keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Olkifaktat pöytään Muuliprojekti-blogissa



Muuliprojekti-blogin Kaisa sai viimeinkin koottua olkifaktat aika kivaan ja helppolukuiseen muotoon. Kannattaa tutustua. Minähän olen kova oljen puolestapuhuja ja jonkin verran olin myös vaikuttamassa kyseiseen tekstiin. Eikä ihme, olenhan koko talven suu vaahdossa puhunut oljen puolesta kaikille lihavien hevosten omistajille. Ja toisaalta taas vääntänyt kättä ja mennyt oman pääni mukaan huolimatta muiden mutuilusta.

Ja kuten jokainen blogin lukija tietää - tulokset ovat olleet todella hyviä. Aion jatkaa oljen syöttämista myös jatkossa jos vain saan sitä jostain käsiini. Nyt Rippe on syönyt iltaheinissä siivun verran olkea ja kohta paalit loppuvat kokonaan. Luulen kuitenkin, että nyt pärjätään, kun pidän heinät maltillisina, korvaan osan muilla vaihtoehdoilla ja pidän ponin liikkeessä. Hoikkuus on ehdoton plussa, mitä tulee sokerin sietoon ja terveenä pysymiseen.

Myös tämän pävän lenkin osalta voisin todeta, että taitaa aineenvaihdunta toimia loistavasti. Hiki ihan kirjaimellisesti valui..


5 kommenttia:

  1. Minäkin olen aina ollut oljen kannattaja, varsinkin pikkaise pläskien hevosten laihduttamisessa. Ei ne Keski-Euroopassa huvikseen olkea käytä ja ottaen huomioon hevosmäärän, ulkoilumahdollisuudet sekä usein melko köykäisen liikutuksen niin yllättävän terveitä hevosia niissä pahamaineisissa pehkukarsinoissa asustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. En yhtään ymmärrä, miksi sillä on Suomessa niin huono maine. Melkein ne tarinat oljen ähkyistäkin on usein sellaisia, joissa rajoitetulla ruualla oleva laitetaan olkikarsinaan ja se syö kerralla paljon olkia. Kaikkiin ruokintajuttuihin pitäisi totuttaa pikkuhiljaa!

      Toinen "ongelma" taitaa sitten olla, ettei hevonen syö olkea. Ei Taavikaan syönyt, mutta olisi saattanut oppia syömään jos olisi ollut nälkä. Varmaan senkin pistäisin olkikuurille nyt.
      Rippehän on tosi nirso ruokien suhteen, mutta nyt säännöstellyllä ruualla se on alkanut syömään paljon paremmin kaikki lisukkeetkin. ;) Olkea se on syönyt aina, koska se oli siihen edellisessä kodissaan jo tottunut. Ja kun muuta ei ole ja nälkä yllättää, niin aika monelle se olkikin kelpaa järsittäväksi.

      Poista
  2. Taidan itsekkin lähteä tälle olkilinjalle ensi talvena. Hepat eivät laihtuneet talven aikana pihattoeläjinä, vaikka näin toivoin. Mussuttivat heinää ja kuivikeoljet siihen päälle. :D jos ensi talvena vähemmän heiniä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo - kyllä ne tuppaa sillä pelkällä heinällä lihomaan jos yhtään enempää antaa. Yleensä se oljen mussuttaminenkin siitä rauhoittuu, kun sitä on enemmän tarjolla kokoajan. Aika moni hevonen sitä kai alkuun uutudenviehetyksenä syö. :D

      Poista
  3. Kiitos tästä olki pläjäyksestä.:)

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.