perjantai 12. helmikuuta 2016

Uusi vaaleanpunainen elämä


Siinä se nyt on! Monen mutkan, parin unettoman yön ja pitkälisen odottelun jälkeen. Hempeän vaaleanpunaista on elämä tästä lähin. ;)

Tyrkkäsin nappulan sellaisenaan ponin poskeen, ihan kirjaimellisesti. Ei ole varaa alkaa kokeilla, että kelpaako ruuan seassa vaiko eikö. Rippe aloitti puolikkaalla tabletilla ja neljän viikon päästä otetaan ensimmäinen kontrollikoe. Vähänä jännittää, mitä lääkitys tuo tullessaan.

Tänään lenkillä oli ainakin ihan riittävän virtaisa poniini kolmen vapaapäivän jälkeen. Käytiin lyhyellä lenkillä ja ratapohjalla annoin luvan ponille laukata. Sehän laukkasi pöristellen joka askeleella ja minä koetin tihrustaa eteenpäin lumisateen piiskatessa naamaa. Hidastuskäskyyn se vastasi vetämällä selkää köyryyn ja loikkimalla, mutta pysähtyi sitten kuitenkin. Että se on niin ihana! Ravissa sujui vielä hyvin, mutta käynti on tuolla suojasäässä ihan mahdoton askellaji, pysähdyin poistamaan tilsoja ainakin tuhat kertaa. Olisi vaan sulanut kaikki lumi pois.



6 kommenttia:

  1. Onpas se nuorennäkönen nyt klipattuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös! :) Kyllä se pitkä pörröinen karva vanhentaa kummasti.

      Poista
  2. Tää on kyllä tosi kiva blogi! Luen mielenkiinnolla juttuja tuohon cushingiin liittyen, koska edesmenneellä ponillani epäiltiin sitä, ja haluan ehdottomasti kuulla asiasta enemmän! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mie lupaan pitää teidät lukijatkin ajantasalla, mitä cushingiin tulee. Se on kuitenkin aika yleinen vaiva ja moni selvästi kaipaisi liätietoa siitä. :)

      Poista
  3. Mielenkiintoista seurata miten lääkitys vaikuttaa Rippeen. En ihmettelisi jos meidän Popilta löytyisi tuo sama tauti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cushinghan on todella, todella yleinen vanhenevilla hevosilla. Nyt, kun tarkemmin asiaa aloin ajatella, niin olen elämäni aikana nähnyt monta vanhaa hevosta, joilla olisi varmasti ollut cushing.

      Raposrtoin kyllä lääkityksen vaikutuksista, kun niitä alkaa näkymään. Odottettavissa olisi, että 4-12 viikon sisällä pitäisi suurimmat muutokset jo näkyä. :) Moni sanoo nähneensä esim. piristymistä jne. paljon aikaisemmin, jopa viikossa.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.