torstai 16. huhtikuuta 2015

Huoltopäivä!

Nyt on sitten hampaat tarkastettu ja olihan siellä jonkin verran sanomista, eikä niitä ole ihan äsken katsottukaan. Kuitenkin Ripen  hampaat ovat kuulemma todella hyvässä kunnossa ikäisekseen. Kerta vuoteen riittää jatkossa loistavasti.
Samalla Rippe sai rokotuksen, kun sen passista ei löytynytkään mitään merkintöjä, joten rokotushistoria on kysymysmerkki. Vahvistus pitää vielä antaa, niin saadaan sitten sekin asia kuntoon.




Sen haavan takia vähän kylmäsi jos poni on ollut rokottamatta.. Haavastakin keskusteltiin sen verran, että mun hoito on ollut ihan oikeaa (huuhtelua ja haavan pitäminen auki). Ompeleminen oli tämän eläinlääkärin mielestä täysin turhaa tämänkaltaisissa vammoissa juuri sen takia, että ne alkavat helposti märkiä sisältäpäin ja sitten ompeleet räjähtävät auki. Muutama muukin juttu tuli asiassa esiin, mutta jokatapauksessa tämä ell oli sitä mieltä että jalkahaavat kannattaa pääsääntöisesti hoitaa avonaisina ja huuhtelemalla niitä vain runsaasti. Ja niinkuin tässäkin, tarvittaesa avata rupea uudelleen jos haava alkaa märkiä (minä luulin, että se oli jo tarpeeksi umpeutunut sisältäpäin ja annoin mennä pinnasta kiinni liian aikaisin).

Silmien rähmimisestä kysyin ja lääkäri katsoi ne samalla. Tulehtuneethan ne olivat ja Rippe sai viiden päivän kuurin silmäsalvaa. Saas nähdä, miten me onnistutaan se silmiin saamaan.. :D





Rippe saakin nyt sitten viikonlopun olla vapaalla, vaikka periaatteessa sitä saisikin liikutella kevyesti. Mutta se on ollut nyt niin hieno ja ahkera, että pitäköön pienen miniloman.

8 kommenttia:

  1. Miten Rippeä loimitetaan? Ja missä kunnossa nuo tarhat pysyvät kun syksyllä sataa vettä/räntää kolme kuukautta putkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loimitetaan tarpeen mukaan. Pohjat on juuri siinä kunnossa, kun olettaa saattaa jos kolme kuukautta sataisi eli kuraisia.

      Poista
    2. Mikä on tarpeen mukaan? Ja onko tarhaa pohjustettu? Anteeksi kysely, en saanut mielestäni tarpeeksi täsmentävää vastausta :)

      Poista
    3. Mitä sinä niillä tiedoilla teet? (ja ei, tätä ei yliloimiteta jos sitä haet takaa). Jos tarhan pohja sinua niin kovasti kiinnostaa, eikä äskeinen vastaus riitä, niin tule toki toteamaan se omin silmin. :)

      Poista
    4. Itseäni kiinnostaa vain turjakkeiden/kylmäveristen loimitus, itse kun omistan sellaisen lämpöisen paleltujan. Tarhan pohja mietityttää, sillä meillä pohjustamaton tarha ei kuraannu paljoakaan, mutta naapurissa hevoset ovat polviin asti mudassa.

      Poista
    5. Jaa, no valotampa nyt sitten vähän asiaa. :)
      Rippeä loimitetaan vain jos sataa kovasti tai on myy syy laittaa loimi (hikinen hevonen, kylmä tuuli, tmv). Ei sillä mitään varsinaista loimitusohjetta ole. Sillä on tämä yksi ulkoloimi, 100g sadeloimi. Kuvassa loimi, koska Rippe oli aamulla rauhoitettu ja täällä satoi eilen räntää, lämpötila +1-2 astetta.

      Tarhan pohjasta mulla ei ole tietoa, että mitä sille on tehty, mutta ihan se on "maapohjalla". Kyllä se mutaiseksi menee, muttei kyllä polviin asti. Tuossa etuosassa näkyy miten syvälle se on tänäkeväänä mennyt mutaiseksi ja nythän se on jo kuivunut lähes kokonaan.
      Sitte taas vähän tuossa alempana tien toisella puolella on putktarhat, ne ovat jonkinverran märempiä eli kai se paikkakin aika paljon vaikuttaa?

      Poista
  2. Olipas tyly vastaus asialliseen kysymykseen. Ihmettelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihmettele toki. :) Minä vaan olen aivan lopen kyllästynyt kaikkitietäviin anonyymeihin. Ja oletin ekan kirjoituksen aikana, että tässä taas joku haluaa päästä arvostelemaan tarhojen kuntoa tai Ripen loimitusta. Ja minusta vastaus on ventovieraalle ihan riittävä.

      Jos tämä anonyymi olisi heti alkuun kirjoittanut itsekin vähän pidemmästi ja kertonut, miksi on niin kiinnostunut, niin ehkä olisin heti alkuun ollut halukkaampi vastaamaan pidemmin. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.