keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Katse eteen ja suupielet yöspäin



Rippekin osaa nyt hymyillä. Vielä vähän hienosätöä asia vaatii, mutta idea on jo selvillä. :)

Eilen täällä oli aamusta niin surkea keli, ettei hevosen kanssa pässyt mihinkään. Suojalumi tarrasi kavioon samantien ja lumen alla ollut jää teki kävelemisestä luistelua. Siksi käytiinkin kentällä tekemässä vähän aivojumppaa.

Myös kaviota Rippe antaa jo melko taidokkaasti. Voisi kehitellä jonkun uuden tempun, kun nämä ekat alkavat selvästi jo toimia.

Video hymystä (jossa Rippe koettaa innoissaan ensin tulla liian lähelle):






Tänään eläinlääkäri kävi aamulla ottamassa Ripestä monta putkea verta. Siitä otettiin perusverenkuva (mm. maksa- ja munuaisarvot), insuliini, glukoosi ja ACTH. Ell soittelee tuloksista huomenna jo! Ei tarvitse jännittää kovinkaan kauaa. Vaikka melko varmaahan se on, että lääkitykselle mennään. Ell oli kanssani samaa mieltä, että cushingilta vaikuttaa ainakin ulkoisten merkkien perusteella.

Onneksi kohta ollaan viisaampia ja vuoden kestänyt epävarmuus viimein päättyy. Lääkityksen kanssa pitää sitten myös ottaa verikokeita ja seurata tilannetta tasaisesti. Kunhan nyt saataisiin ponin olo helpottumaan ja kaviokuumeriski pienemmäksi, niin hyvä juttu.





2 kommenttia:

  1. Mun tallikaverin suokki on jo jonkin aikaa ollut tuolla pergolidi-lääkityksellä ja se on oikeasti auttanut hevosta todella paljon! Ihan ulkoisestikin sen mammuttikarvasta (myös kesällä) tuli lähes normaali sekä lääkitys vaikutti myös erittäin piristävästi. Tuosta kaverini hevosesta otetaan kanssa verikokeet säännöllisesti ja sen mukaan lääkitystä säädellään tarpeen mukaan. Pahimmillaan tilanne on ollut se, että syödään 2 pilleriä päivässä ja parhaimmillaan puolikas.
    Säännöllisellä lääkityksellä ainakin tämä hevonen on tuntunut tosiaan paljon nuoremmalta kuin oikeasti onkaan ja varmasti laadukkaita lisävuosia elämään tuli muutenkin. Mikään edullinen lääkehän tuo pergolidi ei ole, varsinkin, kun tietää, että se on loppuelämän mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin toivon, että saataisiin karvaan helpotusta ja neste- sekä rasvakertymiin. :) Paljon olen lääkkeestä hyvää kuullut. Tuosta lääkkeen annoksen muokkauksesta lääkärikin puhui, sanoi että usein omistajat oppivat itse näkemään, milloin olisi syytä tarkistaa annostusta.

      Eihän se kovin edullinen ole, mutta toisaala - sillä voi saada vuosia lisää aikaa ja kaviokuumeriski pienenee. Onhan noiden kaviokuumeiden ja muiden vaivojenkin hoitaminen hinnakasta. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.