sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Yhteiselon monet mutkat



No niinhän siinä sitten kävi, että Fasukin huomasi Ripen pelot ja eilen raahasin tarhaan toisen heinälaatikon. Rippe ei pelkää Fasua, kuten Sisua. Se käyttäytyy rauhallisemmin ja pysyttelee lähempänä Fasua kokoajan. Mutta laatikolle se ei uskalla jos Fasu laittaa korvat luimuun. Huoh.

Torstaina pojat olivat aamulla vieri vieressä odottamassa heiniä ja söivät nenät vastakkain, mutta illalla sain tallilta viestiä, että Fasu ei päästä Rippeä laatikolle ja oli ilmeisesti myös vähän hyökkinyt. Luulen, että siinä vaihdettiin pomoa. Kun itse pääsin tallille niin tilanne oli sama, kun alla olevassa kuvassa. Rippe seisoi laatikon vieressä tyynenä ja Fasu söi. Kun laitoin laatikkoon vihreää, niin Rippe meni syömään.





Lauantaina se ei sitten enää uskaltanut laatikolle samaan aikaan. Tai jos se meni, niin pienestäkin luimaisusta se peruutti pois, eikä sitten enää tullut takaisin laatikolle. Ja tottakai kuten aiemmin; tuollainen käytös ruokkii toista pomottamaan aina vaan enemmän.
Kävin sitten hakemassa toisen laatikon ja irroitin Ripen laatikosta verkon. Se tuntuu ärsyttävän varsinkin Fasua, kun ruokaa ei saa kunnolla syötyä ja pojilla onkin ollut aina edellisiä heiniä rutkasti syömättä uusien tullessa. Jos on nälkä, niin sehän vaan pahentaa kinastelua. 
 
 

Mie tein sunnuntaina aamutallin, joten pojat saivat olla yön sisällä lepäämässä. Aamulla ne jäivät syömään ihan rauhassa, joten koko toivoa ei ole vielä menetetty, että tilanne rauhoittuisi. Fasukaan ei jahdannut Rippe laatikolta toiselle (kunhan ensin valitsi itselleen mieleisen laatikon), joten mikään epäreilu pomo se ei tosiaankaan ole.

2 kommenttia:

  1. No höh. Toisaalta jos ongelma on korjattavissa kahdella laatikolla niin tilanne on vielä ihan hyvä. Peukut pystyyn!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se sitten ollutkaan korjattavissa kahdella laatikollakaan.. :( Päivitinkin jo uusimmat käänteet.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.