maanantai 13. heinäkuuta 2015

Ilmastointi kuntoon

Jo ennen lomalle lähtöä mietin Ripen karvaa ja tulevaa helleaaltoa (joka onneksi kesti vain kaksi päivää). En sitten kerennyt tekemään asialle mitään ja toisaalta; minua mietitytti karvan ajeleminen tähän aikaan kesästä enää.

Reissun jälkeen kuitenkin mietin asiaa edelleen ja lopulta päätin, että klippaan Ripelle ilmastointiraidan kupeeseen. Sille tuli hiki ihan kävelymaastossakin.


Pesun jälkeen oli kiva juosta, kun olo oli viileä. :)
Ei muuta, kun tuumasta toimeen. Yksi lämmin päivä pesin Ripen oikein kunnolla ratsastuksen jälkeen. Seuraavana päivänä sain Sannalta lainaan pienehkön klipperin ja totuttelun jälkeen se oli Ripestä ihan ok. Alku oli vähän takkuinen, kun en ole koskaan itse klipannut, eikä ollut oikein varmuutta, että paljonko otetaan.

Lopputulos oli kuitenkin ihan hyvä. 





Karvat päätettiin jättää mahan alle ja ryntäisiin ötököiltä suojaamaan, samoin selkä jätettiin viileiden sadepäivien takia ajamatta. Raidasta suunniteltiin alunperin ohuempaa, mutta päätettiin sitten samalla vaivalla tehdä kunnollinen tuuletusaukko. Olisihan tuosta voinut vielä takapäähänkin raidan ajaa, mutten taida jaksaa.

Nyt turkki kerkeää vielä kasvaa talven pihattoelämää ajatellen, siksikään en enää viitsinyt koko ponia ajaa.

Jossain vaiheessa otatan varmaankin Ripeltä ACTH-testin, koska PPID ei ole mitenkään mahdoton juttu tämänikäisellä hevosella. Katsotaan nyt mitä talvi ja ensikevät tuo tullessaan karvan suhteen, kun ruokinta on kohdallaan jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.