torstai 30. elokuuta 2012

Viikon Taaveilut :)

Nyt on lomareissulta palattu takas Taaveilun pariin.

Tiistaina kävin ratsastamassa Taavilla aamupäivästä. Laitumelta hakiessa jätkä tuli ensin vastaan, mutta kun tajusi että pitäis lähtee hommiin niin se löi jarrut päälle. Hetken keskusteltuamme Taavi lähti nöyrästi tallustamaan miun perässä tallille päin. 

Tallissa annoin Taaville pellavamössön ja annoin hetken olla karsinassa, sitten otin sen käytävälle, harjasin ja laitoin varusteet. Aluksi mentiin työskenetelemään kentällä. Taavi oli alkuun melko tahmea ja laiska, peruuttaakaan se ei meinannut millään. Jälleen keskustelimme hetken ja johan alko jätkä toimia. Mentiin ravissa ympyröitä ja suoralla siirtymiä ja peruutuksia. Lopuksi tehtiin väistöharjotuksia. Väistöt meni Taavin taitoihin nähden hyvin. Sitte ötökät löytiki meijät, joten armahdin Taavin ja lähdettiin maastoon. Maastossa poika piristy heti. Osittain seikkailtiin mehässä ja osittain mentiin teitä pitkin. 

Tallin pihaan tullessa alkoi sataa, joten ajoitus oli ratsastuksella mitä mainioin. :)

Keskiviikkonen menin tallille serkkuni Tanian kanssa. Haettiin Taavi laitumelta sisälle. Otettiin Taavi käytävälle ja Tania harjasi sen. Yhdessä myö sitten laitettiin sille varusteet. Mie kiipesin eka Taavin selkään ja lähettiin kenttää kohti. Menin kentällä samoja asioita kuin eilenkin kertaukseksi ja Taavi oli alusta alkaen tosi hyvä ja reipas. 


 

Tania otti muutaman kuvanki miusta ja Taavista. :)

Sitten Tania kiipesi selkään. Edellisestä kerrasta oliki vieräshtäny yhdeksän vuotta. Taavi käveli varovasti ja kovasti ruoho houkutteli maassa. Alkuun mentiin kentällä pysähdyksiä ja peruutuksia ja vähäsen raviakin. Lopuksi mentiin maastoon. Kaiken kaikkiaan poika käyttäyty hyvin, eikä Taniaakaan pelottanu. :) 

Ratsastuksen jälkeen vietiin Taavi talliin ja hoidettiin kuntoon. Tania anto kiitokseksi Taaville vielä porkkanan ennen laitumelle viemistä.

Tänään menin tallille jo aamusta. Taavi oli vielä sisällä. Se oli juuri syönyt aamuset pellavamössönsä, joten annoin täjkälle vähän heinää. Taavin mutustellessa heiniä harjailin sen puhtaaksi ja laitoin varusteet. "Paketoin" jätkän jalat oikein kunnolla, koska lähdettiin mehtään seikkailemaan. Jätkä vaikutti tyytyväiseltä kun lähdettiin suoraan maastoon. Suunnattiin latupohjalle ja sielä poikettiin useampaan otteeseen mehtäpoluille. Latupohjaa oli nyt hyvä mennä, koska se oli raivattu ja pohja siistitty tulevaa talvea varten. Annoin jätkän valita vauhdin ja annoin sen myös syödä välillä. Kotiin päin tullessa nostin sitten vielä hiekkatiellä muutamat laukat. Taavi oli laukassa eteenpäin pyrkivä ja laukka oli mukavan pyöreää. Kovasti on siis laukka kehittynyt kesän aikana. :)

Tallissa harjailin jätkän ja venyttelin sitä vähän leipäpaloja apuna käyttäen. Sitten vein Taavin laitumelle ja jätkä lähtikin reippaasti ravaten muiden luo.

- Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.