tiistai 7. maaliskuuta 2017

2 vuotta täynnä ihanaa Rippeä ja muuta höpinää esim. asetyyli-l-karnitiinista.

Ripelle kuuluu edelleen samaa, kun ennenkin; ihan hyvää ja tavallista. Tiputin sen löäkitystä taas yhteen tablettiin tässä joku aika sitten, kun keväällä sen olo aina paranee. Ja mashin seassa olen syöttänyt cushingintautiin sille teetettyjä yrttejä. Niiden syöttäminen on ollut niin tuskaa, että ne on jääneet laatikon pohjalle. Nyt kokeilin, josko mashin seasa uppoisi ja ainakin nyt uppoaa. 
Hauska huomio, että pari päivää niitä syötyään Rippe alkoi lenkeillä hikoilla tosi paljon. Tänäänkin käytiin Fasun ja Jennan kanssa 13km:n lenkki, aikaa meni pari tuntia, kun suurin osa vaan käveltiin. Silti Ripelle tuli kova hiki, samoin toissapäivänä, kun käytiin vähän laukkaamassa ja ravaamassa maastossa. Nesteet ainakin lähtee liikkeelle.





Muuten olen lähinnä juoksutellut sitä irtona kentällä ja käynyt talutuslenkeillä. Ripellä on meneillään (viidettä viikkoa) myös eläinkoe nimeltä asetyyli L-karnitiini. Sen pitäisi helpottaa insuliiniresistenssistä kärsivien hevosten ongelmia, helpottaa kroonisesta kaviokuumeesta kärsivien hevosten neuropaattista kipua ja pienentää jopa ihraniskaa. Ja sitähän meillä on, joten ero pitäisi olla helppo huomata.. Toistaiseksi mitään muutosta ei ole ollut, mutta Rippe on myös ollut paljon pienemmällä liikunnalla. Se syö sitä jauhetta 10g ja sen saaminen alas alkoi olla vähän vaikeaa. Lopulta kokeilin sekoittaa jauheen pieneen määrään omenamelassia ja Rippe suostui lipomaan sen suoraan kuupasta. Mahtista!

Nyt vaan mielenkiinnolla odotetaan tuloksia. 






Selän jumppaa olen ratsain tehnyt peruuttelemalla alamäissä ja tekemällä siirtymiä ylämäkiin. Minusta selkä on ollut nyt melko hyvä ja se jalan outo pettäminen on vähentynyt käynnissä alkulenkistä. Olen myös koettanut muokata Hubertuksen estesatulasta kelpoa correction padin kanssa. Nyt tuntuu, että oikea leves ja asetus on löytynyt. 
Tänään taas alkulenkki oli melkoisen jäykkä ja jalka lonksui, mutta heti alun jälkeen liike parani ja lopussa käynti oli pitkää ja hyvää. Liekö selkä saanut vähän kylmää, vaikka loimitettuna Rippe on ollut kaikenaikaa. Täällä on ollut pari päivää aivan kamalan raaka tuuli.
Lisäksi toissapäivänä luistin peruutteluharjoituksista, ei olisi varmaan pitänyt!







Loppuun vielä kuvapari. Vaikka toinen kuva onkin vähän erilaisesta asennosta ja kuvakulmasta, niin ero on kyllä selkeä. Muutama lihas on ponille etuosaan tullut kahden vuoden takaisesta. Silloin se mahtava karva peitti alleen melko luisen vanhuksen, eikä siitä ole paljon kuvia jäänyt todisteeksi.
Meillä meni vuosipäiväkin vähän ohi, kun on ollut tätä marsujen hässäkkää tässä viime viikkoina. Mutta Rippe on ollut mulla nyt vähän reilun kaksi vuotta. Paljon on siihen mahtunut kaikkea, mutta edelleen olen sitä mieltä, että Rippe on ollut mun paras ostos. :)




EDIT. myöhemmin : Lisäravinteella en huomannut mitään vaikutusta, vaikka nostin annosta välillä. Lisäksi sen saaminen alas oli työn ja tuskan takana.

8 kommenttia:

  1. Mitä tarkoittaa, et jalka lonksuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vaikea selittää. Se ikäänkuin pettää alta siinä vaiheessa, kun jalka on takana. Sitä esiintyy vaan käynnissä, ei koskaan ravissa ja yleensä vain alkulenkistä.

      Toisen etusen kanssa oli jossain vaiheessa sellaista erilaista lonksuntaa, jossa koko jalka muljahti oudosti, kun Rippe varasi sille painon. Se jäi pois, kun poni sai lihasta ja eläinlääkärin arvio olikin, että nivelsiteet on löystyneet. Tämä toisen jalan juttu on erilaista.

      Poista
  2. Tuolla vikalla kuvaparilla suoraan vaan "ten years younger" -ohjelmaan!! Onnea vuosipäivästä, toivottavasti on vielä monia edessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Samaa naureskelin, että pitäis olla kuvat toisinpäin, mutta Rippe vaan nuorenee vanhetessaan. ;)

      Kiitos!

      Poista
  3. 10 years younger todellakin! Huikea muutos, hyvä sinä! Rippe on hienossa kunnossa ja näyttää kaikin puolin upealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Eikä ole ollut kovinkaan vaikea resepti; heinää, kivennäistä, valkuaista pussista tarvittaessa ja liikuntaa (eniten vielä maastossa). Ja tietty vähän rakkautta, vaikka Rippeä se ällöttää. :D

      Poista
  4. Upeeta työtä oot kyllä tehnyt Ripen kanssa! Herra on komea kuin nuorena poikana ja ilme on hieman erilainen kun sulle tullessa. Kyllä iäkkäämmätkin ponit pysyy hienossa kunnossa kun hoito on kohdillaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ihanaa, kun voi antaa yhdelle vanhemmalle ponille hyvät eläkepäivät. Ei tarvitse missään pihan perällä unohtua.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.