perjantai 27. helmikuuta 2015

Miten tässä näin kävi?

Ihan ensimmäiseksi: Kiitos kaikille kommenteista ja onnitteluista! Oikein olitte tulkinneet, mulla on  jälleen oma hevonen. Blogillekin pitäisi varmaan keksiä uusi nimi, mutta joku taisikin antaa siihen jo hyvän vinkin edellisen viestin kommenteissa. ;)

Eikä tämä ole ihan mikä tahansa hevonen, vaan se suuri hevosrakkaus, jonka olen aina halunnut. Se on pariin kertaan mennyt ohi sormien,  mutta nyt viimein tuli minun vuoroni. Kerron varmasti piakkoin tarinan vielä tarkemmin ja vanhoin kuvin höystettynä.


Aika pian Taavin kuoleman jälkeen olin yhteyksissä Ripen silloiseen omistajaan, joka oli tarjonnut sitä mulle pari vuotta aiemmin (silloin, kun olin ostanut Taavin). Minun onnekseni omistaja ei ollutkaan raaskinut myydä Rippeä pois, joten se oli edelleen samassa kodissa. Siinä sitten vähän keskusteltiin ja ilmoitin, etten oikeastaan etsi hevosta, mutta Rippeä haluaisin tulla moikkaamaan.
En oikein itsekään tiennyt mitä halusin vai halusinko mitään. Visiitti Ripen luokse suunniteltiin ja lyötiin lukkoon helmikuun loppuun lomaviikon alkuun.

Pikkuhiljaa mieli käsitteli asiaa. Mietin, että otanko riskin. Pohdin, että kannattaako niin vanhaa enää. Ja koetin vaientaa sydämen huutelut mielelle. Lopulta päätin, että jos minua on vastassa terveenoloinen ja reipas papparainen, niin vien sen mennessäni.
Alitajunta työsti tätä pikkuhiljaa ja lopulta huomasin ajatusten jo eksyneen varustehankintoihin, tallipaikan mietintään jne. Olin siis oikeastaan menetetty tapaus jo lähtiessäni kohti länsirannikkoa. Yritin silti pitää mielen kohtuullisen coolina ja varautua myös siihen, että hevonen on sairas tai kipeä.

Kovasti odotettu päivä tuli vihdoin ja matkaan lähdettiin aamulla hyvissä ajoin. Alle sata kilsaa päästiin ja auto hajosi. Kuvitelkaa! Odotettiin neljä tuntia vaihtoautoa, jotta matka pääsisi jatkumaan, soitettiin hotelliin ja Ripen omistajalle, että ollaan myöhässä, mutta tulossa.
Lopulta saatiin vaihtoauto ja päästiin  jatkamaan matkaa. Oli jo pimeää, kun saavuimme perille ja taskulampun valossa tiiraillessa todettiin, että ainakin poni on oikea. 10 vuoden jälkeenkin se oli edelleen ihan tunnistettava itsensä, samalla tavalle nakkeli niskojaan, kun ei leipää saanutkaan.




Sunnuntaina sitten päästiin valoisalla katsomaan tarkemmin Rippeä ja kävinhän minä selässäkin. Pellolla kokeilin kaikki askellajit läpi ja sain laukassa köyryselkäpomppuloikkaa. :D Ei ole poni muuttunut miksikään!

Kaupat hiottiin loppuun kahvikupposen ääressä ja kättä lyötiin päälle sopimuksen merkiksi. Sitten ei muuta, kun hankkimaan Ripelle kyytiä ja tallipaikkaa. 
 





Onneksi mulla on lomaviikko ja niin oli myös ihanalla Sanna-ystävällä. Sainkin jo maanantaina sovittua kyydin torstaille ja tallipaikankin sain juuri sieltä, mistä halusin. Rippe muutti viiden kilometrin päähän meiltä maneesitallille puolihoidolla. Myöhemmin se saa toivottavasti yhdestä hevosesta itselleen tarhakaverin.

Torstaina sitten haettiin poika kotiin. 15tunnin reissu, mutta kyllä kannatti. Tänä aamuna sain kuulla ehkä maailman parhaan hörinän ikinä. :) 
 



Kunhan saadaan kengittäjä käymään, niin päästään paremmin sitten puuhaamaan. Lisäksi karvaa lähtee aikalailla, sitä on kyllä ponissa yhden jääkarhun verran.

