lauantai 22. elokuuta 2015

Kraniointia


 
Rippe sai eilen toista kertaa kraniota. Itse olen vakuuttunut sen tehosta ja kaikki hevoseni ovat sitä saaneet. Se on hellä ja tehokas hoitomuoto, jolla päästään kuitenkin vaikuttamaan syvälle. 
Omilla hevosillani kranion avulla onhoidettu mm. jännetupen repeämisestä aiheutuvaa turvotusta, jäykkyyksiä, laukan pyörimättömyyttä, vinouksia jne. Ja jokaisella kerralla olen kokenut, että hevonen on saanut hoidosta avun ongelmaansa tai ainakin se on lievittynyt.

Ripelle pyysin kraniohoitajan oikeastaan vain tekemään "välihuoltoa" ja samalla vähän nähdään missä mennään. Viimeksihän se oli koko hevonen vähän yksi-risti-kaksi -mallia nikamiltaan.
Mitään suurempia ongelmiahan meillä ei ole ollut. Ehkä laukka ei aina pyöri kunnolla, mutta muuten Rippe on mennyt selkeästi vain kokoajan eteenpäin ratsastuksellisesti. 







Hoito tulikin tarpeeseen. Ripellä oli selässä pari jumikohtaa, niska oli jumissa ja vasen takajalkakin oli tukkoinen kauttaaltaan, oikea taasen polvi-kinner alueeltaan (liekö seurausta siitä potkusta). Kaikenkaikkiaan poni oli vähän oudosti kierossa.

Jumit aukesivat hyvin ja se näkyi autuaallisena ilmeenä ja venyttelynä. Rippe uskalsi tällä kerralla paremmin rentoutua ja huojui pari kertaa jo melko vakuuttavasti käytävällä.

Tänään Ripellä oli vapaata. Sitten palaillaan taas liikutuksen pariin ja katsotaan, onko poni yhtään erituntuinen. Kahden viikon päästä Rippe saa uuden käsittelyn.









2 kommenttia:

  1. Kranio on yksi niistä hoitomuodoista, jotka sanoin kuvattuna kuulostavat silkalta huuhaalta, johon tällaisen skeptikon on vaikea uskoa. Mutta onneksi eläinteni kraniosakraaliterapeutti "myytiin" minulle osteopaattina (jota hän myös on) ja pakkohan se on tehoon uskoa, kun näkee tulokset.

    Ruusan liikkuminen on selvästi parantunut sen jälkeen, kun se loppusyksystä viime vuonna alkoi saada kraniota. Sehän oli ennen ensimmäistä hoitoa niin jumissa, ettei juuri halunnut liikkuakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Se on nimenomaan sellainen hoitomuoto, josta selittäminen saa ihmiset pyörittelemään silmiään. Siksi vältän siitä puhumista ja yleensä sanon, että meille tulee hieroja. ;)

      Yleisin kommentti tuntuu olevan, että voihan sitä hevosta itsekin silitellä. Vaan, kun haluttu reaktio ja tulos ei ole ollenkaan sama, vaikka miten silittelisin!

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.