torstai 4. toukokuuta 2017

Eläinlääkärin visiitti

Eilen lääkäri kävi tallilla katsomassa Ripen hampaat ja antamassa rokotuksen. Samalla otettiin etukavioista kuvat sen varalta, että siellä olisi ollut kaviokuume muhimassa. Vaan ei ollut mitään (edelleenkään) ja sen mitä kerkesin kuvia nopeasti nähdä, niin kavioluut oli ihan omalla paikallaan. Kuvat lähtivät vielä toisen lääkärin katsottavaksi ja annoin mukaan myös helmikuussa (ja lokakuussa kaviokuumeen jälkeen) otetut kuvat.

Puhuin lääkärin kanssa Ripen ontumasta ja kyselin omista epäilyksistäni. Lääkäri sanoi, ettei itse ole kovinkaan hyvä hevosten ortopedisten vaivojen kanssa, mutta jos haluan varmistuksen epäilyyni, niin jalka pitäisi ultrata ja sen voisi tulla tekemään klinikan toinen lääkäri. Koittivat jopa soittaa, josko kys. lääkäri olisi kerennyt tulla käymään samalla, mutta ultra ei ollut mukana. 


Nythän siis oma epäilyni on, että karpaalikanavan kanssa on joku ongelma. Voi olla, että olen myös ihan väärässä. Jokatapauksessa jalka on taivutusarka (tai siis ontuma pahenee kevyestäkin taivuttamisesta) ja välillä siinä on ollut turvotus säären yläosassa polven takana.
Nyt ei ole mahdollista töiden puolesta lähteä oikein klinikallekaan, joten koetetaan saada eläinlääkäri kotiin ultran kanssa asiaa selvittämään.

Rippeä rauhoitettiin vähän kuvausta varten. Muistutin taas, että se ei tarvitse paljon rauhoitetta. Eläinlääkäri antoi sille "hajun verran" ja se oli juuti sopivasti. Hah! Hampaat olivat edelleen hyvät, eikä piikkejä ollut. Ell kehui, että Rippe on hienossa kunnossa. Kuvituskuva toissakesältä

Rippe sai myös yksi päivä iilimatohoitoa siihen jalkaan. Tarkoitus oli laittaa vähän enemmänkin, mutta madot ei oikein tykänneet tarttua. Lopulta saatiin pari matoa kiinni, mutta niistäkin Rippe sai toisen tippumaan, kun heilautti jalkaa.
Melko mielenkiintoisia noi madot! Seuraavana päivänä jalka oli melko roisin näköinen, kun verta oli valunut paljon. Meinattiin laittaa uudelleen matoja, mutta ell tulon takia jätettiin laittamatta.

Taidan tehdä tästä tarkemman postauksen kuvien kera myöhemmin.
2 kommenttia:

  1. Noi madot on niin mielenkiintoisia, vaikkakin aika ällöjä!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :D Huomenna varmaan laitetaan uudelleen matosia. Jos he suostuvat tarttumaan.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.