lauantai 21. tammikuuta 2017

Kuvatulva

Vihdoinkin kerkeän laittaa teillekin nähtäväksi nämä joulukuussa otetut kuvat Ripesta ja Sisusta irtojuoksemassa. Kaikkien kuvien kopiointi on kielletty ja kaikki kuvat on ottanut Krista Heikkilä. Kiitos!

Täytyy kyllä sanoa, että melko kuvauksellisen hevosen omistan. On se vaan kaunis.





Tässä näyy hyvin se, miten laumaeläimenä hevonen peilaa toisen liikettä.




















9 kommenttia:

  1. Todellakin on kuvauksellinen poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että toi väri on niin arka lialle. Niinkuin näistäkin näkee, niin häntä kaipaisi taas vähän pesua...:)

      Poista
  2. Hienoja kuvia. Toi Ripen kaunis väri kruunaa kaiken! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. :) Näissä on jotenkin ihana valaistus ja värit.

      Poista
  3. Voi että, niin ihania kuvia! Rippe on hieno, kuten kaverinsakin!

    VastaaPoista
  4. Heippa! Löysin blogisi sattumalta kun googlettelin Cushingin tautia, ja eilen vierähti tovi kun lueskelin postauksiasi aina 2015 vuodesta lähtien :D Pakko sanoa että Rippe näyttää superhyvältä! Muuttunut kyllä ulkoisesti parissa vuodessa :)

    Mullakin on siis pian 26v täyttävä heppa jolla diagnosoitiin Cushing n. 2 vuotta sitten. Sillä oli silloin ACTH muistaakseni 258, ja mun mielestä se oli jo tosi hurja, mutta näemmä niitä on hurjempiakin :D

    Paljonko Rippe saa tällä hetkellä lääkettä ja tiedätkö sen tänhetkistä ACTH:ta? Meillä jouduttiin kesän jälkeen nostamaan lääkitys yhdestä pilleristä kahteen pilleriin, kun ACTH oli kivunnut melkeen 90:een. Nyt viime viikolla oli kontrolli, ja arvo oli enää onneksi vain 35,8, mutta ell käski jatkaa kahdella pillerillä :/

    Entäs onko Rippe vieläkin nirso väkirehun kanssa? Mun heppani muuttui kertalaakista aivan törkeän nirsoksi heti kun lääkitys aloitettiin, ja olemme tässä kahden vuoden aikana kokeilleet varmaan 7-8 erikoisrehua, eikä mikään maistu paria päivää pidempään. Nyt onneksi löytyi Racingin Mash, sitä heppani kerjää kun hullu puuroa! Mikään ei ole ikinä maistunut niin hyvältä. Vaikka siinä sokeria on enemmän (9%) kuin näissä erikoisrehuissa, niin nyt on vaan tärkeintä saada jollakin vitskut&kivennäiset ym alas, koska paino on pudonnut huolestuttavan nopeasti.

    Sorry tämä kyselytulva, mutta Cushingista harvoin pääsee juttelemaan semmoisen kanssa jolla on omakohtaista kokemusta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Minustakin on kiva jutella ja kuulla kohtalotovereiden kokemuksia. Oikeastaan sitä vartenhan tämä blogikin on. :)
      Rippe syö tällähetkellä 1,25 sitä lääkettä. Viimeksi ACTH on mitattu syksyllä ja silloin se oli jotain 130 pintaan.. Eikä käy ollenkaan järkeen, että puolikkaalla tabletilla ACTH oli vähemmän.
      Olen tullut vähän siihen tulokseen, että seuraan hevosen vointia ja muutan lääkitystä ensisijaisesti sen mukaan. Tuo ACTH tuntuu olevan aika eläväinen ja epävakaa arvo.

      Rippe on edelleen nirso.. Kivennäisistä sille maistuu oikeastaan vain Mineral Plussa ja muuten se on saanut hippusen Racingin Junior Prota. Nekin se syö vasta heinien jälkeen illalla.. :) Mitään Marstallin erikoisrehuja se ei syönyt, eikä sitä kivennäistäkään. Racinginkin Selected maistui sille nihkeästi, mutta sitä se sentään söi. Junior Pro on mennyt mukisematta.

      Tuo Mash on meilläkin herkkua! Ja minusta sen sokerit on kovinkin maltilliset ja se on muuten hinta-laatu -suhteeltaan oikein kelpo rehu. Mie piilotan siihen muita juttuja, kuten kokeilussa olevan Asetyyli L-karnitiinin.
      Jos paino meinaa pudota, niin Racingin Protein on esimerkiksi ihan turvallinen näille sokeri- ja tärkkelysherkille. :) Ja sillä saatiin meillä hyviä tuloksia 3-6dl annoksilla. Nyt ei ole tarvetta, kun tuntuu pyöristyvän ihan muutenkin. Ja se maistuikin Ripelle hyvin.

      Poista
    2. Okei! No mutta hyvä että Ripelle maistuu joku rehu nyt :) Täytyy tuo Racingin Protein pitää mielessä! Jos vaikka Mash lopettaa maistumasta.. On tuo kyllä vaan inhottava sairaus kaikin puolin :(

      Poista
    3. Kyllä vaan! Ja harmi, ettei lääkityksessä ole kamalasti mitään vaihtoehtoja, kun tuo pergolidi ei todellakaan ole täysin ongelmaton.
      Toki taudin oireet ja syytkin vaihtelevat yksilöittäin, joten on varmaan vaikeaa keksiä sopivaa lääkettä kaikille.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.