perjantai 6. tammikuuta 2017

Pumpuliin kääritty




Rippe on nyt muutamana päivänä pukeutunut kuvatunlaisesti. Olen käynyt aamulla itse käärimässä sen pumpuliin ja illalla sitten käynyt riisumassa. Onneksi meillä on niin ihana tallinpitäjä, ettei katso kieroon tätä touhua. Hän ymmärsi heti, mistä on kyse ja antaa mun tehdä mitä haluan. :D Pakkasasteet ovat olleet täälläkin rapasakoita ja tuuli on tehnyt pakkasen purevuudesta aivan jäätävää.
Syy tähän paketointiin on hyvn yksinkertainen: talvikaviokuume. En halunnut missään tapauksessa toistaa vuodentakaista virhettä, joten päätin suosiolla lisätä jalkojen verenkiertoa käärimällä ne pakettiin. Lisäksi ruokintaan on lisättu L-arginiinia pakkasjakson ajaksi. Loimitusta lisättiin ja ponilla on nyt sisällä 200g tallitoppa ja ulkona 200g siinä päällä.
Poni on suhtautunut kaikkeen positiivisesti ja ainakaan viime vuoden kaltaista apaattisuutta tai jalkojen nostelua ei ole ollut!

Kävin hakemassa kaverin varastosta käytetyt neopreenisuojat. Omasta varastosta löytyikin jo BOTin tallipatjat kahteen jalkaan ja toisiin laitoin sitten lampaankarvapalaset ja putsit. Illalla jalkojen lämpötiloissa ei ollut eroa, joten varmaan kumpikin toimii tai on toimimatta ihan yhtä hyvin.

Onneksi tämä on viimeinen pakkaspäivä ja sitten lauhtuu selkeästi. Tänään lähdetään synttärilenkille, kun olen taas vuoden vanhempi. Rippekin siirtyi vuodenvaiheessa 20-kerhoon! :)

4 kommenttia:

  1. Todennäköisesti teillä on myös tuota kaviokuumeen mahdollisuutta laskenut se pergolidi-lääkitys. Mutta parempi katsoa kuin katua, ja jos pystyy varmemmin estämään, niin aina parempi.
    Synttärionnittelut teille kummallekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta - lääkitys vähentää huolta paljon! Mutta koska en tarkalleen tiedä, että kuinka hyvässä tasapainossa se on, niin parempi tosiaan varmistella vielä. :) Ja jos kavioissa niitä vaurioita on, niin niitä ei lääkekään paranna.

      Ja kiitos!

      Poista
  2. Toi loimen kuosi on aivan ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jep! Parasta pakkasessa on, että saa ottaa kettuloimen käyttöön.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.