyneet.

   Poista
  2. Itselläkin oli pienenä korvatulehduskierre ja oltiin jo putkia laittamassa, kunnes minulle annettiin homeopaattisia ja korvat paranivat. Muuten en sittemmin ainakaan mitään todistetusti hyödyllistä apua ole niistä saanut.
   Varmaan kannattaa jatkaa murusella kontrolliin ja sitten myöhemmin rauhassa testailla yttejä ja homppareita jos siltä tuntuu. Eihän kokeilemalla mitään menetä!
   Ikävä tilanne teillä kyllä, toivon teille rutkasti kevään mukana tulevia onnen tuulia :)

   Poista
  3. Kiitos! Näin minäkin ajattelen, että enhän minä siinä mitään menetä. Ne homeopaattiset eivät ole edes kovin kalliita kokeilla. Mut nyt siihen kontrolliin asti mennään murulla ja toivotaan, että muutosta parempaan olisi tullut silläkin!

   Poista
 3. Homeopatiasta mäkin oon useaa mielipidettä... Joillain se tuntuu oikeasti auttavan, mutta osalle taas ei ole mitään vaikutusta. Johtuuko sitten väärin määrätyistä tropeista vai tähtien asennosta vai mistä... Oikein käytettynä yrtit oon kyllä huomannu toimivammaksi, olettaen että muut hepan elinolot on kunnossa. Mutta Ripellä ne vaikuttaa olevan ihan hyvällä mallilla ja mäkin varmaan jatkaisin niillä pikkumurusilla :) Paljon voimia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Katsellaan nyt kontrolliin asti murusilla ja mietitään sitten. Voisihan sitä ajatella, että syöttää sitä murusta jokatapauksessa ja lisäisi siihen jotain yrttiä (munkinpippuria). Rippehän on saanut munkinpippuria jossainvaiheessa, mutten osaa tehosta sanoa.. Siihenkin olisi ehkä hyvä yhdistää jotain muuta, mutta sitä pitää kysyä viisaammilta. :)
   Monethan kokevat, että munkinpippurilla hevonen on piristynyt, karva on jopa vaihtunut jne. mutta sitten tutkimuksissa munkinpippuri ei ole vaikuttanut esim. ACTH-arvoon ollenkaan... Kinkkistä.

   Poista
 4. Hei millaista annosta annat hevosellesi ja kuinka usein? Omalla piekkarillani ollut kovasti ongelmia lääkkeen kanssa. Meillä mennyt vain vatsa kuralle ja ruokahalu kadonnut, kun sai joka päivä 1/4 tabletin. Taukoa välissä 6 päivää ja kaikki oireet pois. Nyt sai 1/4 tabletin ja seuraavana päivänä oli taas vatsa löysällä. Ell ohjeisti, että 1/4 tablettia joka toinen päivä mutta taitaa olla sekin liikaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on saanut 1/8 joka päivä... ajattelin vielä kokeilla nostaa annosta hiukan varovasti.

   En oikein ymmärrä miten lääkkeen antaminen joka toinen päivä auttaisi... ainakaan meidän tapauksessa se tuskin olisi ratkaisu. Lääkkeellähän on melko lyhyt puoliintumisaika, joten voisi olettaa, että joka toinen päivä olisi huonompi, kun annostus ei ole tasainen. Sama piikki tulee kuitenkin?

   Toisaalta joukkoon mahtui tutkimuksessa aina se poikkeus, jolla pitoisuuksia pystyi mittaamaan vielä vuorokauden jälkeen. Silloin voisi ajatella, että lääke kertyy elimistöön ja siten voisi joka toinen päivä annostelu voisi toimia..

   Todella hankalaa. Mun pitäisi nyt soittaa tohtori ottamaan se verikoe.

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.