tiistai 17. kesäkuuta 2014

Rasti seinään!

Tänään koin ja näin taas Taavin kanssa sellaisia asioita, joita en koskaan uskonut näkeväni sen kanssa. Juoksutin sen hyvin kevyesti liinan päässä (halusin nähdä, miten se liikkuu) ja Taavi 1. juoksi ympyrällä melko mukisematta (vieläpä oikein reippaasti) ja 2. teki siirtymisiä äänellä! Jos vielä viimesyksynä juoksuttaminen ympyrällä oli ihan yhtä tuskaa ja kaikki energia meni Taavin pitämiseen edes jonkinlaisella ympyrällä, niin nyt kaikki toimi.

Ja mikä parasta, Taavi ravasi tyytyväisenä pää alhaalla, selkä pyöreänä ja takajalatkin melko hyvin mukana. Niin hyvin, kun tämmöisellä sairashistorialla voi edes olettaa. Varsinki, kun yhtälöön lisätään kaksi vapaapäivää ja aivan kamalan hyisevä ilma. Kyllähän se sitä takasta välillä vähän laahaa, mutta mitä reippaammin se liikkuu, sitä paremmaksi liike muuttuu. Mutta ero esimerkiksi jo viime syksyyn on aivan huomattava!

Taavi teki myös siirtymisiä ilman mukinoita, jopa seis-ravi-seis-ravi -siirtymiä! Huikeaa. Laukatkin nousi melko helposti, eikä yhtään väärää. Pari kertaa se suunnanmuutoksessa meinasi kävellä "ylitseni", mutta kun komensin sitä, se siirtyi kävelemään sivusta ohi. Ihme tapa, tiukassakin vielä. ;)






Lopuksi Taavi sai palkaksi mutustella vähän apilaa, kun se oli niin hieno (ja tietysti aina hyvin menneen pätkän jälkeen palkkasin sitä pienellä namilla, jotta motivaatio pysyy kohdallaan ja saavutetut edut myös pysyvät).

Hieman tehtiin myös uutta kielitemppua, siinä on selvästi jo hoksattu, mitä pitää tehdä. Vaatii kuitenkin vielä toistoja, että siitä tulee kunnolla tuttu käsky. Sitten sitä pitää vielä muokata, jotta kieli pysyy ulkona pidemmän aikaa. Siinä on tälle kesälle tavoitetta kerrakseen.

Ajattelin myös Taavia tänään päivällä, kun ilma vain kylmeni ja muuttui hyisemmäksi. Meinasin, että laitan sille loimen tänään, mutta se ei vaikuttanut palelevalta ollenkaan. Korvatkin lämpimät ja ilme tyytyväinen. Loimen laiton sijaan vein pihattoon lisää olkia ja kuivaa heinää lämmikkeeksi. Taavi kävi siellä pissalla ja häipyi sitten ulos kavereiden kanssa.. :)





8 kommenttia:

  1. Hei millaisen pyynnön oot keksinyt kielitemppuun?

    Hevoset niin arvostaa tätä meidän huolenpitoa... käydä nyt pehkuissa pissalla ja painua ulos XD.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt etusormella ylösalas-liikettä ja käyttänyt sanaa "kieli". Tässä postauksessa on videotakin: http://taaviterapiaa.blogspot.fi/2014/06/ajeluita-ystavia-uuden-tempun-opettelua.html

      Joo, tosi suuresti arvostetaan. Meillä on ilmeisesti eri käsitys siitä, milloin tai paremminkin mihin pihattoa tarvitaan ;D

      Poista
    2. Hei mahtavaa, miten tuo video on voinu mennä multa ohi. Sehän meni aivan loistavasti, tosi hyvin hoksaa Taavi tämän. Ja hienosti osaa antaa pusun sanallisesta käskystä.

      Mun pitäs keksiä tuohon joku todella paljon muista merkeistä poikkeava merkki, ettei mee sekaisin... hmmhmmm

      Poista
    3. Juu, Taavi hoksaa aika hyvin, kunhan alkuun päästiin. Kytin hyödyksi sen tapaa lipoa huulia herkkujen jälkeen, naksuttelin vaan alkuun siitä ja lisäsin sitten äänen ja merkin. Merkki voisi olla meilläkin vähän erilainen, nyt saa olla tarkkana, ettei mene sekaisin hymyilymerkin kanssa.
      Toisaalta, minusta tämä merkki on siitä mainio, että monilla on tapana mennä kutittelemaan hevosen nenää sormi ojossa ja pelkään aina, että Taavi haukkaa sormet. Josko se oppisikin vaan näyttämään kieltä. ;)

      Poista
    4. hmm... toimiskohan huulten koskeminen tai kutittelu??!! Sitä voisinkin kokeilla :D! Joskus sillon ku alotettiin tätä temppua niin yritin jopa itse kieltä näyttämällä mutta ei siitä tullu yhtään mitään.

      Taavi on ihankuin hyvin koulutettu koira <3

      Poista
    5. Se huulien koskeminen tai kutittelu saattaisi toimiakin, mietin myös mahdollisuutta laittaa jotain makeaa alkuun sormiin, jota hevonen sitten alkaisi lipoa. Pääsisi palkkaamaan. ;)

      Hih, kyllä se melkein yhtä hyvin oppii kun koira. Silloin kun jaksaa miettiä ja keskittyä. :D

      Poista
  2. Vau! Mulla ei tullut koskaan edes mieleen kokeilla liinassa ravi-seis-ravi - enkä usko, että menestys olisikaan kaksinen Durpan kanssa :) No en kyllä saa juoksuttaakaan, joten ei enää pääse harjottelemaankaan, mutta taitavalta kuulostaa!

    Tuo pihatto näyttää kyllä niin hienolta. Jos olisin hevo, niin en kyllä näillä keleillä juuri nenääni ulos pistäisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, minusta taas on kiva liinassakin keksiä hevoselle tekemistä. Yleensä juoksutan kahdella ohjalla tai siis suomeksi ohjasajan. Silloin, kun haluan nähdä liikettä aitona, niin laitan vain yhden liinan, jotta esim. pää saa liikkua vapaasti jne.
      Taavi on siitä helppo, että se harvoin lähtee liian kovaa. ;) Joten alkuun jouduinkin hätistämään sen melko voimakkaasti raviin, jotta se ymmärsi mitä haluan. Taavin kanssa teen siirtymisiä myös polvien takia, jotta ne vahvistuisivat ja liinassa tehdessä jää selässä oleva ylimääräinen painorasite pois. :)

      En minäkään, mutta pojat olivat eri mieltä. Tosin oli siellä nukkumassa käyty jossain vaiheessa. Ja tietenkin sen ainoa kakka- tai pissaläikän päällä... Nyt on kuve keltainen. :D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.