Taavin vanha länkkäri käy myös Ripelle, suitset kävin sille tänään ostamassa. Etukäteen shoppasin sille alesta ulkoloimen ja sille on tulossa käytettynä myös muutama fleece kuivatukseen. Eiköhän me näillä nyt alkuun päästä. :)

Katsotaan sitten päivä kerrallaan ja nautitaan. Herrassa oon energiaa, kun nuoressa pojassa, eikä askel paina. Joku aika sitten kirjoitetussa postauksessa mietiskellyt asiat liittyivät osittain juuri tähän ostoprojektiin, kun mietin, miten uskallan.
Tulin siihen tulokseen, että parempi vaikka vuosikin yhdessä, kun ei hetkeäkään. Ja jos en nyt lunasta tätä itselleni, en tule saamaan sitä luultavasti enää koskaan. Eivätkä ajatukset tästä ponista jätä minua ikinä rauhaan. Ainakin nyt tuntuu, että päätös oli aivan oikea.

Minä olen luvannut Ripelle loppuelämän kodin. Viimein.

38 kommenttia:

  1. Blogin nimeksi ehdotan Onnen Rippeet, Rippeitä tjv ;) aivan ihana hevonen! Toivon teille monta yhteistä vuotta ja paljon ihania hetkiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minä vähän tossa aloin makustella sun edellisen kommentin jälkeen. ;) siinä olisi ideaa.

      Kiitos! :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen "nalleponi" :) Kerro hänestä lisää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on kyllä maailman pehmoisin nalleponi! Minäpä kerron, kunhan tässä vähän rauhoitutaan. Tämä viikko on ollut melkoista hulinaa. :D

      Poista
  3. Voiiii, ihanaa. Ihana papparaishevonen! Mitähän rotua mahtaa ollakaan, se varmaan selviää jossan vaiheessa. :) Onnea yhteiselle taipaleelle! Itsellä olisi kans sellainen heppa mikä vuosikausia on ollut mielessä. Minne lie myyty. Se olisikin jo ikivanha jos olisi elossakaan....

    Ihaninta kevättä ikinä! Toivottelee AmK. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on aito eestinhevonen. :)

      Kiitos! Tästä varmasti tulee hyvä kevät, uskon niin. ;)

      Poista
  4. Onnittelut kavioliiton johdosta!

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihana poni! En ihmettele, että oli "pakko" ostaa. Niinhän minullekin tuli ensimmäinen oma poni, en vain voinut olla ostamatta sitä teini-iän ihastusta, joka oli jäänyt kaivelemaan. Eikä kaduta, vaikka yhteinen taival jäi lyhyeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vitsit, kun tällä on luonnekin ihan kohdallaan. :)) Joskus on vaan otettava riskejä ja toivottava parasta.

      Poista
  6. Wauu :) Onnea! On kyllä kivan näköinen poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kunhan kesä tulee, sen kauneus pääsee oikeuksiinsa. ;)

      Poista
  7. Ihanaa :), taas sai yksi heppa rakastavan kodin ja jälleen alkoi uusi tarina, joka tässä tapauksessa on niin tutusti jatkoa vanhalle. Onnea, kaikkien vaikeuksien jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Bessie! :) Uskomattomalta tuntuu, että tuolla se muutaman kilometrin päässä oleilee..

      Poista
  8. Voi että; Onnea kovasti uudesta kavioliitosta! Eestiläinenhän se siinä, niin olin jo kuvistakin katsovinani :)
    Olen jo pitkään teidän tarinaanne Taavin kanssa blogin välityksellä seuraillut, ihaillut kauniita kuviasi, imenyt tietoa jota olet hevosen terveyteen liittyvistä asioista ilokseni jakanut, elänyt mukana iloissa ja surrut sitten kanssasi...
    Ihanaa, että löysit nyt tuon papparaishobusen :) Toivon paljon onnellisia hetkiä ja kenties niitä pukkilaukkarodeoitakin matkallenne!
    Yhden eestinhevosen (ja piakkoin mahdollisesti kahden) omistajan olen niin ihastunut näihin...
    T: Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :) Eestiläiset on juuri Ripen takia olleet aina lähellä minunkin sydäntä, eikä olisi ollut täysin poissuljettua, että olisin hankkinut jossain vaiheessa jokatapauksessa eestinhevosen.

