torstai 2. kesäkuuta 2016

Lämpimien päivien kuulumiset ( + nettilakko!)




Blogin päivitys on vähän jäänyt ja siihen on hyvä syy. Olen nettilakossa. Tai oikeastaan sellaisessa sovelletussa nettilakossa. Yritän vähentää koneella istumista ja sosiaalisessa mediassa roikkumista. Ihan näin muutaman päivän kokemuksella sanoisin, että olen saanut tauolla juuri sitä mitä läksin hakemaan: pidempiä ja parempia yöunia, rauhallisemman mielen ja paljon aikaiseksi kotona. Tuntui jo siltä, että keskittymiskyky on täysin nolla, kun ajatukset vaan pyörivät ympyrää päässä, heräilin öisinkin, menin liian myöhään nukkumaan ja mietin asioita sängyssäkin. Keksin aina vaan uutta tutkittavaa ja luettavaa, yleensä liittyen hevosiin. Alkoi ahdistaa. 



No jokatapauksessa - blogia aion silti päivittää silloin, kun siihen on ylimääräistä aikaa muulta puuhaamiselta tai kun on jotakin kerrottavaa. Eli ei huolta.

Rippe on liikkunut tällä viikolla ihan hyvin. Maanantaina me mentiin kentällä ja Fasu oli samaan aikaan siellä. Fasun omistaja Jenna otti Ripestäkin kuvia. Lisään niitä blogiin, kunhan saan kuvat itselle. Rippe oli vähän veltto, koska oli todella kuuma. Meidän huonompi puoli on muuttunut, vaikeasti oikeasta on tullut huomattavasti helpompi!

Tiistaina oli vapaa, kun meillä kävi vieraita ja oli niin kamalan kuuma. 
 
Keskiviikkona Ripellä oli kengitys. Kaviot oli nyt kuulemma pysyneet paremmin kuosissaan, vaikka toki olivat hurjasti kasvaneet taas. Aivan mahdoton toi kavionkasvu, toivottavasti lääkitys purisi siihenkin vähän. Se on kuitenkin todennäköisesti yhteydessä hurjaan karvankasvuun.
Rippe sai kavioihinsa kuparipäällysteisen naulat. Ne ovat antibakteerisia ja siten vähentävät huomattavasti bakteerien pääsyä naulanreikiin. Lisäksi ne eivät ruostu, kuten tavalliset naulat. 




 
 
 
Kengityksen jälkeen käytiin vielä Emmin ja Sisun kanssa maastoilemassa. Koetettiin löytää yhtä reittiä metsän läpi, muttei onnistuttu siinä. Oltiin maastossa melkein kaksi tuntia, mutta suurin osa lenkistä käveltiin.
Tänään Aino kävi pitkästä, pitkästä aikaa ratsastamassa. Aino kävi joskus Taavilla ratsastamassa useammankin kerran, mutta nyt ei ole puoleentoista vuoteen ratsastanut. Kahden viikon päästä olisi ratsastusleiri, joten Aino kävi ottamassa vähän tuntumaa Ripellä. ;) Hyvin sujui! Mie lainasin Sisua, niin päästiin menemään ihan kunnollinen lenkki laukkoineen. Poni oli enemänkin vähän laiska, kun kovin reipas (kuten aina vieraiden kanssa). 
 
Ratsastuksen jälkeen Rippe pääsi pesulle ja viideksitoista minuutiksi laskin se "laitumeen". Menin ottamaan siitä kuvaa ja se hölkötteli minua karkuun ihan varmuudeksi. Haha. Kyllä se sitten vartin päästä antoi ihan kivasti kiinni onneksi. 
 





Sisulla ja Ripellä menee päivä päivältä paremmin. Alkuun Rippe pelkäsi Sisua aika paljonkin, mutta Sisu ei mitenkään provosoinut pelkoa. Eilen Rippe oli uskaltanut jo ilmeisesti nukkua makuullaan ja tänään aamulla Sisu oli kuulemma antanut Ripen ensin valita syömäpaikkansa, käynyt sitten samalla laatikolla haistelemassa ja mennyt toiselle laatikolle. Ja Rippe ei ollut juossut pakoon! :)
Rippe myös hörisee Sisulle jos se on ollut poissa. Eli toisaalta se on kovasti tykännyt kaveristaan, mutta toisaalta se vähän pelottaakin.

Ruoka-astioita on pikkuhiljaa siirrelty lähemmäs toisiaan. Kyllä tässä nyt ihan hyvillä mielin katsellaan päivä kerrallaan.




Ja mitä sitten niille kinnersuojille kuuluu. No vähän huonompaa. Sain tämän kuvan yhtenä aamuna kuvaviestinä tallilta. :D 
 


6 kommenttia:

  1. Kannatan nettilakkoa! Olen siirtynyt vallan samaan, tuossa meni jo muutama päivä niin, etten avannut pöytäkonettta ollenkaan. Mieli lepää ja tulee tehtyä oikeasti jotain hyödyllistäkin. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Olen mm. mopannut lattioita, kitkenyt rikkaruohoja ja nyt suunnittelen ikkunoiden pesua... aivan hurjaa tämä lakkoilu. Mutta olen paljon rennompi kokoajan ja menen nukkumaankin oikeiden ihmisten aikaan. :D

      Poista
  2. Onko Ripellä siis kaviokuumetaustaa ja sen takia ei siedä vihreää? Vai onko viheräkieltoon joku muu syy? Itse olen siis vähän pihalla asioista :D
    Ripellä on näköjään otettu myös turpis käyttöön. Onko se jonkun syyn takia vai ihan vaan ulkonäön takia? Ei siis millään pahalla kysymykset, olen vain utelias (ehkä vähän liiankin) :) Hyvää kesää teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ripellä on ollut useampikin kaviokuume (viimeksi syksyllä 2015 ja talvella myös oireili kovalla pakkasella), lisäksi sillä on cushing ja se vaikuttaa mataboliselta. Se ei siis pääse vihreälle, kun hyvin rajoitetusti. Tosin ei tallin muutkaan hevoset ole vihreällä.

      Turpis lisättiin suitsiin kaksi viikkoa sitten estekisojen takia, enkä ole jaksanut sitä ottaa poiskaan. Ei siis sen kummempaa syytä sille. Se roikkuu ekassa reiässä koristeena.

      Hyvää kesää sinullekin! :)

      Poista
  3. Mäki tarviisin nettilakon. Jo netflixistä vierottautuminen on iso juttu, mut oon siinä kyllä jonkinverran onnistunut. Netti on vaan niin koukuttava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella koukuttava ja netin maailmaan on helppo uppoutua. Aina löytyy uutta mielenkiintoista luettavaa ja haettavaa.

      Olen kyllä aika hyvin ollut ilman nettiä. Shköpostia käyn lukemassa ja täällä blogissa. Välillä kyn iltalehden sivuilla lukemassa jos on oikein tylsää esim. autossa jotain odotellessa tmv. Mutta siis aivan huomattavasti olen vähentänyt netin käyttöä ja hyvää se on tehnyt.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.