lauantai 27. toukokuuta 2017

Se kaikenko kärsii, kaikessa uskoo, toivoo ja kestää, ryömimään pistää



Viimepäivien sekamelska alkaa taas olla vähän enemmän raiteillaan. Huterilla, mutta edes jonkinlaisilla raiteilla. 

Ponin vointi on olosuhteisiin nähden hyvä. Ainakin näennäisesti kivuton olotila saatiin aikaan nopeasti ja eilen pulsseista oli jäljellä enää kovin hailakka tuntu. Tänään uskalsin kokeilla käytävällä muutaman kävelypätkän ja aika hyvältä näytti.
Maanantaina eläinlääkäri tulee ottamaan kavioista röntgenkuvat ja kengittäjä pyrkii saapumaan paikalle sitten heti alkuviikosta. Laitetaan sitten kuvien ja oireiden mukaan jotain alle. Nyt olen teipannut finfoamit alle, tosin tänään otin ne pois, jotta kaviot saisi hengittää ja samalla näen, mikä tilanne on. Ja onhan ne maanantaina purettava jokatapauksessa kuvausta varten.
 
Täytyy taas kerran kyllä kiitellä, että kaikki on sujunut niin kivuttomasi. Täällä on nykyään liikuteltava röntgen (meidän "omalla" lääkäriasemalla), jonka saa hyvin paikalle ja samalla saan lisää lääkkeitäkin. Kengittäjäkin on niin ihana ja valmis auttamaan kokoajan. Ja voin luottaa, että ammattitaitoa on.
Lisäksi tallinpitäjä on ollut erittäin avulias ja myötämielinen, mm. ylimääräiset ruokailut on onnistuneet ja lääkityksen anto aamulla. Olen sitten koettanut vastavuoroisesti siivoilla karsinaa ja kantaa vesiä lähemmäs karsinaa valmiiksi.
Ponillakin on ollut vähän enemmän seurattavaakin, kun tallilla on tunteja ja torstaina oli pienet kisatkin.




Eihän mulla ole muuten paljoakaan tekemistä tallilla ja kuitenkin kaksi kertaa päivässä olen nyt käynyt vähän ponia viihdyttämässä. Olen askarrellut isoista verkoita sille pienempi välipalaverkkoja. Olen laittanut niihin sellaisen 1,5kg annoksia (ja yöksi tottakai enemmän). Tähän väliin ne sellaiset sinimailskuutiot olisi olleet onnen omiaan.

Poni alkaa olla selkeästi omasta mielestään myös kunnossa, sillä virtaa olisi. Se mm. puri minua olkapäähän tänään - ihan vaan turhautumistaan näykkäysi.. Heh.

Loppuun pieni kevennys, löysin vanhan kirjan kyseisellä kuvasarjalla:


10 kommenttia:

  1. Hieno homma, että valoa näkyy taas tunnelin päässä! Tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
  2. Hienoa kuulla, että noin nopeasti alkoi teillä hoito tehoamaan! Ja tuo on myös ihanaa, että teillä on siellä noin hyvin asiat eläinlääkärin ja kengittäjän suhteen, se on kyllä melkoinen etu noissa akuuteissa tilanteissa, samoin kuin ymmärtäväinen tallinpitäjä :)
    Tsemppiä täältäkin!
    -Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä täytyy sanoa, että ollaan jopa aika etuoikeutettuja moneen muuhun verrattuna. :)

      Poista
  3. Hienoa kuulla, että ponin vointi on jo parempi. Toivottavasti hyvä suuntaus jatkuu ja pääsette pian taas yhdessä viilettämään kentälle tai maastoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin nyt vaikuttaisi hyvältä, vaikka viilettäminen jääkin pidemmälle syksyyn. :) Mut kunhan nyt edes päästään normaaliin arkeen. Kiitos!

      Poista
  4. Kyllä sydänalassa muljahti kun luin pari viimeisintä kirjoitustasi. Tsemppiä, vaikka kamala tauti niin hoito on onneksi aika simppeliä vaikkakin aikaavievää. Röntgenkuvat kannattaa syynätä tarkkaan paiseiden varalta, tutun ponilla tuli kaviokuumeen kylkiäisenä nestekertymää kavion kärjelle, mitä sitten vuoltiin auki. Röntgenkuvissa näkyi pieni varjostuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tauti on (eläinlääkärin sanoin) vittumainen joskus, mutta hoito tulee sentään jo takaraivosta ja sikäli se on helppoa, kuten sanoitkin. :) ja meillä on ollut näissä kaviokuume-episodeissa aina onni puolella, toipuminen on ollut nopeaa ja poni saatu nopeasti kivuttomaksi.

      Noi paiseet ja kaasutaskut on joillakin aika isokin ongelma akuutin jälkeen. Meillä ei ole koskaan ollut, mutta täytyy katsoa kuvat tosiaan tarkkaan.

      Poista
  5. Voi hienoa kuulla että parempaan!!
    Pienikin positiivinen asia toipumisessa antaa paljon voimia taas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se näin menee! :) Tänään saatiin kuvien osalta hyviä uutisia ja kyllä vaan piristi.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.