sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kentällä pitkästä aikaa hikoilemassa

Taavi oli niin mahtava tänään, niin mahtava. Minä vaa niin rakastan mun hevosta. :) 





Menin tallille jo päivällä ja yllätin Taavin pihatosta nukkumasta, se oli vähän hölmistyneen näköinen, mutta lähti mukaani mielellään. Syötiin vähän matkalla ja sitten laitoin sen ulos pesupaikalle. Siinä on kiva laittaa kuntoon, kun on betoni pohjalla ja hevosen voi jättää ketjujen taakse irti.

Harjailin Taavin kunnolla ja rapsuttelin kutisevia kohtia. Laitoin niihin lisäksi Summer Reliefia, se on ihan parasta kutiseville paukamille ja karkottaa myös tehokkaasti ötököitä. Pitäisi vain ostaa kohta uusi purkki, kun vanha alkaa olla lopussa.
Laittelin Taavin siinä sitten kuntoon ja mentiin kentälle. Tarkoituksena oli ratsastella taas ihan perusasioita ja vähän jumpata. Me mennään kentällä melko harvoin, koska säästän Taavin jalkoja (ja motivaatiota), joten koetan käyttää kenttäpäivät hyödyksi. Nykyään se jopa onnistuu, kun Taavi suhtautuu työntekoon innokkaammin ja siltä voi jopa vähän vaatia jotain. 






Aloiteltiin tekemään ihan käynnissä taivutteluja ympyröillä. Koska Taavin tuntui melko tahmealle, niin päätin ottaa pitkät sivut reipasta käyntiä. Kun reipas käynti alkoi sujua, niin aloin ottamaan keskelle pätkän hidasta käyntiä, jotta Taavi pysyy hereillä. Päätyihin sitten aina isohkot voltit ja kiinnitin huomiota kunnolliseen taipumiseen, Taavi mielellään hieman lintsaisi ympyröillä.

Jatkettiin vielä käyntiteemalla ja otin seuraavaksi väistöaskeleita pituushalkaisijalla suuntaa vuoronperään vaihdelleen. Pitkille sivuille otin ptäkät avoa. Nämä sujui paljon paremmin, kun ajattelin, vautsi! Varsinkin avot onnistuivat todella kivasti.

Lihaksien ja nivelten lämmettyä käynnissä sopivasti, päätin ottaa laukkaa. Jumppauksen vuoksi tein nostot käynnistä, oikealle nostot sujuivat ilman ongelmia. Sensijaan laukan pyörittäminen ympyrällä tuntui alkuun olevan vähän kökköä, mutta kun Taavi uskalsi venyttää kaulaa ja pyöristää selkää, niin laukka löysi uuden rytmin. Kiitin sitä rentoutumisesta siirtämällä sen käyntiin.
Vasemmalle sainkin sitten työstää nostoja paljon tarkemmin, koska käynnistä nostaminen oli Taavillekin vaikeaa tänään. Siinä on niin monta pientä asiaa mitkä pitää osata tehdä. Pitää muistaa saada ulkotakajalle paino, asetus oikeinpäin, koko hevosen taivutus oikein ja istua itse rauhassa noston ajan, takamus penkissä coolina. Huhhuh! Onnistuttiin kuitenkin kolme kertaa. Vasemmalle oli sama idea laukassa; kun Taavi rentoutuu ympyrällä, se saa palkinnoksi kävellä. Vasen tuntui toimivan jopa paremmin, kun oikea.






Laukkojen jälkeen ajattelin ottaa vielä vähän ravia. Siitä ei meinannut tulla yhtään mitään, Taavi oli kokoajan pohkeen takana (tai kipitti sitten karkuun jos hoputin), pää ylhäällä, selkä alhaalla ja poissa kuulolta. Siis aivan mahdoton ratsastaa. Keksinkin sitten pyytää sitä pysähtymään, peruuttamaan ja nostatin siitä suoraan ravin. Tadaa - mulla oli alla pyöreä ja kivasti liikkuva Taavi. Näin se tosin jaksoi kantaa itseään vain hyvin lyhyitä pätkiä, mutta tehtiin näitä pätkiä monta peräkkäin, korjattiin vain hajonnut pakka aina uudella peruutuksella. Siistiä! :)

Vasemalle sama tehtävä ei tuottanut yhtä rentoa hevosta, koska se suunta on Taaville paljon vaikeampi. Ilmeisesti myös mahaa kipristeli, sillä kun se kakkasi välillä, niin senjälkeen se myös selvästi rentoutui. Saatiin siis vasemmallekin lopuksi oikein kivat pätkät ja lopeteltiin siihen. Tulin alas selästä kävelemään. 






Ratsastuksen jälkeen pesin Taavin pesupaikalla ja käytiin syömässä kentän takana voikukan varsia. Sitten vielä hampaiden pesu ja nenän rasvaus.

Taavi on alkanut taas vähän tiputella ruokaa, eilen en syödessä mysliä sen huomasi todella selvästi. Laitoinkin tänään kyselyä vapaista klinikka-ajoista parin viikon päähän, kun mulla alkaa loma ja K:lla on vapaa.

Lisäksi Taavin palaneeseen nenään sain tänään testiksi Aloe Vera Gelly-geeliä. Saa nähdä toimiiko se ja nenä parantuisi. ;) Olen rasvannut sitä joka päivä Helosan Solilla (jonka olen todennut tähän mennessä parhaaksi), mutta siitä huolimatta nenä on vähän päässyt palamaan ja siinä on rupea. Plussaa olisi sellainen rasva muutenkin, joka imeytyisi nopeammin eikä tahmaisi, niinkuin aurinkovoiteet yleensä aina. 



Viiksivallu :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.