lauantai 15. elokuuta 2015

Kova pala purtavaksi

Kaljurotta

Poni pääsi eilen karvoistaan. Ainakin melkein. Voitteko uskoa, että kone lopetti yhteistyön loppuvaiheessa ja sen terät ilmeisesti tylsyivät, koska se alkoi tukistaa. Argh! Konetta kyllä huollettiin ajon aikana useammin, kun ohjeessa oli ja puhdistettiin se välillä sisältäkin.

Rippe turkkeineen oli sille ilmeisesti liikaa. Eikä paketissa tullut vaihtoteriä, eikä näin aloittelijalle tullut mieleen sellaisia myöskään samaan lähetykseen tilata.

Nyt ponilla on toisessa kankussa ja mahan alla osittain vielä pidempää karvaa ja jalat ovat ajamatta.

Yritettiin toki nyrsiä ponia vielä kaverin pienellä leikkurilla (jolla tein Ripelle kupeeseen raidat), mutta sekään ei ollut ihan parhaassa terässä. Ei tullut siis oikein mitään siitäkään. Ja siihenkin on terät loppu läheisestä liikkeestä. Tuurit kohdallaan.


Klipperi juuri saapuneena perjantai-aamuna

Jokatapauksessa siihen tukistamiseen asti jälki oli todella siistiä ja hyvää. Ja ah, miten nopeaa! Kone leikkasi moitteetta. Ääntähän siitä toki lähtee, mutta Ripelle laitettiin tollot korviin. Kuitenkin tiheän ja paksun turkin seassa oli edelleen likaa, vaikka poni oli pesty. Eihän sinne mikään yllä. Ja ilmeisesti siksi ne terätkään eivät kestäneet.

Nyt täytyy alkaa metsästää terille teroittajaa ja tilata lisäteriä ulkomailta, hohhoi.

2 kommenttia:

  1. Siistin näköistä jälkeä :) Olisko tallilla jollakin klipperi millä hoitaa viimeistely tällä kertaa loppuun?

    Loimitatko pahimmat ötökkäajat vai eikö Rippe kiusaannu ötököistä karvoitta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ollut kellään klipperiä, mutta meille sattui aivan käsittämätön tuuri; Delavalin terät sopivat meidän klipperiin! Ja näinollen saatiin ajelu suoritettu tänään loppuun.

      Tarkoitus olisi loimittaa tarvittaessa ja varsinkin alkuun. Katsellaan miten lähtee sujumaan. Alkuunhan jätin sille karvaa, ettei ötökät sitä syö, mutta raukka oli silti kuumissaan. :(

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.