lauantai 9. elokuuta 2014

Ylimääräinen kyömy.


Kun tuijottaa joka päivä tätä samaa naamaa, niin se käy melkoisen tutuksi. Heti tarhasta hakiessa Taavi näytti omiin silmiin jotenkin kummalliselta, ihan edestäpäinkin. No ei ihme, kuonoprofiiliin oli ilmestynyt yksi kyömy lisää. Mikälie pistänyt tai purrut, aika kovasti kuumotteli, mutta ei ollut kosketusarka. Ilmekin oli ihn pirteä. Annettiin varmuudeksi sille vähän kortisonia.






Ei patti lenkillä vauhtia hidastanut. Virtaa tuntuu riittävän ja lenkit on yhtä pöhinää. Se "säikkyy" kiviä ja lehtiä ja on kummallisen eloisa ja pirteä. Tänään Taavi paineli menemään minä ja K kyydissä yli tunnin, josta noin puolet reippaalla ravilla. hiki vain valui, mutta ei olis malttanu käynnille siirtyä. Aika kaikkensa antaneena se sitten kotiin tallusteli, mutta vielä kotipihassa piti yhtä kiveä hypähtää ja pelätä vuohimökkiä maalaavaa isäntää.

Taavi sai iltaruuan, pesun ja piehtaroinnin kautta laitumelle takaisin. Vaikutti kovin tyytyväiseltä elämäänsä. :)

Huomaa kyllä, että kunto on alkanut kohota. Piristymiseen on varmaan pari muutakin syytä. Kengityksen jälkeen se alkoi taas liikkua paremmin, kun sai lyhyemmän kavion.  Suolaliuoksen juottamisen jälkeen se on alkanut hikoilla, niinkuin normaalit hevoset. Aiemmin sitä ei saanut hikeen millään. Mielenkiinnolla odotan, vaikuttaako parantunut aineenvaihdunta mihinkään muuhun.






9 kommenttia:

  1. Miten tuo suolaliuos valmistetaan?

    VastaaPoista
  2. Siis ostatko suolaliuosta valmiina jostain vai sekoitatko sellaista itse?

    VastaaPoista
  3. Vastaan molemmille samalla. :)

    Olen tehnyt suolaliuoksen itse, sivusin asiaa jo kaiketi jossain postauksessa ja kyseessä on fysiologinen suolaliuos. Siitä oli juttu uusimmassaHevosenomistaja-lehdessä. Oli tutkittu, että suolaliuosta juoneet matkaratsastushevoset palautuivat ja saapuivat maaliin paremmassa kunnossa, kuin verrokkiryhmä, joka oli nauttinut suolan ja veden erikseen. Suolaliuoksen juottaminen korjasi puutoksen 90%, kun taas suolain syöttmisellä vastaava luku taisi olla 70%.

    Kokeilin sitten, maistuisiko Taaville suolaliuos ja se joi ekalla kerralla 10 litraa!! Sittemmin tahti on hiipunut ja nyt se ei enää juo sitä edes melassilla, lieko epätasapaino tasaantunut..? Välillä menee se 5 litraa alas, joten sellaista määrää olen nyt tarjonnut.

    Suolaliuoksen valmistan itse seuraavalla ohjeella: 6 rkl 10 litraan vettä, käytän karkeaa merisuolaa ja punnitsin, että tämä vastaa fysiologista suolaliuosta (9g/1litra). Vesi saisi olla mieluummin haaleaa, kun jääkylmää. Sekaan voi sekoitta esim. melassia jos ei pelkällään mene alas.

    VastaaPoista
  4. Ahaa. Pitääkin pitää tämä mielessä tulevaisuutta ajatellen. Ja pitäneekin kaivaa tuo lehti esille, aina ei tule joka sivua niin tarkkaan luettua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minultakin oli jäänyt lukematta moinen artikkeli, mutta luin siitä hevostalli.netistä ja etsin itsekin sen lehdestä. :)

      Poista
  5. Ampiainenhan se on varmaan pistänyt, ovat ihan hulluja tällä hetkellä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Meillä tallillakin on kahta ihmistä jo pistänyt.. Ne on aivan sekaisin.

      Poista
  6. Voisitko Elina, sinä nettimaailman tunnettu kuolaimettomuusasiantuntija, tehdä postauksen missä kerrot että miksi kuolaimeton? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olipas ylistys. ;D Kyllähän mie voin, pitää vaan varata aikaa kirjoitella, siihen liittyy niin paljon ajatuksia ja pohdintoja. Lupaan kirjoittaa. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.