lauantai 28. helmikuuta 2015

Vähän kuvia ja videota uudesta ystävästä

Minä koetan teille huomiseksi saada kirjoitettua tätä meidän tarinaa vähän tarkemmin. Nyt on ollut niin hässäkkää ja tänäänkin olen lähdössä käymään illalla vielä kylässä. Mutta useampi kysymys on kuitenkin koskenut samoja asioita: Rippe on eestinhevonen ja 18-vuotias. Se on tullut Suomeen 2001 ja olen tuntenut sen siitä asti. :)

Rippe on tuntunut kotiutuvan ihan hyvin, mitä nyt kaikki uusi on pirun jännää. Kokoajan pitää puuskutella. Kaviot sillä on pitkät, joten ennenkun saadaan joku kengittäjä paikalle, niin en uskalla kamalasti sen kanssa puuhata. Ollaan lähinnä käyty tutustumassa paikkoihin ja tutustuttu tottakai myös toisiimme. Se on jännää, että vaikken ole nähnyt Rippeä kymmeneen vuoteen, se ei tunnu tippaakaan vieraalle. Siitäkin huolimatta, että se on minusta pirteämpi, kun silloin (ratsastuskoulussa saattaa olla asian kanssa jotain tekemistä..).

Eilen iskä kävi ponia katsomassa ja samalla Heli kävi nappaamassa muutaman kuvan. Ajattelin päästää sen hetkeksi jaloittelemaan kentälle, kun edellisenä päivänä oli melko pitkä koppimatka. Rippe lähti kentän portilta suoraan laukassa toiseen päähän, minä jäin suu auki portille ihmettelemään. Menee hetki tottua taas tällaiseen..















Karvaa siitä irtoaa aivan hurjasti. Olen molempina päivinä sahalaitaisella hikiviilalla käynyt sen läpi. Molemmilla kerroilla varmaan muovikassillinen karvaa on irronnut. Huhhuh! Kyllä se heti alkaa näyttää edes vähän siistimmältä. Ja tuleehan sille hirveän helposti kuumakin tuollaisen villan alla, täällä kuitenkin sää on lähes kokoajan plussan puolella useamman asteen.

Kovin kaveri on puhelias ja puuhakas kaiken aikaa. Yksi sen isoista miinuksista on, että se on oppinut häviäämään paikalta melko nopeasti jos sitä alkaa ahdistaa. Kun narun kiuputtaa turvan ympäri, se ei edes yritä kunnolla enää lähteä. 

Tänään käytiin vähän katsomassa maneesia, se olikin jännä paikka. Aikansa hilluttuaan Rippe malttoi keskittyä minuun. Tehtiin vähän seuraamisharjoituksia ja peruutuksia. Maneesi oli edelleen niin jännä paikka, että Ripen jäädessä maneesin toiseen päähän lähtiessäni keräämään kakkoja, se ravasi hetken päästä luokseni hirmuiselle kiireellä. :D

Kuvasin kännykällä videota toisen juoksentelusta, pukittelua ei tälle videolle osunut. 



28 kommenttia:

  1. On se kyllä ihana. Eihän se edes ole kamalan vanha, voi olla ilonasi pitkäänkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, en edes muistanut, että näin ihana. ;) Ei se vielä mikään ikäloppu olekaan ja kun mielikin on niin virkeä. Kovasti olisi toiveissa, että saisin pitää sitä vielä monia vuosia.

      Poista
  2. Voi mikä turilas! Asuukos hän samalla tallilla kuin Taavi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei asu samalla tallilla. :) Mulla on ollut tässä tallilla kyllä Elmo aiemmin.

      Poista
  3. Kivoja vauhdikkaita kuvia. Rippe näyttää oikein pirteältä :)! Eikös eestinhepat ole pitkäikäisiäkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän ne kaiketi ovat, sellainen kestävä alkuperäisrotu. Eikä ainakaan tämä tyyppi vaikuta tippaakaan vanhentunut. :D

      Poista
  4. Tuo väri on aivan ihana!

    Ja hei, Nopsukin tuli meille 18-vuotiaana ja saatiin se 13 vuotta elää yhdessä, joten ei se mahdotonta ole ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa kuulla, toivottavasti meillä olisi yhtä hieno tulevaisuus edessä! Sun ja Nopsun tarina antoi mulle vähän rohkeutta vanhemman hevosen ottamiseen, vaikken tiennyt/muistanut, että Nopsu oli teille tullessaan samanikäinen.

      Poista
  5. Mainion oloinen tyyppi! Tosi mukavaa päästä taas seuraamaan sinun hevoskuulumisiasi :)

    VastaaPoista
  6. Voiii, miten ihana pirtsakka papparainen! Hienoa ravia. :) Ihanaa, että juuri teidän tiet kohtasivat juuri nyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi pirteältä kyllä vaikuttaa, itsekseen kirmailee. Eikä tosiaan tunnu askel painavan. Jotakin tällaista minä vähän odottelinkin, kun yksi ovi sulkeutui takana.. :)

      Poista
  7. Toinen kuva on ihana! Velmun näköinen kaveri, mitä lie piruuksia suunnitteleekaan söpön ulkokuorensa alla... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää vähän sellainen velmu on. ;D Eikä kyllä kannata ikä katsoa tämän kanssa..

      Poista
  8. Saman ikäinen siis kuin minun Nette. Ei tosiaan mikään ikäloppu. :)

    On toi karva tosiaan aikamoinen!

    VastaaPoista
  9. Hei, käyn välillä lukemassa blogiasi, tämä on yksi harvoista hevosblogeista joita ylipäätään pystyn lukemaan. Halusinpa nyt onnitella uudesta karvakaverista! Itselläni on 26-vuotias ruuna, jonka kanssa tehdään edelleen ihan kaikkea sänkkkärilähdöistä pikkuesteisiin. Vauhtia siinä on liiankin kanssa, että melkein välillä hirvittää.. :) Toivotan sinulle ja Ripelle monia hyviä yhteisiä vuosia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla, että luet blogia ja sinun hevosesi tarina tuo toivoa, että meilläkin voisi olla vielä paljon vuosia edessä. :)

      Poista
  10. Kyllä voikin olla söpö hevonen! Aivan ihana :)

    VastaaPoista
  11. Vau, aivan upean näköinen ilmestys! Toivotan monia yhteisiä vuosia, ja kiva kun lemppariblogissa alkaa taas esiintyä hevonen! Hurjasti onnea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) On niin mukava kuulla, että niin moni on tykännyt juttujani lukea.

      Poista
  12. Onnea uudesta ystävästä Hienoja kuvia taas kerran, Rippestä taitaa tulla linssilude koska ihan selvästi jokaisessa kuvassa katsoi kohti kameraa Ihanan ystävällinen katse Ja hienon mallinen hepo Toivon tooooosiiiii piiiitkääää yhteiseloa tämän kaviokkaan kanssa sinulle Elina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helin kanssa jo innostuttiin, että Rippe taitaa olla Taavia kuvauksellisempi. Siis helpompi saada olemaan kuvissa edukseen. ;) Kiitos!

      Poista
  13. Fanny oli muuten mulle tullessaan 18 - vuotias. Sain pitää sen vielä 20 vuotta sen jälkeen :D
    T. Noora

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, toivottavasti meillä olisi yhtä hieno tulevaisuus edessä! :D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.