maanantai 22. helmikuuta 2016

Hengissä ollaan!



Rippe on ollut ihan kunnossa kaikki nämä neljä ja puoli päivää ilman lääkettä. Eilen ja tänään on käyty jo lenkilläkin, kun omat niskat vähän tömäyksestä tokeentuivat (ja sain sijaisauton, jolla kulkea). Sisu omistajineen on ollut meille seurana ja vahtimassa.

Eivät ole päästäneet meitä yksin maastoon ollenkaan. Ehkä ihan hyväkin, että on seuraa, kun pää on saanut tällin ja poni on ollut lääkkeestä sekaisin - ihan turvallinen ratsukko.




Rippe ei meinaa lenkeillä pysyä nahoissaan ja on nauttinut suunnattomasti laukkapätkistä ja lumihangesta. Huomasin harjatessa, että sillä on selkä kipeä sään molemmin puolin, niiaa oikein kunnolla, kun painelee. Hieroin lenkin jälkeen lihaksiin lämpölinimenttiä ja Rippe oli jonkin aikaa myös W-healing -loimen alla. En tiedä, että painaako satula(t) vai onko lääkekokeilu kipeyttänyt mahaa ja sitäkautta selkää. Seurataan siis tilannetta ja koetan mahollisuuksien mukaan mennä ilman satulaakin.

Ponissa vaan on virtaa, kun pienessä kylässä. Eilen se peljästyi lumilinkoa, pomppasi takajaloillaan 180-astetta ja sinkosi laukalla kotiinpäin. Onneksi Sisu nuorempana oli fiksumpi.. Heh. Ei ollut tietoakaan ataksia-oireista.

Tänään alkoi lääkekokeilussa taas uusi yritys. Huoh. Rippe on saanut tänään noin 16-osan siitää pienestä pilleristä. Pillerinpuolittajalla tein siitä todella pieniä osasia. Katsotaan, miten meidän nyt käy. 



Täällä on tupruttanut niiin valtavasti lunta viikonloppuna, että tallipitäjältä ostamani Polarpadit pääsivät oikein tulikokeeseen. Sain ne hyvin asennettua paikoilleen ja ihan saksillakin leikkaaminen onnistui jotenkuten, nopeampaa se olisi ollut jollain järeämmällä työkalulla. Eipä ole tullut otettua kuvaa niistä lärpäkkeistä. 

Ovat toimineet erittäin kiitettävästi ja voin suositella!

Ripen vesiastia oli muuttunut avannoksi. :D

2 kommenttia:

  1. Mäkin olen noita polar padeja miettinyt, kun mun pyynnöistä huolimatta kengittäjä ei ollut laittanut meille enää tilsakumeja kun kävi ja tietysti Helsinkiinkin tuli sit pahimmat mahdolliset tilsakelit... Pidätkö niitä jatkuvasti jalassa vai laitatko vain liikutusta varten? Oliko helppo mallata padit oikean kokoisiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin pitää niitä aina muutaman päivän putkeen ja sitten putsata kaviot alta. Tarhassakin tilsaa kertyy, joten turvallisempaa niitä on pitää tarhassakin. Tämä on kai ohjeiden vastaista, mutta se ohje taitaakin lähinnä riisua valmistajan vastuusta. :)

      Minusta padien leikkaaminen muotoon oli helppoa. Niistähän pitää omien lukemieni kokemusten perusteella tehdä vähän pienemmät, kun kenkä. Eli siis reunoille saisi jäädä tyhjää tilaa. Ja oma kokemus on, että niin ne todella toimivat parhaiten. Meillä yksi läpysk jäi hiukan tiukaksi yhdestä kohtaa ja ainoastaan se jalka onkerännytaavituksen tilsaa lenkillä. Muihin jalkoihin ei keräänny tilsaa ollenkaan. Tällöin oikeen kokoon mallaaminen ei ole niin vaikeaa. ;)

      Se mikä helpottaa sovitusta, niin niitä hokkilenksuja saa siirrettyä leveyssuunnassa, jolloin sopivat erilevyisiin hokinreikiin.

      Meillä on 10mm kierteet ja aukko lenksuissa oli juuri ja juuri niihin sopiva, helpommin siis varmaan istuisi 8mm kierteeseen.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.