maanantai 7. joulukuuta 2015

Onni on oma hiekkatarha



Joku kyseli viimeisimmän postauksen kommeteissa, että miltä Ripen tarha näyttää tällähetkellä. Tässä ihan tuore kuva tältä aamulta, koko yön roimi vettä aivan kaatamalla. Kuivana se on pysynyt ja hyvässä kunnossa. Kakatkin on tarhasta helppo siivota, sillä sora menee juuri ja juuri talikosta läpi.
Mitä luksusta se onkaan, kun hevosella on aina puhtaat jalat, kun tuot sen tarhasta! 

6 kommenttia:

  1. Olisi kyllä ihana tuommoinen hiekkatarha! Friten omassa tarhassa on hiekkapohjaa, mutta tuossa hevosten yhteisessä talvitarhassa on ihan peltopohja= sehän on portin edestä ihan mutelikkoa. Ja arvaappa vain kuinka Neiti nauttii kun saa sukeltaa siihen kuravelliin :D Näitä nautinnollisia hevosenomistajan hetkiä. Toivotaan pikkupakkasia ja lunta niin johan helpottaisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurta luksusta! Mulla on aina ollut hevoset mutatarhoissa. Kyllä tämä vähän tätä syksyä helpottaa.
      Taavikin rakasti mutaa! :-D Rippe taas on todella siisti, eikä tykkää mudasta.

      Poista
  2. Olen niin kade, niin kade. Teittekö tuohon jonkun pohjan vai heitittekö vain hiekat päälle? Olen itsekin miettinyt, auttaisiko mitään jos ostaisi vaikka kuorman soraa pahimpiin paikkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmästi iskettiin kasetillinen 16mm soraa ja leviteltiin. Riitti siitä tarhalle vievälle polullekin Ja jäi vähän ylikin.
      Salaisuus piilee siinä, että hiekkaa on tarpeeksi ja raekoko on suuri,jai. Lisäksi se, että se on laitettu kuivan maan päälle. Nyt olisi ikävä kyllä myöhäistä ja sora uppoaisi todennäköisesti mutalilluun.

      Poista
    2. Niin vähän ajattelinkin, että turha siihen mutaan on mitään iskeä. Pitäisi ensin kuoria löllö pois alta. Kesän aikana tallinpitäjä oli kyllä laittanut vähän hiekkaa portin lähelle, mutta sillä ei ollut mitään vaikutusta mudan määrään, pelkästään mudan hiekkapitoisuuteen.

      Poista
    3. Meilläkin pihattotarhaan laitettu hiekka on pääosin tallautunut mutaan... Mutta siinä pohja ei ollut kuivanakaan enää napakka (vaikka siitä osa ajettiinkin pois ennen hiekan lisäämistä) ja hiekkaa oli liian matala kerros. Ilman pohjustusta sitä pitää olla PALJON ja mielellään isompaa raekokoa.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.