torstai 12. tammikuuta 2017

Ihan vain kuulumisia



Ei mitään uutta tämän taivaan alla. Ja se on minusta ihan erinomainen uutinen kerrottavaksi. Rippe on lenkkeillyt, jumppaillut ja vapaillut sopivasti, se on pirteä ja hyväntuulinen. Tänään on tuullut ihan kaameesti ja löysin tarhasta viluisen hevosen! Rippe oli loimen alta viileä ja selkälihakset olivat jäyistyneet, siitä tietää, että ponilla on kylmä. Hyrr... 200g kettuloimi ei ollut riittävä, joten hain sitten alle vielä lisää lämmikettä. Ei sillä, se tuuli oli aivan kaamean raaka, menee luihin ja ytimiin.




Olen myös viimein löytänyt sellaisen ruuan, jota Rippe ei voi vastustaa. Olen onnistunut piilottamaan siihen vaikka ja mitä. Tällähetkellä olen syöttänyt pois laatikkoon syömättömyyden takia jääneitä yrttejä. Velliin on siis piilotettu kurkuma+inkivääri+MSM -jauhe, munkipippuri jauhettuna, pakkasilla seassa meni myös arginiini ja hikilenkin jälkeen suola. Oujee!
Ja siis tämä seos sisälsi alunperin Animixin pellavajauhetta ja toissasyksynä ostamani yrttiseoksen yskään, pistin sekaan vielä kourallisen kivennäisnappuloita ja täysrehunappuloita. Se yrttiseos on on se salasana. Siinä on valkosipulia ja Provencen yrttejä. Haha. Sitä tarvitaan ihan ripaus sekaan tuomaan makua ja hajua ja kelpaa, kun väärä raha.

Nyt Animixin pellavajauhe on lopussa ja koska sitä ei enää saa täältäpäin lisää, niin kävin hakemassa säkin Racingin mashia (ja sitä Provencen yrtit -sekoitusta). Hyvin upposi sekin - Olin sitä jo etukäteen tallilta lainannut maistiaiseksi.
Eikä maha ole nyt sanonut pellavasta mitään, joten viimeksikin syyllinen taisi olla se heinä, kun maha meni sekaisin. Hyvä näin, koska pellava (tai tuo mash) on halpaa ja Ripestä hyvää.

Muuten Rippe syö nyt Junior Prota, kun sitä Classic+ -rehua ei ollutkaan saatavilla, kun ajelin viimeksi uutta säkkiä hakemaan. Olin tuota Junior Prota katsonut toisena mahdollisena vaihtoehtona, joten nappasin sitten sitä mukaan ja tässä rehussa taidetaan pysyä jatkossakin. Se on vaikuttanut kaikin puolin hyvältä ja se maistuu Ripellekin, joten mikäpä siinä sitten. Matala sokeri ja tärkkelys on tässäkin.
Ei ole paljoa nyt tarvinut antaakaan, kun poni tuntuu pysyvän ihan hyvin kunnossa muutenkin. Olen antanut nyt 3-4dl aamuin-illoin + kivennäisen.

Tästä kuvasta näkee, mistä syystä kutsun tota harjaa "töhötukaksi". :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.