sunnuntai 12. elokuuta 2012

Länkkärimaasto

Tänään K pääsi taas Taavin selkään ja saatiin lupa kokeilla tallilla olevaa länkkäpenkkiä Taaville.

Mentiin vähän ennen viittä tallille ja vasta tullessa tajusin, että aika on kaikkein huonoin. Sisään hakiessa portilla oli vähän hässäkkää, kun useampi olisi ollut halukas tulemaan sisälle. Saatiin kuitenkin Taavi ehjin nahoin sisään asti.
Laiteltiin se kuntoon ja koetin parhaani mukaan katsoa, että länkkä on suhteellisen sopiva. Suojitettiin jalat, koska tiedossa oli metsässä menoa ja otettiin turparemmikin suitsista irti, että Taavi voi haukata evästä matkalla.


Länkkäponi valmiina lähtöön
Käytiin kiertämässä aikasen pitkä lenkki, oltiin reissussa yli 2 tuntia ja matkaa kertyi noin 10km. Ajasta toki osa meni kuvien ottamiseen ja seisoskeluun sekä reitin katseluun puhelimesta. Oltiin jo etukäteen suunnilleen katseltu reitti valmiiksi, mutta sen polun löytäminen tuotti alkuun vähän hankaluuksia. Lisäksi osittain se oli niin umpeenkasvanut, että piti vähän soveltaa. 

 

Pääasiassa pojat vaan kävelivät, mutta muutama ravipätkäkin otettiin. Itse olin mukana pyörällä, kaikkein sakeimmissa paikoissa taluttelin sitä ja Taavi + K teki meille tietä. Jossain vaiheessa lenkkiä pidennettiin myös vähän jalustimia, kun ne olivat jääneet tallin pihalla vähän turhan lyhyiksi, vaikea arvioida maastakäsin eikä kyydissä olija osannut sanoa, ennenkuin alkoi jalat väsyä. ;)

Taavi oli taas kaikkein parhaimmillaan kunnon metsäpoluilla ja umpiheinikossa, mutta alkumatkan hitailun jälkeen se oli oikein reipas koko lenkin. Enemmän taisi alkaa ratsastajaa jo väsyttämään, mutta urhoollisesti selvittiin takaisin kotipihalle.

Taavi pääsi varusteiden purkamisen jälkeen karsinaan ja syömään. Satula ei jättänt ainakaan mitään painojälkiä ja karvat oli oikeinpäin eli kaiketi se sitten oli kohtalaisen hyvä.
Juotin vielä vähän melassivettä, mutta siitä kelpasi vain noin puolet. Tarkistin vielä jalat ja K antoi Taaville omenan palkkioksi. On se vaan hieno!

1 kommentti:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.