      Poista
  9. Tää on kyllä niin symppiksen näköinen heppa, että oivoi! :) Kiinnostaa lisätiedot :D Kuinka vanha Rippe on, miten olet sen ensi kertaa tavannut jne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rippe on 18-vuotias! :) Koetan tässä viikonlopun aikana saada teille lisätietoja ja tarinan aikaiseksi, kunhan pääsen istumaan alas ja keskittymään. Vanhoja kuvia minä jo kaivelin valmiiksi. ;)

      Poista
  10. Oih, miten suloinen ponipappa! :D Onnea kovasti!

    VastaaPoista
  11. Onnen rippeet kuulostaa erittäin hyvältä =D
    Onneksi olkoon, olet ansainnut tämän kaikkien vaikeuksien jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä taitaa tulla blogille uusi nimi, sopii omaankin suuhun ja sanaleikki siinä on mukava. Kunhan saan uuden bannerin väsättyä. Ja kiitos! :)

      Poista
  12. Onnea! Rippe on ihanan värinen! Rippellä taitaa olla cushing? Siinä on tietty oma säätämisensä, mutta arvostan kovasti, että tarjoat kodin vanhalle ystävälle! :) Mukavia päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eiköhän tämä ole vain karvainen, kun on pihatto-oloista tullut. Karva irtoaa ihan normaalisti. Katsellan, kunhan kesä saapuu. :)

      Poista
  13. Voi että onnea paljon <3 Toivon teille paljon yhteisiä vuosia. Itselläni on 24 vuotias poni. Tuli minulle ollessaan 20 vuotias. Tänäänkin kengittäjä kehui pappaa, kuulemma vielä varsan katse silmissä. Meillä liikutaan edelleen päivittäin, vauhtia on enemmän kuin monissa muissa nuorissa! Vanhukset ovat parhaita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa kuulla. Toivottavasti Rippekin pysyy yhtä nuorekkaana kun nyt ja saadaan monta yhteistä vuotta. :)

      Poista
  14. Moikka! En voi olla kommentoimatta, mun poni on muuttamassa maaliskuun lopulla samalle tallille missä Rippe asustaa. Kävin katsoos paikkaa viikko sitten ja harmittelin tallin omistajalle kun ei tarhakaveria ponille ole, mut onkohan nyt sit niin et Ripestä saadaan tarhakaveri? :)
    - Suski

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vähän me sillälailla alustavasti puheltiin tallinomistajan kanssa (kun hän kertoi, että sun heppa on tulossa myös), että pojat pääsee samaan mökkiin ja jos vaan suinkin onnistuu niin minäkin huolisin Ripelle tarhakaverin. :)

      Poista
    2. Hienoa! Täytyy pitää peukut pystyssä että tulevat toimeen keskenään! :)

      Poista
    3. Ainakin nyt Rippe näyttää tulevan tosi kivasti juttuun tuon väliaikaisen kaverin kanssa. :) Yhden kerran vingahtivat toisilleen ja se oli siinä. :D

      Poista
  15. Oioioioioioiooioiioijoi! Onnea tuhannesti! ♥ Niin se joku vain saapuu kun sitä vähiten odottaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se menee. :) Siihen se on luotettava, että kaikella on täällä tarkoitus.

      Poista
  16. Paljon onnea!!!! Ihanaa! Anteeksi, että sanon, mutta kyllä mä tän arvasin.. Siis sen, että hankit uuden hevosen kohtapuoliin :) Jotenkin blogitekstejä lukiessa tuli semmoinen kutina, että kyllä sulla kohta on taas oma karvaturpa tallissa :) Innolla odottelen uusia postauksia, tämä on yksi lempiblogeistani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika pieni määrä ihmisiä taisi loppupelissä veikata pitkän hevosettomuuden puolesta. ;) ainakaan lähipiirille mun hevosen ostaminen ei tullut yllätyksenä. :D Kiva kuulla, että tykkäät lukea, koetan jatkossakin kertoilla kuulumisia ahkerasti.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.