lauantai 23. tammikuuta 2016

Lenkillä lämpimässä talvisäässä.Torstaina tosiaan tehtiin temppuja ja eilen käytiin vain nopealla taluttelulenkillä. Oli  niin napakka keli, että meinasi naama jäätyä. Olen nyt törkeästi lahjonut Rippeä herkuilla. Tarhassa heti, kun se kiinnostuu minusta ja kun se tulee perässä kiltisti jumittamatta ja lenkilläkin olen palkannut sitä hyvästä suorituksesta. Tuntuu tepsivän ja se on alkanut taas olla puheliaampi ja kiinnostuneempi ympäristöstään. Toisaalta se tuntuu muutekin piristyneen ja "kotiutuneen" sen pattiepisodin jälkeen.

Olen vain nyt törmännyt ongelmaan, että enemmän vapauksia (=unohdin raipan talliin) tarkoittaa Ripelle myös enemmn jähäämistä, josta tulee tietenkin paha mieli. Ja jos ei mennä sinne, minne Rippe haluaa, niin se alkaa nakella niskojaan protestiksi hidastelee ja matelee. Ensimmänen koetinkivi on kenttä, jonne se mielellään jäisi (liekö ajatus jäädä lähemmäs kavereita), sitten pitää päättää lenkin suunta jne. Mutta kun päästään vähän eteenpäin, se piristyy ja menee sitten kiltisti. Raipan kanssa ongelma ratkeaa kerralla, kun napauttaa takamukselle. Siksi se on yleensä aina mulla mukana, koska en jaksa jähätä ja vängätä.

Lenkillä Rippe taas pörisi ravissa, mitä se tekee ollessaan innoissaan. Käytiin melko lyhyt, muutaman kilometrin lenkki ratapohjan kautta, jossa on semmoinen kilometrin pituinen suora. Otin ensin alle ravia, aloin kerämään ohjia käteen kerkesin vain sanomaan, että "eiköhän sitten..." ja me mentiin jo. Laukkaa niskoja nakellen ja pöristen. :D Ihana Rippe, se on niin suloinen. Loimetkin piti vaihtaa kevyempiin, kun pakkanen lauhtui kerralla hurjan paljon! Nyt ei ole enää päällä, kun ohut tallitoppa ja siinä päällä 100g kevyttoppa. Rippe tuntuu pärjäävän kevyemmillä loimilla, eikä palele herkästi. Ihanaa, että kelit lämpenee ja muuttuu vähä inhimillisemmiksi harrastaa. Johan nuo pakkakelit alkoivat kiristää hermoja.


Loimeen ommellut, istuvuutta parantavat vekitykset. Vihdoinkin muistin ottaa kuvan. Niitä on kahdet, koska yksi ei ollut riittävä. Alta pilkotta Konitorin mahdottoman hyvä lapasuojus.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.